شناسه خبر:80328
1402/12/17 11:08:20

سپهرغرب- گروه خبر؛ شهره کرمی: علاقه به همدان باعث شد تا شرکت لوله‌نورد اکباتان که همه تجهیزات آن به دست کارکنان مجموعه ساخته شده، احیا شود و به چرخه تولید بازگردد و هم‌اکنون برای 130 نفر به طور مستقیم و غیرمستقیم اشتغال‌زایی کند.

بخش قابل توجهی از اشتغال کشور به صنایع وابسته است و یکی از فضاهای ایجاد اشتغال برای افراد جوان در دنیای امروز همان صنایع هستند. اشتغال یکی از موضوعات و چالش‌های این روزهاست و برای ایجاد شغل تلاش‌های فراوانی می‌شود تا بتوان از ظرفیت نیروی متخصص و جوان موجود کشور بهره برد.

یکی از عواملی که موجب رونق در صنایع مختلف می‌شود حضور افراد جوان و کارآفرین در کنار سرمایه‌گذارانی است که به آن‌ها اعتماد می‌کنند و نتیجه آن تولید محصول مرغوبی است که علاوه بر بازار داخل در صادرات نیز حرفی برای گفتن دارد.

صنایع بزرگ و مختلفی در کشور در حال فعالیت هستند و سهم قابل توجهی از اشتغال و تولید را به خود اختصاص داده‌اند. همدان نیز از این قاعده مستثنی نبوده و با دارا بودن صنایع مختلف برای جوانان این شهر اشتغال‌زایی کرده است.

یکی از موضوعاتی که در دولت سیزدهم مورد توجه قرار گرفته، بازگرداندن و راه‌اندازی واحدهای تعطیل و نیمه‌تعطیل است تا ظرفیت‌های ایجادشده صنعتی را بار دیگر به چرخه تولید بازگردانند.

به همین منظور به کارخانه لوله نورد اکباتان که یکی از واحدهای صنعتی احیاشده در استان همدان است رفته و با عبدالرضا فخری؛ مدیر و دکتر سیدجعفر طباطبایی؛ مدیرعامل سرمایه‌گذار این کارخانه به گفت‌وگو پرداختیم که در ادامه می‌خوانید:

مدیر کارخانه لوله‌نورد اکباتان با بیان اینکه این کارخانه در شهرک صنعتی ویان کبودرآهنگ واقع شده و سال 1379 تأسیس و در سال 1382 به بهره‌برداری رسیده، گفت: با سعی و تلاش کارکنان و مدیریت این مجموعه در سال 1386 به‌عنوان واحد صنعتی نمونه استانی و در سال 1387 به‌عنوان صادرکننده نمونه استانی از نظر ریالی و مقداری نیز شناخته شد.

عبدالرضا فخری با اشاره به اینکه محصولات تولیدی ما انواع و اقسام لوله، قوطی و پروفیل ساختمان است، اظهار کرد: شرکت لوله نورد اکباتان، منحصر به‌فردترین کارخانه پروفیل و لوله در غرب کشور است به طوری که در هیچ‌یک از شهرهای غربی چنین کارخانه‌‎ای وجود ندارد.

وی باعنوان اینکه این کارخانه می‌تواند نیاز منطقه غرب کشور را تأمین کند، افزود: این کارخانه تا سال 1396 فعالیت مؤثری داشت که کسب و کار را در این منطقه رونق بخشیده بود، اما متأسفانه به‌دلیل اختلاف سهام‌داران تا سال 1401 در فعالیت آن وقفه ایجاد شد.

وی تصریح کرد: این کارخانه با همکاری بخش خصوصی و سرمایه‌ای بالغ بر 350 میلیارد تومان مجدد به چرخه تولید بازگشت و هم‌اکنون فعالیت مؤثری دارد و توانسته بازار خوبی در غرب کشور و صادرات به خارج از کشور به خود اختصاص دهد.

