سپهرغرب، گروه کاردانش: مدیرعامل یک شرکت دانشبنیان گفت: پس از چهار سال تلاش شبانهروزی، برای نخستینبار در ایران موفق به بومیسازی دانش تولید سمعک دیجیتال شدیم و آن را به مرحله تولید انبوه رساندیم.
محمدمهدی احمدی در راستای اهمیت تولید داخلی «سمعک» اظهار کرد: سالانه بیش از 20 میلیون دلار ارز ترجیحی برای واردات سمعک، اختصاص مییابد که از این لحاظ، واردات سمعک در رتبه هشتم ارزبری در بین تجهیزات پزشکی قرار دارد. در حال حاضر تمام سمعکهای مورد نیاز کشور از طریق واردات تأمین میشود، اما به علت مشکلات متنوع در راستای تأمین ارز مورد نیاز، در حال حاضر با بحران کمبود سمعک در کشور مواجه هستیم.
وی افزود: دستگاه سمعک یک وسیله پزشکی برای بهبود شنوایی در افراد کمشنوا است. در یک سمعک صدا توسط یک یا چند میکروفون دریافت میشود و پس از تقویت و پردازش در پردازندههایی که در داخل سمعک تعبیه شده است، توسط بلندگوی کوچکی مجدد به صوت تبدیل میشود.
مؤسس این شرکت دانشبنیان اذعان کرد: با توجه به اینکه میزان کمشنوایی افراد مختلف در فرکانسهای مختلف متفاوت است، لازم است یک سمعک بر اساس میزان کمشنوایی فرد در فرکانسهای مختلف، شخصیسازی شود و فرکانسهای مختلف را با مقادیر مختلفی تقویت کند. این امکان نیز در سمعکهای دیجیتال تولیدی شرکت ما وجود دارد و میزان قدرت تقویتکنندگی آن در فرکانسهای مختلف با توجه به نیاز فرد کمشنوا تنظیم میشود. قابلیت دیگر سمعکهای دیجیتال، توانایی استفاده از الگوریتمهایی است که میزان نویز و فیدبک صوتی را در سمعک کاهش میدهد.
احمدی ادامه داد: روند شخصیسازی سمعک برای فرد کمشنوا، با شنواییسنجی و استفاده از یک نرمافزار تنظیم (فیتینگ) و یک سختافزار تنظیم صورت میگیرد. در این راستا شرکت ما علاوه بر طراحی و تولید سمعک دیجیتال، اقدام به طراحی نرمافزار و دستگاه تنظیم سمعک کرده است.
وی عنوان کرد: فناوریهای سمعکهای دیجیتال برای نخستینبار در ایران بومیسازی شده و به تولید انبوه رسیده است. شرکت ما پس از چهار سال تلاش شبانهروزی، برای نخستینبار در ایران موفق به بومیسازی دانش تولید سمعک دیجیتال شد و در مرحله تولید انبوه این محصول قرار دارد.
وی افزود: شرکت ما در سال 1398 با همکاری تعدادی از فارغالتحصیلان نخبه دانشکده مهندسی پزشکی دانشگاه صنعتی امیرکبیر تأسیس شد. از آن زمان تاکنون، این شرکت بهصورت تخصصی روی طراحی و تولید سمعکهای دیجیتال و آنالوگ باکیفیت ایرانی کار میکند.
مدیرعامل این شرکت دانشبنیان در پایان تأکید کرد: سمعکهای تولیدی شرکت ما کاملاً قابل رقابت با نمونههای مشابه خارجی است و حتی در بعضی از پارامترهای عملکردی همچون نویز و توان مصرفی، دارای مشخصات بهتری است. به عبارت دیگر، افراد کمشنوا با استفاده از سمعکهای ما، هزینه بسیار کمتری برای خرید باتری میپردازند، همچنین صدای بهتری میشنوند. تمام پارامترهای اکوستیکی سمعکهای تولیدی شرکت ما، توسط دستگاههای آنالایزر معتبر دنیا و طبق استانداردهای بین المللی ارزیابی و میشوند؛ در حال حاضر در مراحل نهایی دریافت مجوز از اداره کل تجهیزات پزشکی برای تولید انبوه سمعک در ایران هستیم.
احمدی افزود: پس از چهار سال تلاش شبانهروزی، برای نخستینبار در ایران موفق به بومیسازی دانش تولید سمعک دیجیتال شدیم و در مرحله تولید انبوه این محصول قرار داریم.
شناسه خبر 77157