سپهرغرب، گروه کار و دانش: محققان کشور در یک شرکت دانشبنیان موفق به بومی سازی دستگاههای حفاری تونل و استخراج معادن زیر زمینی شدند.
شاهد شیرین مدیرعامل شرکت دانشبنیان تولید کننده دستگاههای حفاری تونل و استخراج معادن زیرزمینی اظهار کرد: در این شرکت دستگاههای حفاری تونل و استخراج معادن زیرزمینی را با کسب دانش فنی و براساس طراحی ایرانی به تولید میرسانیم و اولین شرکت سازنده و ارائهدهنده زنجیره کامل دستگاههای مربوط به مکانیزاسیون حفاری تونل و استخراج معادن زیرزمینی هستیم که بهصورت مکانیزه عملیات تونلسازی را در معادن زیرزمینی اجرا میکند و مواد حفاری شده را به بیرون منتقل میکند.
وی با بیان اینکه از این دستگاه میتوان در اجرای پروژههای تونلسازی شهری مانند (متروها، زیرگذرها، آب و فاضلاب، برق و انرژی) و در پروژههای معدنکاری (سرب، روی، مس، زغال سنگ و...) استفاده کرد، گفت: با توجه به در دست بودن طراحی این محصولات در شرکت دانشبنیان ما، امکان سفارشی سازی این دستگاهها متناسب با نیاز هر پروژه وجود دارد.
به گفته وی، این دستگاه امکان حفاری در مقاطع و اشکال مختلف به صورت دایره ای، مستطیل، D شکل، نعل اسبی و استخراج انتخابی در معادن رگه ای را دارد.
وی گفت: دستگاههای حفاری تولید این شرکت امکان ایجاد راندمان تا 4 برابر نسبت به روشهای سنتی معمول را برای پروژهها ایجاد میکند و در ایران و در غرب آسیا شرکت دیگری در تولید اینگونه دستگاههای حفاری وجود ندارد.
شیرین با اشاره به نمونههای خارجی این دستگاه گفت: پیش از این تکنولوژی ساخت و تولید اینگونه دستگاههای حفاری در اختیار تعداد معدودی از شرکتهای آمریکایی، آلمانی، روسی و چینی بوده و ایران بهعنوان ششمین یا هفتمین کشور به جمع تولیدکنندگان چنین دستگاهی پیوسته است.
مدیرعامل شرکت خاطرنشان کرد: روشهای فعلی دستی و سنتی همچون پیکور و چکشهای دستی برای حفر تونل، علاوه بر نداشتن ایمنی، راندمان مطلوبی ندارند و هزینه زیادی نسبت به استفاده از دستگاه حفاری دارند.
وی افزود: البته که روش چالزنی و انفجار نیز از روشهای حفر تونل به شمار میرود که این روشها راندمان پایینی دارد بهطوریکه 80 سانتی متر تا یک متر در روز را حفر میکنند. این درحالی است با دستگاه حفاری شرکت سرعت کار بالا میرود و حداقل 2 تا 7 متر حفر تونل در یک روز خواهیم داشت.
وی در خصوص دیگر مزیت استفاده از این تکنولوژی گفت: در روش مکانیزه تعداد پرسنل مستقیم یک سوم روشهای سنتی است که باید در این خصوص توجه داشت که راندمان استفاده از دستگاه بسیار بیشتر از روشهای سنتی است.
وی با اشاره به مزیتهای این دستگاه نسبت به نمونه خارجی گفت: این محصول با کیفیت مشابه امریکایی و اروپایی و قیمت رقابتی حتی با نمونههای چینی در حال ارائه است و از طرفی ابعاد و توان دستگاه متناسب با شرایط پروژههای تونلسازی و معدن کاری زیرزمینی کشور است.
شیرین با بیان اینکه این دستگاه را میتوان از راه دور کنترل کرد، گفت: از سال 1400 تا کنون با کشورهایی همچون قطر، امارات، عراق افغانستان، ترکیه و هند بازاریابیهای صادارتی انجام دادیم و بنا داریم امسال اولین رکورد صادراتی را ثبت کنیم.
شناسه خبر 55259