شناسه خبر:90365
1403/10/9 13:35:00

مسئول کاردرمانی بیمارستان محک گفت: حضور کاردرمان‌ها در کارگروه‌های درمان سرطان کودکان، با توجه به شناختی که از عوارض ماهیت هر بیماری دارند، کمک‌کننده است؛ این گروه با شناسایی بیماران نیازمند به کاردرمانی، زمینه پیشگیری از عوارض بی‌تحرکی، کاهش استقامت قلبی- تنفسی و عضلانی را فراهم می‌کنند و این اقدامات زمینه افزایش کیفیت زندگی کودکان را فراهم می‌کند.


سارا ایران‌نژاد ابراز کرد: حضور کاردرمان‌ها در کارگروه‌های درمان سرطان کودکان، با توجه به شناختی که از عوارض ماهیت هر بیماری دارند، کمک‌کننده است؛ این گروه با شناسایی بیماران نیازمند به کاردرمانی، زمینه پیشگیری از عوارض بی‌تحرکی، کاهش استقامت قلبی- تنفسی و عضلانی را فراهم می‌کنند و این اقدامات زمینه افزایش کیفیت زندگی کودکان را فراهم می‌کند.
وی با بیان اینکه کاردرمانی به معنای استفاده درمانی از فعالیت‌های روزمره یا بازی برای تسهیل مشارکت افراد در نقش‌های زندگی است، افزود: در کودکانی که به‌دلیل ابتلا به سرطان تحت درمان قرار گرفته‌اند، پیدایش اختلالات جسمی و شناختی به‌علت اثرات بیماری یا درمان‌های مختلفی مثل جراحی، رادیوتراپی و شیمی‌درمانی، بسیار شایع است.
مسئول کاردرمانی بیمارستان فوق تخصصی محک ادامه داد: امروزه با پیشرفت در درمان سرطان و افزایش تعداد افراد بهبودیافته، ضرورت توجه به کنترل عوارض دیررس بیماری، توانمندسازی این افراد، استقلال آن‌ها برای انجام فعالیت‌های روزمره زندگی و توانبخشی در زمینه‌های جسمی و ذهنی در جهت بهبود کیفیت زندگی، مورد توجه قرار گرفته ‌است.
وی با بیان اینکه از کاردرمانی به‌عنوان یک درمان بازی‌محور و در دسترس قبل از پیشرفت محدودیت‌های بیماران برای برنامه‌ریزی درمانی در فازهای اولیه شروع درمان و پس از جراحی استفاده می‌شود، گفت: شایع‌ترین عوارض در بیماران مبتلا به سرطان، پلژی و پارزی در اندام‌ها، نروپاتی، عدم تعادل و لرزش در اندام‌ها، ضعف عضلانی، مشکلات مفصلی در بیماران بعد از پیوند، اختلال در راه رفتن، اختلال یادگیری و مهارت‌های پیش‌نیاز مدرسه، مشکل در تمرکز و حافظه فعال، مشکلات شناختی ناشی از آسیب‌های مغزی همچنین اختلال در پردازش بینایی و مشکلات درکی و حرکتی است.
ایران‌نژاد توضیح داد: خانواده بیماران محک از طبقه‌های مختلف اجتماعی و با سطح آگاهی‌های مختلف هستند و تصور والدین این است که با درمان کودک، مشکلات جسمانی هم برطرف می‌شود؛ گاهی نیز در طول درمان با توجه به تمرکز روی مشکلات مهم‌تر، برخی از محدودیت‌های بیمار را گزارش نمی‌کنند.
وی با تأکید بر اینکه توانبخشی یک فرآیند طولانی و زمان‌بر است، گفت: بیماران زمانی برای درمان به توانبخشی مراجعه می‌کنند که فرصت طلایی چه ازنظر زمان شروع محدودیت‌های حرکتی و چه از نظر سهولت دسترسی به تیم توانبخشی محک (به‌خصوص برای بیماران ساکن مناطق دور از پایتخت) از دست رفته است؛ حضور ما در کارگروه‌های درمان با توجه به شناختی که از عوارض ماهیت هر بیماری داریم برای شناسایی بیماران نیازمند به کاردرمانی در فاز پیشگیری با آگاه‌سازی آنان از عوارض بی‌تحرکی و خطر کاهش استقامت قلبی- تنفسی و عضلانی و اهمیت توانبخشی به‌موقع، کمک‌کننده است.
مسئول کاردرمانی بیمارستان محک افزود: تمام بیماران تحت حمایت محک قبل از شروع درمان، حین درمان و یا در دوره قطع درمان جهت مشاوره یا شروع مداخلات توانبخشی، به این واحد ارجاع داده می‌شوند. هدف اصلی کاردرمانی در محک شامل مواردی ازجمله کاهش مشکلات جسمانی در اثر عوارض ناشی از جراحی مغز و ستون فقرات و تومور استخوان، کاهش مشکلات تعادل، حفظ قدرت عضلات ناشی از بستری شدن طولانی‌مدت و عوارض دارویی، کاهش مشکلات شناختی، تجویز و آموزش استفاده از وسایل کمک‌حرکتی و ارتزها، کمک به استقلال بیمار و ارزیابی بیماران قطع درمان است.
وی در پایان گفت: امیدوارم بتوانیم فاصله بین درمان و توانبخشی را که در تمام بیمارستان‌های فعال در حوزه سرطان وجود دارد، کمتر کنیم و نقش مؤثرتری در پیشگیری، کاهش عوارض بیماری و بهبود کیفیت زندگی کودکان محک داشته باشیم تا دوباره شاهد دویدن‌ها و بازی‌های کودکان مبتلا به سرطان در خانواده‌ها باشیم.

شناسه خبر 90365