سپهرغرب-گروه ریحانه آفرینش:توجه به مراحل زندگی یک دختر و شکلگیری شخصیت او بهعنوان مادر آینده بسیار مهم است و در این میان، واژهها نقش مهمی در سرنوشت دخترها بهویژه از دوران کودکی خواهد داشت.
دختر ابراز عشق و علاقه را از مادر میآموزد و آغوش مادر همیشه گهوارهای امن برای آرامش دختر است، این مادر است که دختر خود را از حالت نگاه و چهره او میفهمد و اوست که همواره دختر را برای رسیدن به اهداف دور دست تشویق میکند، زیرا خودش هم دختر دیروز خانواده بوده و اکنون دختر امروز را در دامن میپروراند.
همچنین دختر در سایه پدر میتواند باور کند که لایق رفتار مناسب است و به پدری نیاز دارد که در کمال صداقت به او بگوید که او در تمام موارد زیبا است، پدر برای دختر همان شخصی است که میتواند پاسخی برای سؤالاتی بغرنج و راه حلی برای مشکلاتش باشد، دختر به پدر نیاز دارد؛ پدری که به او اطمینان دهد، همیشه جایی برای بازگشت خواهد داشت و به او کمک کند تا از اشتباهات درس بگیرد.
تربیت دختران از جهات مختلف حائز اهمیت است، چراکه دختران امروز مادران فردا هستند و بخش بزرگی از جامعه آینده را تشکیل میدهند، همانهایی که تلاشها و سخنانشان مسیر بالندگی و پویایی را هموارتر میکند و دستهایشان نور امید را همچون بهار در همه جا پراکنده میکند، بنابراین والدین، خانواده، مسئولان مدرسه، اطرافیان و هر کس که حتی لحظاتی کوتاه با دختران برخورد دارد، باید بداند که چگونه با آنها رفتار کند و در برخورد با دختران دقت لازم را داشته باشد تا به اندازه سهم خود شخصیت مادران فردا را آن طور که باید بپروراند.
پرورش روح و شخصیت دختران، جامعه را در مسیر موفقیت قرار میدهد، زیرا دختران موفق روح و روانشان قبل از جسمشان رشد کرده و به طور صحیح پرورش یافته است، بنابراین کلمه به کلمهای که در برخورد، رفتار و پرورش دختران استفاده میشود، پازل شخصیت او را در آینده تشکیل میدهد.
برای رعایت عواطف دختر، نکات را به طور غیرمستقیم به دختر خود بگویید
مشاوره کودک و نوجوان درباره نحوه برخورد با دختران اظهار میکند: تعریف و تمجید از دختر شخصیت او را شکوفا میکند و احساس ناامنی را از او میگیرد، پدر و مادر الگوی زندگی آینده او هستند، به جهت روحیه خاصی که دختر دارد باید از سرزنش کردن او خودداری شود و تا آنجا که ممکن است به طور غیرمستقیم به او نکاتی را تفهیم کرد، همچنین لازم است دختر را به سمت شرکت در کلاسهای هنری و ورزشی سوق داد، زیرا نتایج مثبتی را بهدنبال خواهد داشت.
فاطمه رضازاده، میافزاید: دخترها در گفتوگوها و مراودات کلامی، توانایی بیشتری دارند، پس بهتر است او را با حل معما، چیدمان پازلها و انجام بازیهای فکری و پیچیدهای مانند شطرنج، آشنا کرد، والدین باید توجه کنند که محبت در کلام تأثیر بسزایی در رشد دخترشان دارد و نباید از کلمات نامناسب برای صحبت با آنها استفاده شود.
وی ادامه میدهد: دختربچهها بسیار حساس هستند، همچنین در تعریف از آنها مبالغه و افراط نشود، بلکه در مواقع خاص که شایسته آن هستند، از آنها تعریف کنید، وگرنه این تعریف و تمجید ارزشی نخواهد داشت، همچنین والدین باید تلاش کنند الگوهای مناسبی را به دختران خود معرفی کنند تا آنها در تمام مراحل زندگی فردی و اجتماعی آینده نیز بتوانند الگویی صحیح را انتخاب کنند.
