سپهرغرب، گروه خبر: رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی گفت: الگوی کشت مهمترین اقدام در عرصه کشاورزی برای دستیابی به امنیت غذایی و بالاتر از آن اقتدار غذایی است.
علی صفری ششمین کاروان ترویج بهرهوری ویژه الگوی کشت ملی محصولات زراعی پاییزه که با موضوع هواشناسی کشاورزی، کم بارشی، افزایش دما و راهکارهای مقابله بصورت همزمان با سراسر کشور در اراک برگزار شد، اظهار کرد: اشاعه دانش و فناوریهای روز در حوزه کشاورزی میتواند کمک موثری به افزایش راندمان تولید در بخش کشاورزی کند.
وی تصریح کرد: با توجه به مشکلات کمبود آب، الگوی کشت مهمترین اقدام در عرصه کشاورزی برای دستیابی به امنیت و اقتدار غذایی است.
محمود امیدی رئیس گروه تحقیقات هواشناسی نیز گفت: فروردین سال 94 و 95 پربارش ترین فصول را شاهد بودیم و در دو سال بعد شاهد کاهش بارشها بودهایم.
وی ادامه داد: سالهایی که دما بیشتر است احتمال سرمازدگی بیشتر محصولات وجود دارد.
امیدی گفت: در بحث هواشناسی 14 ایستگاه داریم که ایستگاههای محلات، ساوه و فراهان پیشرو هستند.
مدیر عامل خدمات بیمه حاصل سبز نیز گفت:کشاورزان تا 15 بهمن ماه فرصت دارند محصولات پاییزه خود را بیمه کنند.
مهتاب کاکاوند اظهار کرد: پرداخت هزینههای تولید برعهده ماست و هزینههای درآمد را ما عهده دار نیستیم.
آگاهیبخشی درباره برنامه الگوی کشت ملی، کشت قراردادی محصولات زراعی و جهش تولید در دیمزارها، برقراری ارتباط با کشاورزان و پاسخگویی به سؤالات و ابهامات آنان و ارائه راهکارهای علمی و انتقال دانش و فناوریهای نوین برای افزایش بهره وری مصرف آب، کاهش ضایعات، بیمه، مدیریت مخاطرات و تابآوری از برنامههای این نشست بود.
شناسه خبر 78898