شناسه خبر:82721
1403/2/30 15:35:21

در گفت‌وگو با رئیس هیئت‌مدیره شرکت دانش‌بنیان ذوب‌ریزان همدان مشخص شد؛ این صنعتگر به معنای واقعی در حوزه تولید قطعات آبرسانی از جایگاه ویژه‌ای در سطح ملی برخوردار است‌.

سپهرغرب، گروه - طاهره ترابی مهوش :

صنعت آبرسانی به مجموعه زیرساخت‌های جمع‌آوری، انتقال، تصفیه، ذخیره‌سازی و توزیع آب برای خانه‌ها، مؤسسات تجاری، صنعتی و آبیاری کشاورزی گفته می‌شود، جالبتر اینکه از این زیرساخت‌ها برای نیازهای عمومی مانند اطفای حریق و خدمات شهری نیز استفاده می‌شود. به دیگر سخن تأمین آب آشامیدنی شاید حیاتی‌ترین کارکرد این صنعت باشد.

 شرکت دانش‌بنیان ذوب‌ریزان همدان به‌عنوان یکی از مجهزترین تولیدکنندگان کنتور‌های حجمی هوشمند آب، شیرآلات چدنی، دریچه‌های چدنی و اتصالات چدنی  آبرسانی در کشور با رویکرد تولید و تأمین اتصالات و دریچه برای پروژه‌های آبرسانی آب و فاضلاب طی‌چند دهه گذشته از خود عملکرد خوبی را  به‌جای گذاشته و به یکی از قدرت‌های مؤثر در منطقه بدل شده است.

 بر این اساس با توجه به اهمیت این موضوع برآن شدیم تا در این باره با مدیرعامل این مجموعه گفت‌وگویی ترتیب دهیم که در ادامه می‌خوانید؛

علیرضا زارعی با بیان اینکه فعالیت این شرکت از سال 53 آغاز شده، گفت: این شرکت در مسیر توسعه تولیدات خود به یکی از شرکت‌های بی‌رغیب در تولید قطعات خاص آبرسانی بدل شده و در سطح ملی نیز جزو چند شرکت محدود در عرصه تولید این  قطعات است.

 وی با تأکید بر تولید کنتورهای هوشمند و قطعات‌ و اتصالات آبرسانی مورد نیاز کشور در بخش‌های مختلف، اذعان کرد: تعداد اشتغال‌زایی مجموعه بالغ بر 80 نفر است  .

 این صنعتگر همدانی با اشاره به اینکه این شرکت دارای دو واحد تولیدی با تعریف قطعات خاص است گفت: مساحت سالن‌های این دو واحد بالغ بر 11 هزار متر بوده و در زمینی به مساحت دو و نیم هکتار احداث ‌و مستقر شده‌اند.

 زارعی با تأکید بر اینکه یقیناً فعالیت در این صنعت با دشواری بسیاری همراه است، افزود: این دشواری به حدی است که اگر امروز کسی بخواهد تنها در بخش قالب‌سازی  سرمایه‌گذاری کند به بیش از 150 میلیارد تومان سرمایه نیاز دارد.  

وی با بیان اینکه این شرکت به‌عنوان نخستین و تنها دارنده گواهینامه استاندارد از اداره استاندارد ایران و گواهینامه مدیریت تضمین کیفیت در زمینه تولید دریچه‌های منهول و اتصالات آبرسانی می‌کوشد استانداردهای لازم را برای تولید هرچه بهتر محصولات درنظر بگیرد، اذعان کرد: به‌صراحت می‌توانم بگویم ما در تولید قطعات آبرسانی در کشور به لحاظ کیفی رتبه نخست را داریم .

 این صنعتگر همدانی با تأکید بر اینکه شرایط تولید ما با شرکت‌های مشابه متفاوت است و می‌توان یکی از دلایل پیشرفت شرکت‌های تولیدکننده قطعات آبرسانی در استانی همچون تهران را به استفاده از کارگران افغانی ربط داد، تشریح کرد: آنچه مسلم است اینکه این شرکت‌ها متخصصان و دانش‌آموختگان علوم مرتبط در عرصه تولید وجود ندارد اما در شرکت ذوب‌ریزان ما از اهل فن و متخصصانی بهره برده‌ایم  که برای سال‌ها در کشورهای دارای این صنعت در سطح بین‌المللی تحصیل و آموزش‌های لازم را دریافت کرده‌اند.

 زارعی افزود: از سال 1398 با کمک واحد تحقیق و توسعه مراحل طراحی و تولید کنتورهای حجمی آب را آغاز کرده و در سال 1401 موفق به دریافت تأییدیه وزارت نیرو در زمینه تولید کنتورهای حجمی هوشمند آب شدیم .

وی با ابراز اینکه این شرکت در همان سال موفق به دریافت نشان دانش‌بنیان از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری شد خاطرنشان کرد: شرکت ذوب‌ریزان همدان با سرمایه‌گذاری در سیستم تولید و قالب‌سازی در سال‌های اخیر، اعزام اعضای هیئت‌مدیره و مهندسان خود به کشورهای اروپایی جهت گذراندن دوره‌های تخصصی در دانشگاه‌های معتبر و استفاده از فناوری‌های جدید در شرکت‌های همکار در اروپا، توانسته مسیر برنامه‌ریزی و پیشرفت خود را بر اساس رسیدن به بالاترین کیفیت و استانداردهای جهانی هموار کند .