اشتغال‌زایی برای 130 نفر در کارخانه لوله نورد اکباتان

مدیر کارخانه لوله نورد اکباتان در خصوص میزان ایجاد اشتغال این مجموعه، خاطرنشان کرد: این کارخانه برای 30 نفر به طور مستقیم و برای 100 نفر به طور غیر مستقیم اشتغال‌زایی کرده و توانایی دارد تا در مدت کوتاهی برای 120 نفر دیگر ایجاد شغل کند.

از صادرات به عراق تا به دست گرفتن بازار فروآلیاژها

فخری با بیان اینکه به اقلیم کردستان عراق صادرات داریم، گفت: هم‌اکنون 32 نوع محصول که کاربردهای صنعتی و ساختمانی فراوانی دارد، تولید کرده‌ایم و این محصولات در سطح کشور نیز به شهرهای منطقه غرب همچون سنندج، ایلام، کرمانشاه و خرم‌آباد صادر می‌شود.

وی با ابراز رضایت از وضع موجود مجموعه خبر داد: در حال حاضر نیز یک محصول جدید به‌عنوان «لوله لنس» تولید می‌کنیم که از فولاد مقاوم ساخته شده و برای انتقال گازها و مواد مذابی و در جهت تمیز کردن نازل‌ها، انتقال گاز و سایر پودرهای مذاب استفاده می‌شود، خوشبختانه بازار آن را به‌دست گرفته‌ایم.

در صورت تأمین بیشتر مواد اولیه سه خط دیگر به مجموعه اضافه خواهیم کرد

وی با تأکید بر اینکه اگر مواد اولیه ما تأمین شود ظرف مدت کوتاهی می‌توانیم سه خط تولید دیگر به مجموعه خود اضافه کنیم، اظهار کرد: تقاضای اصلی ما از مسئولان این است که مواد اولیه بیشتری را در اختیار ما بگذارند تا بتوانیم محصولات بهتری ارائه دهیم و اشتغال‌زایی نیز داشته باشیم.

صفر تا صد مجموعه، ساخت خود کارکنان است

مدیر کارخانه لوله نورد اکباتان توضیح داد: ساخت ماشین‌آلات، دستگاه‌ها، طراحی قالب و هرآنچه که مجموعه نیاز دارد به‌وسیله افراد خود مجموعه به نتیجه رسیده و ساخته شده، همچنین ما با دانشگاه‌ها نیز ارتباط خوبی داریم و فارغ‌التحصیلان دانشگاهی نیز در کنار ما در حال فعالیت‌اند.

تحول تولید و اشتغال‌زایی در گرو تأمین بیشتر مواد اولیه

مدیرعامل سرمایه‌گذار این کارخانه، که باعث روشن شدن دوباره چراغ این کارخانه‌ شده با بیان اینکه ورود من به همدان به سرمایه‌گذاری و حمایت از یک مجموعه فروسیلیس بازمی‌گردد، گفت: بعد از رفت و آمدهای مکرر من به همدان و علاقه‌ای که به این شهر داشتم به من پیشنهاد شد تا این کارخانه را که از سال 96 به‌دلیل مشکلات قادر به تولید نبوده را در دست گرفته و دوباره احیا کنم.

دکتر سید جعفر طبابایی با اشاره به اینکه سرمایه نقدی ما حدود دو هزار میلیارد ریال است و تا حدود 10 هزار میلیارد ریال قابل افزایش است، اظهار کرد: تاکنون 7.5 درصد ظرفیت تولید به ما داده شده، در حالی که سهم تعیین‌شده مواد اولیه ما 15 درصد بوده پس فعلاً نمی‌توانیم در مجموعه افزایش سرمایه داشته باشیم.

