مسائل محیط زیستی شهر همدان در صحن شورا بررسی شد؛
تأکید بر راهاندازی سومین ایستگاه سنجش کیفیت هوا توسط شهرداری همدان
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان همدان با تأکید بر راهاندازی سومین ایستگاه سنجش کیفیت هوا توسط شهرداری همدان، مسائل محیط زیستی شهر را در صحن شورا بررسی کرد و راهکارهای متنوعی ارائه داد.
به گزارش سپهرغرب و به نقل از روابط عمومی اداره کل حفاظت محیط زیست استان همدان، شهرام احمدی فارسانی در نشست کمیسیون خدمات شهری شورای اسلامی همدان با بیان اینکه سازگاری طراحی مبلمان شهری با محیط زیست اهمیت زیادی در ترویج فرهنگ حفظ محیط زیست دارد، گفت: همدان مهد تاریخ و تمدن کشور است و باید شأن این شهر را بالا نگه داریم و آن را همانطور که شایسته است، نشان دهیم.
احمدی فارسانی اظهار کرد: درنظر گرفتن مسیرهای پیادهروی و دوچرخهسواری و افزایش طول این مسیرها در نقاط مختلف، از ضرورتهایی است که در طراحی شهری درنظر گرفته میشود.
وی با اشاره به مسئله ارتقای فرهنگ محیط زیستی، ادامه داد: همه فعالان محیط زیستی بر این مسئله اتفاق نظر دارند و ارجح است که شهرداریها و ادارات دولتی و خصوصی، در راستای انجام رسالت اجتماعی خود محلهای مشخصی برای درج تابلوها و شعارهای محیط زیستی درنظر بگیرند و زیباسازی شهر را متناسب با اقلیم منطقه طراحی و پیادهسازی کنند تا گردشگرانی که سفیر فرهنگی همدان هستند، از حضور در این اقلیم لذت بیشتری ببرند و بهخوبی از همدان یاد کنند.
این مقام مسئول با بیان اینکه مردم همدان مطالبهگر و نسبت به محیط زیستشان حساس هستند، اذعان کرد: این مردم زنده و پویا هستند و خدمت به آنها افتخار است.
وی با اشاره به اهمیت افزایش و ارتقای آموزشهای محیط زیستی و فرهنگ حفظ محیط زیست در سطح شهر، تصریح کرد: اگر مسائل فرهنگی، آموزشی و زیرساختی حل نشود، سایر مسائل و مشکلات رفع نخوهد شد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان همدان در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اینکه آلودگی هوا در فصول گرم ناشی از ذرات گردوغبار و در فصول سرد ناشی از وارونگی هوا و وسایل نقلیه متحرک است، بیان کرد: برای جلوگیری از ورود گردوغبار، ایجاد سپرهای سبز اطراف شهر و احیای اکوسیستمهای آسیبدیده، راهگشا است و بهمنظور جلوگیری از آلودگی ناشی از سوخت خودروها، استفاده از دانش روز و توسعه حملونقل عمومی از راهکارهای مؤثر بهشمار میرود.
وی تأکید کرد: توسعه حملونقل عمومی برقی و مبتنی بر دانش روز، به کاهش تردد خودروهای شخصی میانجامد.
این مقام مسئول خواستار نصب و راهاندازی سومین ایستگاه پایش هوای شهر همدان از سوی شهرداری شد و گفت: تسریع این امر، دادههای دقیقتری در اختیار برنامهریزان بهمنظور اقدام عملی مؤثرتر قرار میدهد و با سلامت شهروندان در ارتباط است.
وی راهکار اصلی جلوگیری از آلودگی آب رودخانهها را تکمیل سیستم جمعآوری و تصفیه فاضلاب دانست و خاطرنشان کرد: همه باید کمک کنیم تا با رفع محدودیتها و موانع، این سیستم بهصورت صددرصدی تکمیل شود.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان همدان در بخش دیگری از سخنانش درباره مدیریت اجرایی پسماند در شهر با قدردانی از اقدامات مثبت قبلی، بیان کرد: براساس قانون، مدیریت پسماند شهر بهعهده شهرداری است و شهرداری همدان میبایست از سال 1392، پسماند را بهصورت تفکیکشده جمعآوری میکرد که این امر با گذشت 12 سال، هنوز بهصورت صددرصدی اجرا نشده است.
احمدی فارسانی با بیان اینکه مسئله تفکیک از مبدأ در شهر همدان باید جدی گرفته شود، افزود: زیبنده شهر تمدن و با فرهنگ همدان نیست که پسماندها را دفن کند؛ بنابراین براساس قوانین موجود، تفکیک از مبدأ، توسعه آموزشها، فرهنگسازی، مدیریت اصولی پسماند و تولید انرژی از پسماند و بازیافت، مسیری است که باید با سرعت بیشتری در همدان طی شود.
وی یادآوری کرد: مسائل محیط زیستی که با آنها مواجه هستیم، نتیجه عملکرد مسئولین، بخش خصوصی و مردم است و حفاظت محیط زیست، اقدام نظارتی انجام میدهد.
این مقام مسئول ابراز امیدواری کرد با برنامهریزی و همکاری بهتر شهروندان و مدیریت شهری، شهر همدان با داشتن هوا، آب و خاک سالم، به شهری زیبا و سالم و درخور شأن مردم فهیم همدان تبدیل شود.
شناسه خبر 90546