سپهرغرب، گروه سلامت: مدیر طرح و برنامه هیأت امنای صرفه جویی ارزی در معالجه بیماران گفت: اگر در یک ماه باقیمانده سال جاری با توجه به اینکه خریدها در حوزه کاشت پروتز حلزون شنوایی کامل نشده، نتوانیم بودجه مربوطه را دریافت و سپس پروتزهای مورد نیاز را خریداری کنیم برای تامین پروتز در 6 ماهه اول سال 1401 دچار مشکل خواهیم شد.
دکتر هومن نریمانی، درخصوص عدم تخصیص بودجه مربوط به پروتز حلزون شنوایی، اظهار کرد: در قانون بودجه کشور، هر ساله بودجه ای برای کاشت پروتز حلزون شنوایی جهت حمایت از کودکان ناشنوا برای هیئت امنای صرفه جویی ارزی درنظر گرفته می شود.
اما طی 6 سال گذشته با توجه به محدودیتهای به وجود آمده در زمینه تامین منابع بودجه ای، این ردیف بودجه تخصیص نیافته یا می توان گفت میزان تخصیص بودجه مربوطه بسیار جزیی و محدود بوده است.
وی تصریح کرد: هزینه کاشت پروتز حلزون شنوایی 50 میلیون تومان است که شامل هزینههای خرید پروتز، هتلینگ بیمارستانی، حق العمل تیم جراحی و هزینه برگزاری جلسات گفتار درمانی، باز توانایی و شنوایی طی یک سال اول بعد از کاشت پروتز حلزون است.
مدیر طرح و برنامه هیئت امنای صرفه جویی ارزی در معالجه بیماران گفت: طی 6 سال گذشته در مجموع 3 هزار و 491 میلیارد ریال اعتبار در قوانین بودجه سالانه برای عمل کاشت حلزون مصوب شده بوده که از این مقدار تنها 344 میلیارد ریال و به عبارتی مبلغی کمتر از 10 درصد اعتبارات مصوب، به هیئت امنا تخصیص یافته است.
نریمانی خاطر نشان کرد: با توجه به عزم بنیانگذار هیئت امنای صرفه جویی ارزی در معالجه بیماران دکتر عباس شیبانی برای فراهم سازی انجام هرگونه درمان برای آحاد ملت در داخل کشور و مذاکرات پایه گذاران انجام کاشت حلزون، از ابتدای شروع این اعمال در ایران، حمایت از کاشت حلزون شنوایی در دستور کار هیئت امنای صرفه جویی ارزی قرار گرفت.
وی افزود: در ادامه روند این حمایتها و با در نظر گرفتن سن طلایی کاشت حلزون که حداکثر 4 سال است، هیئت امنا برای جلوگیری از بروز وقفه و اختلال در روند درمان کودکان ناشنوای کاندید عمل کاشت حلزون، ناگزیر از استفاده از منابع داخلی خود شده است.
مدیر طرح و برنامه هیئت امنای صرفه جویی ارزی در معالجه بیماران ادامه داد: در مجموع 6 هزار و 520 عمل کاشت حلزون شنوایی طی 6 سال گذشته انجام شده که هیئت امنای صرفه جویی ارزی در معالجه بیماران از اعتبارات داخلی خود حدود 2 هزار و360 میلیارد ریال صرف حمایت از اعمال کاشت حلزون شنوایی کرده است و این موضوع منجر به کاهش قابل توجه منابع داخلی هیئت امنا شده است.
بنابر اعلام روابط عمومی وزارت بهداشت، وی تاکید کرد: اگر در یک ماه باقیمانده سال جاری با توجه این که خریدها در حوزه کاشت پروتز حلزون شنوایی کامل نشده است، نتوانیم بودجه مربوطه را دریافت و سپس پروتزهای مورد نیاز را خریداری کنیم برای تامین پروتز در 6 ماهه اول سال 1401 دچار مشکل خواهیم شد.
دکتر نریمانی یاد آور شد: پیگیریهای متعددی از جانب هیئت امنای صرفه جویی ارزی برای تخصص بودجه مربوطه صورت گرفته و جلسات متعددی با سازمان برنامه و بودجه کشور داشته ایم و حتی مکاتباتی از طریق مقام عالی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با ریاست سازمان برنامه و بودجه کشور صورت گرفته است که در این مکاتبات بر اهمیت تخصیص بودجههای کاشت حلزون تاکید شده، اما هنوز نتیجه مطلوب حاصل نشده است.
شناسه خبر 52778