تأمین مواد اولیه شرکت لوله نورد اکباتان در خوان وزارت صمت

وی با عنوان اینکه مجموع سهمیه ما به چند عامل بستگی دارد؛ نخست ظرفیت پروانه بهره‌برداری (حدود 100 هزار تن در سال) است، دوم تأییدیه اداره صمت همدان است که خوشبختانه همکاری خوبی با ما دارند، همچنین استاندار همدان نیز در جلسه‌ای به ما قول مصاعد دادند که سهم 15 درصدی ما را تا 30 درصد افزایش خواهند داد گفت: مرحله بعد به وزارتخانه صنعت، معدن و تجارت بستگی دارد که هنوز با آن موافقت نکرده؛ البته فولاد مبارکه به‌دلیل مشکل تولید و افزایش تقاضا نسبت به عرضه فعلاً نمی‌تواند تأمین‌کننده این میزان درخواست ما باشد.

مدیرعامل کارخانه لوله نورد اکباتان افزود: این کارخانه در سال 87 به بهره‌برداری رسیده و جزو نخستین تولیدکنندگان لوله پروفیل در سطح منطقه و صادرکننده نمونه بوده و تغذیه‌کننده خوبی برای غرب و جنوب کشور محسوب می‌شده اما به‌دلیل تواقفی که در تولید آن اتفاق افتاده باعث شده تا ظرفیت 50 هزار تنی و سهمیه قبلی آن نادیده گرفته و با ما همچون یک کارخانه تازه‌تأسیس برخورد شود.

دکتر طباطبایی با تأکید بر اینکه در صورت تأمین مواد اولیه ما می‌توانیم اشتغال‌زایی بیشتری داشته باشیم، گفت: در صورتی که اداره صمت همدان، وزارت صنعت و معدن و فولاد مبارکه همکاری خوبی با ما داشته باشند و بتوانیم خوراک تولید بیشتری برای مجموعه تأمین کنیم، انقلاب و تحول بزرگی در صنعت منطقه در زمینه تولید، کارآفرینی و صادرات را شاهد خواهیم بود.

وی در ادامه یادآور شد: این رابطه من با خداست و بیشتر تلاشم برای توسعه مجموعه برای اشتغال جوانان و جلوگیری از انحراف آن‌ها بوده چراکه دعای همسر، مادر یا فرزند یکی از کارگران برای تضمین آینده همه افرادی که در این امر کمک کرده‌اند، کافی است.

سرمایه‌گذار کارخانه لوله نورد اکباتان همه موفقیت خود را مدیون دعای مادرش که همیشه می‌گفت دست به خاک می‌زنی زر شود، می‌داند و دوست دارد این صنعت را گسترش دهد تا سهمی در ارتقای وضعیت مردم، منطقه و کشورش داشته باشد.

گفتنی است تلاش ما برای داشتن یک قطعه عکس برای معرفی ایشان به مردم همدان بی‌نتیجه بود و به اعتقاد وی باید کارگران و مدیر کارخانه که زحمت زیادی در این مجموعه بر عهده دارند، معرفی شوند.

یکی از اتفاقات خوب حوزه خبر آشنا شدن با افرادی است که می‌توانند برای نسل جوان علاوه بر ایجاد اشتغال و امید، همچون چراغ راهی باشند تا در تلاطم ایام بتوانند ثابت‌قدم بمانند و بدانند که استمرار، تلاش و توکل است که موفقیت را برای افراد به ارمغان می‌آورد.

نکته دیگر اینکه اگر صنایعی همچون شرکت لوله نورد اکباتان مورد توجه قرار بگیرند و مشکلاتشان حل شود می‌توان در چنین مجموعه‌هایی که بازار خود را در داخل و خارج از کشور یافته‌اند، شاهد گسترش تولید و اشتغال باشیم.

امید است همه مسئولان استانی اعم از ادارات ذی‌ربط و نمایندگان مجلس با همکاری هم بتوانند سهمیه این مجموعه را در وزارت صمت افزایش دهند و ما شاهد سرآمدی استان همدان در تولید این محصول باشیم.

شناسه خبر 80328