 وی یکی از رموز موفقیت شرکت را صداقت در کیفیت تولید دانست و گفت: امروز قطعات تولیدی ‌ما در سراسر کشور از مشهد گرفته تا تبریز و استان‌های جنوبی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

  رئیس هیئت‌مدیره شرکت ذوب‌ریزان‌ در پاسخ به این سؤال که در حال حاضر این شرکت قادر به تولید چند قطعه است؟ گفت: به‌دلیل اینکه محصولات ما برحسب تناژ مختلف تولید می‌شود نمی‌توان تعداد خاصی برای یک روز یا ماه تعیین کرد مثلاً امروز   دو قطعه در شرکت تولید می‌شود که وزن آ‌ن‌ها دو تن است .

  زارعی با اشاره به اینکه ما در زمینه انواع اتصالات و لوله‌های آبرسانی از قطر دهنه 60  گرفته تا هزار و 200 که در سدسازی مورد استفاده قرار می‌گیرد را تولید می‌کنیم، ابراز کرد: براساس این توان و ظرفیت بود که در راستای آبرسانی در همدان نیز پای کار آمده و نسبت به ساخت قطعات و اتصالات مورد نیاز اقدام کردیم؛ در حالی که لوله‌های مورد نیاز این آبرسانی از تهران تهیه شده بود و شرکت فروشنده عنوان کرده بود که اتصالات مورد نیاز را طی چهارماه بعدی تحویل خواهد داد؛ اما به درخواست استاندار و با توجه به رسالت اجتماعی که همواره به‌عنوان یک اصل در شرکت مورد توجه قرار می‌دهم این قطعات را با تعطیل کردن خطوط سایر تولیدات در کمتر از یک ماه تحویل دادیم .

 وی افزود: درواقع نقشی که در رسیدن آب به همدان داشتیم برای من صنعت‌گر بسیار لذت‌بخش بود .

 این تولیدکننده اتصالات آبرسانی، تصریح کرد: من شخصاً علاقه‌ای به دریافت تسهیلات ندارم و تاکنون نیز سعی‌ام بر این بوده که خود را درگیر این مسئله نکنم پس با بانک‌ها نیز هیچ‌گاه با مشکل مواجه نمی‌شوم .با این وجود در برخی موارد برای خرید برخی ماشین‌آلات نیازمند این تسهیلات دولتی به مبلغ 50 میلیارد تومان هستیم  .

 زارعی با تأکید بر اینکه این تسهیلات را در عرصه افزایش سرعت تولید به کار خواهیم بست، اذعان کرد: خرید یکی از قطعات به‌تنهایی 30 میلیارد تومان سرمایه نیاز دارد.

 وی دیگر رمز موفقیت خود را راضی نگه داشتن نیروی کار خود دانست و گفت: از دیدگاه من رمز رشد فعالیت یک صنعتگر، به پای کار بودن نیروی کار شاغل در واحد صنعتی است؛ بنابراین تمام حقوق و مزایای کارگران به‌موقع پرداخت شده و به مناسبت‌های مختلف حمایت‌های مورد نیاز انجام می‌شود .

 این صنعتگر همدانی با تأکید بر اینکه مواد اولیه مورد نیاز این صنعت قراضه‌های آهن است‌ که در داخل کشور تأمین می‌شود، اذعان کرد: درواقع ما در عرصه بازیافت نیز فعالیت کرده و به‌نوعی در مدیریت پسماندهای فلزی نیز نقش‌آفرین هستیم.

مع‌الوصف باتوجه به آنچه گفته شد شرکت ذوب‌ریزان همدان معتبر در تولید و توزیع انواع لوله‌ها برای مصارف مختلف است، این کارخانه توانسته با فناوری‌های پیشرفته و استفاده از استانداردهای جهانی در تولید لوله‌های با کیفیت و مطابق با نیازهای مشتریان خود، جایگاه معتبری در بازار جهانی به‌خصوص در صنایع نفت و گاز، پتروشیمی، آب و فاضلاب، انرژی، ساختمان و سایر صنایع به خود اختصاص دهد.

کارخانه‌های تولیدکننده لوله در ایران معمولاً از جنس‌های متنوعی از لوله‌ها مانند لوله‌های فولادی درزدار و بدون درز، لوله‌های پلی‌اتیلن  (PE)، لوله‌های مس، لوله‌های استنلس استیل و سایر انواع استفاده می‌کنند. این کارخانه‌ها تولیدات خود را با توجه به نیازهای بازار داخلی و خارجی تنظیم و مطابق با استانداردهای معتبر جهانی ارائه می‌دهند.

همچنین ارتباط نزدیک کارخانه‌های تولیدکننده لوله با صنایع مختلف ازجمله صنعت نفت و گاز، پتروشیمی، ساختمان و صنایع آب و برق، باعث می‌شود تا محصولات ایران در بازار جهانی با استقبال خوبی مواجه شوند. این کارخانه‌ها به‌عنوان منابع اصلی تأمین لوله‌ها برای پروژه‌های مهم در داخل و خارج از کشور شناخته می‌شوند و در توسعه صنایع مختلف نقش مهمی ایفا می‌کنند.

شناسه خبر 82721