در پی خسارت تراکتورهای طبیعت به مزارع کشاورزی؛
جمعیت گرازها در نهاوند تعدیل میشود
سپهرغرب، گروه خبر: اهالی روستای سیاهدره بخش خزل نهاوند از مسئولان محیطزیست برای جلوگیری و مقابله با وارد آوردن خسارات فراوان گرازها به مزارع کشاورزی، درخواست کمک دارند.
خسارتهای جدی ناشی از وجود تعداد زیادی گراز در اطراف روستای سیاهدره باعث گلایه و ناراحتی اهالی این روستا و موجب نابودی بخش زیادی از مزارع و حاصل دسترنج یکساله آنها شده است.
مردم و شورای این روستا اعلام کردند که گراز کل کشاورزیشان را نابود کرده و بهخاطر خدا به گوش کلیه مسئولان شهرستان نهاوند مانند نماینده مردم، فرماندار نهاوند، دادستان، اداره حفاظت محیطزیست و منابع طبیعی نهاوند برسانید که چارهای برای این روستا بیندیشند.
این اهالی اعلام کردند که به داد ما برسید، چراکه یکسال زحمت کشاورزی ما به هدر رفت و با این خرج هیچ درآمدی نداریم، جز ضرروزیان گراز.
رئیس اداره حفاظت محیطزیست شهرستان نهاوند در ارتباط با شکوائیه تعدادی از اهالی روستاهای سیاهدره و ملوسان نهاوند درباره تعرض گرازهای وحشی به مزارع و باغات میوه گفت: با توجه به بررسیهای انجامپذیرفته در زمینه ادعای شاکیان، دو گروه از میرشکاران استان به محل روستاهای شاکی اعزام شدند تا با تعدیل و شکار تعدادی از گرازها، نسبت به دفع و جلوگیری از استمرار خسارات وارده اقدام کنند.
عزیز قیاسی اظهار کرد: با توجه به حضور گرازها و تولههای آنها، گرگها کمتر متعرض دامهای روستاییان میشوند و از گرازها و تولههای آنها استفاده میکنند و دامداران میتوانند با خیالی آسوده نسبت به گسیل دامهای خویش به مراتع اقدام کنند؛ اما اگر جمعیت این گرازها، خرگوشها و غیره کم شود، گرگها بهناچار متعرض دامها و انسانها میشوند؛ بنابراین شایسته است در حفظ آنها کوشا باشیم.
قیاسی در این رابطه به نقش مهم و بیبدیل گرازهای وحشی در زنجیره غذایی اشاره کرد و افزود: گرازها پوزه دراز و محکمی دارند و از ریشه درختان تغذیه میکنند و در حین خوردن غذاهای گیاهی، خاک را شخم میزنند.
رئیس اداره حفاظت محیطزیست نهاوند ادامه داد: در بیابان و علفزارهایی که گراز وجود دارد، بهعلت زیرورو شدن خاک و پاشیده شدن آن روی دانه گیاهان، رویش و تنوع آنها بیشتر است؛ به همین علت به گرازها تراکتور طبیعت میگویند که البته برای زمینهای کشاورزی مناسب نبوده و سبب نابودی محصولات میشوند.
وی یادآور شد: از طرف دیگر در فصل زمستان که همهجا پوشیده از برف است، گرازها با کنار زدن برف و زیرورو کردن خاک، مواد غذایی و مکان استراحت را در اختیار پرندگان و حتی برخی از پستانداران قرار میدهند؛ به این ترتیب نقش پستانداران در طبیعت از اهمیت بالایی برخوردار است و چرخه تعادل اکولوژیک بهصورت بههمپیوسته بین جانوران برقرار است.
قیاسی در پایان تأکید کرد: یکی از مهمترین علل نابودی حیاتوحش ناآگاهی انسانها از اهمیت آنها برای محیطزیست و زندگی مردم است و شاید مهمترین وظیفه ما در حفاظت از محیطزیست این باشد که در گام نخست آگاهی مردم را نسبت به اهمیت حیاتوحش افزایش دهیم؛ بنابراین جا دارد نگاهی عمیقتر و مسئولانهتر به حیاتوحش و محیطزیست اطرافمان داشته باشیم.
شناسه خبر 71380