معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان همدان گفت: از ابتدای آبانماه تا دوازدهم دیماه 10 نفر در استان همدان بر اثر ابتلا به بیماری آنفلوآنزا جان خود را از دست دادهاند.
فاطمه ترکماناسدی با ارائه گزارشی از میزان شیوع آنفلوآنزا در استان همدان، اظهار کرد: بر مبنای دادههای آزمایشگاه مرجع معاونت بهداشتی نمونه آزمایش 39 درصد از بیماران بستری در بخش تنفسی ازنظر آنفلوانزا مثبت است؛ درحالی که کمتر از یک درصد تستها مربوط به کرونا بوده و مابقی بیماران مبتلایان به سرماخوردگی را شامل میشود.
وی با تأکید بر اینکه گونه غالب ویروس آنفلوآنزا در این مدت با نسبت 95٪ «Influenza A» و ساب تایپ شایع H1N1 بوده است، گفت: دادهها حاکی از آن بوده که در موج آنفلوآنزا هستیم و روند هنوز صعودی بوده و میزان بستری بیماران بدحال رو به افزایش است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان همدان با اشاره به اینکه از ابتدای آبانماه تا دوازدهم دیماه 10 نفر در استان همدان بر اثر ابتلا به آنفلوآنزا جان خود را از دست دادهاند، افزود: همه این افراد دارای بیماری زمینهای ازجمله فشار خون، بیماری قلبی و یا دیابت بودند.
وی با بیان اینکه تعداد موارد بستری با درگیری ریوی در اطفال و بزرگسالان افزایشی است، در ادامه به راههای پیشگیری از ابتلا به این بیماری اشاره کرد و گفت: شستوشوی مکرر دستها با آب و صابون به مدت حداقل 20 ثانیه و عدم تماس دستهای نشسته با دهان، بینی و چشم مورد توجه باشد.
ترکماناسدی استفاده از ماسک در مکانهای سربسته و جاهایی که تهویه مناسب ندارند را مهم دانست و بیان کرد: استفاده از ماسک در دورهمیها، میهمانیها و مکانهای تجمعی، لازم است.
وی با تأکید بر اجتناب از دست دادن، روبوسی و یا آغوش گرفتن افراد، عنوان کرد: عدم حضور در جشنها، میهمانیها و دورهمیها تا حد امکان و درصورت حضور رعایت فاصله اجتماعی به میزان حداقل 1.5 متر، مخصوصاً از افراد علامتدار، مد نظر باشد.
وی بیان کرد: درصورت داشتن علائم بیماری نظیر سرفه، عطسه، آبریزش بینی، سردرد، بدندرد، بیحالی، بیاشتهایی، اسهال و استفراغ از حضور در مدرسه یا محل کار خودداری کرده و حداقل سه تا پنج روز در منزل بمانید و استراحت کنید.
شناسه خبر 90597