*تأثیر رفتار مادران بر دختران
کارشناس ارشد روانشناسی کودک میگوید: به دختر بچه خود بگویید ممکن است که در مورد موضوعی با هم، همعقیده نباشیم و حتی گاهی اوقات نظرتان مخالف باشد، هیچ وقت به رؤیاهای دختر خود نخندید، زیرا رؤیاها اگر در مسیر صحیح پرورش یابد، شکوفایی استعداد افراد را بهدنبال دارند.
زهره کاظمی، میافزاید: هیچوقت فرصت دیدن او را در کنار مادرش از دست ندهید، زیرا حضور کافی مادر در تمام موارد رشد و بالندگی دختران را رقم میزند، همان طور که نبود مادر در کنار دختر میتواند زمینهساز آسیبهای بسیاری باشد.
وی ادامه میدهد: به خاطر داشته باشید که دختربچهها دائم رفتار والدین را زیر نظر دارد، او درصدد است بداند والدین چطور از خانواده مراقبت کرده و چگونه زندگی را اداره میکنند، بنابراین والدین باید در رفتار با یکدیگر و با اطرافیان دقت لازم را داشته باشند، همچنین به خاطر داشته باشید که دختربچهها برداشتی افراطی از مفهوم «خوبی و انصاف» دارند و به طور مداوم ذهنشان درگیر آن است، بنابراین سعی کنید این برداشت برایشان اصلاح شود تا در آینده دچار آسیب نشوند.
*واژهای مناسب میتواند حیات فکری و شخصیتی دختربچهها را رشد دهد
روانشناس و روانکاو میگوید: مدام به دختربچههای خود نگویید که «دختر خوب» این حرف را نمیزند یا این کار را نمیکند یا باید فلانطور باشد و فلان گونه رفتار کند، زیرا اگر زمانی دخترتان خلاف آن را عمل کند، دچار احساس گناه میشود، آن هم برای گفتار یا رفتاری که لزوماً بد و عیب نبوده و این موضوع رشد شخصیتی او را به خطر میاندازد، واژهای مناسب میتواند حیات فکری و شخصیتی دختربچهها را رشد دهد.
علی ادیب، با بین اینکه نوعی رابطه متقابل بین لبخند و عواطف یک دختر وجود دارد، ادامه میدهد: والدین نباید لبخند خود را از دخترشان دریغ کنند و نباید لبخند زدن را که برای یک دختر که از حیاتیترین چیزها است از او بگیرند.
وی اضافه میکند: دخترها و دختربچهها از احساسات شکنندهای برخوردار هستند، بنابراین نهتنها والدین بلکه اقوام و اطرافیان باید به تأثیر حرفهای خود نسبت به دختر بچهها توجه و دقت کافی را داشته باشند، نباید نسبت به دختر بچهها که به راحتی چشمانشان اشکآلود میشود و احساسات شکنندهای دارند، از واژه «لوس» استفاده کرد، از این رو والدین نه خودشان از اصطلاح «لوس» استفاده کنند و نه به دیگران اجازه دهند که این واژهها را نسبت به دخترشان به کار ببرند.
این روانشناس و روانکاو تصریح میکند: استفاده از این اصطلاحات حتی به طور ناآگاهانه میتواند تأثیرات بلندمدتی بر حیات فکری و شخصیتی یک دختر بگذارد و پرهیز از اینگونه برچسبزنیها ضروری است، زیرا این برچسبزنیها و استفاده از این واژهها باعث میشود که یک دختر به درونگرایی سوق پیدا کند و او را به این فکر وا میدارد که بهدنبال تأیید گرفتن از اطرافیان باشد و اینگونه استقلال شخصیت در حساسترین برهه تربیتی از او سلب خواهد شد، بنابراین باید به بار معنایی واژههایی که برای دختر بچهها استفاده میشود، توجه شود و والدین و اطرافیان باید دقت فراوانی در این زمینه داشته باشند.
همان طور که متصور هستید، توجه به روح و روان دختران اهمیت دارد، چراکه شکلگیری شخصیت او در آینده در گرو نحوه رفتار و برخورد با دختران در کودکی است، روحیه دختربچهها بسیار لطیف است و باید با ظرافت خاصی با آنها رفتار شود، دختران امروز مادران و زنان موفق و اثرگذار فردا هستند.
شناسه خبر 75237