شناسه خبر:73736
1402/6/28 11:39:01

سپهر غرب -گروه اندیشه:حجت‌الاسلام علی کشوری در یادداشتی کوتاه یکی از آسیب‌های اصلی تبلیغ دینی در کشور، ارتباط کم و مناسبتی مبلغان با مردم و بالتبع تحقق پدیده خطرناک درک حداقلی از دین در ذهنیت عمومی مردم دانست.

حجت‌الاسلام علی کشوری در یادداشتی کوتاه با طرح این پرسش مبنی بر اینکه چگونه تبلیغ را به اولویت اول حوزه تبدیل کنیم؟ نوشت:

یکی از آسیب‌های اصلی تبلیغ دینی در کشور، ارتباط کم و مناسبتی مبلغان با مردم و بالتبع تحقق پدیده خطرناک درک حداقلی از دین در ذهنیت عمومی مردم است. برای ارتقای ارتباط تبلیغی با مردم و گسترش درک مردم از دین، نیازمند تغییر و تکامل در مبنای تبلیغ و ابلاغ دین هستیم.

مبنای تبلیغ در شرایط فعلی، تمرکز حداکثری بر تبلیغ دین در مناسبت‌های دینی است؛ این در حالی است که تبلیغ و یادگیری دین باید به امری روزمره و یا حداقل امری هفتگی تبدیل شود. افزایش زمان تبلیغ از زمان محدودِ مناسبت‌ها به زمان هفتگی یا روزمره به رشد و تعمیق معرفت دینی مردم منتهی می‌شود. پیامبر عظیم الشأن اسلام در موارد متعددی از تعبیر اُف برای مذمت شدید یادگیری دین در ایام محدود بهره برده اند: (قَالَ رَسُولُ اَللَّهِ صَلَّی اَللَّهُ عَلَیْهِ وَ آلِهِ: أُفٍّ لِرَجُلٍ لاَ یُفَرِّغُ نَفْسَهُ فِی کُلِّ جُمُعَةٍ لِأَمْرِ دِینِهِ فَیَتَعَاهَدُهُ وَ یَسْأَلُ عَنْ دِینِهِ وَ فِی رِوَایَةٍ أُخْرَی لِکُلِّ مُسْلِمٍ - کافی جلد 1)

برای گسترش زمان‌های تبلیغی در جامعه باید مبنای تبلیغ در حوزه‌های علمیه را از تبلیغ مناسبتی به تبلیغ مدرسه محور تغییر داد. در "تبلیغ مدرسه محور"، زمانهای تبلیغی به صورت روزانه (برای افراد قوی شیعه) و به صورت هفتگی (برای افراد ضعیف شیعه) تعریف می‌شود و پدیده مبارک افزایش زمانهای ابلاغ و سوال از دین محقق می‌گردد. از زمان تبلیغ در مناسبت‌ها باید برای دعوت مردم به یادگیری بیشتر دین به صورت هفتگی و روزانه بهره برد!

برای تحقق تبلیغ مدرسه محور سه اقدام: 1- تولید محتوای مسئله محور در حوزه سبک زندگی (مهمترین اقدام)، 2- تعریف مساجد اعظم هر شهر به عنوان مرکز هفتگی تبلیغ دین (قبل از برگزاری نماز جمعه) و3- استفاده از مناسبت‌های تبلیغی برای معرفی مدارس تبلیغی شیعه، لازم است.

به عنوان مثال: تبلیغ مسئله محور دین در ده حوزه: 1- آموزش 5 دسته آداب انعقاد نطفه، 2- آموزش مشاغل برتر اسلام و تجارت عمومی، 3- آموزش تدابیر پیشگیری از بیماری، 4- آموزش اصول ساخت خانه، 5- آموزش اصول ده گانه تزکیه و طهارت، 6- روایت صحیح تاریخ گذشتگان و میراث فرهنگی منطقه، 7- آموزش دانش‌های پنج گانه اسلام و نظام فواید آن (صلاة و زکاة و حج و صوم و ولایت)، 8- آموزش حقوق همسایگی و اصول زندگی در محله (مانند روش‌های کاهش تولید زباله)، 9- آموزش تعریف انبیا از پول و کنز و روش‌های افزایش رزق و 10- آموزش 13 دسته روایات مرتبط با پوست، مو و زیبایی؛ را در محل نماز جمعه تهران آغاز کنید.

 

شناسه خبر 73736