شناسه خبر:92062
1403/11/23 16:39:00

رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری همدان گفت: جشنواره‌های همدان با هدف ایجاد نشاط اجتماعی و با پیوست گردشگری برگزار می‌شود.


محمود رجبی ضمن تبریک اعیاد شعبانیه و دهه فجر، اظهار کرد: 194 گروه در جشنواره آش و حلوای همدان به رقابت پرداختند که اولویت حضور با آش‌های همدانی بود.
وی عنوان کرد: امسال سعی کردیم تا به‌طور ویژه بر این موضوع تمرکز کرده و از هر بهانه‌ای برای ایجاد فضای شور و نشاط در شهر استفاده کنیم؛ در هر فصلی جشنواره متناسب با آن ایام را برنامه‌ریزی و برگزار خواهیم کرد.
رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری همدان با بیان اینکه از ابتدای امسال جشنواره‌های مختلفی ازجمله جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان در همدان برگزار شد، افزود: جشنواره پاییزه برگریزان، جشنواره سرود ملی، زمستانی و غیره را به همت شهرداری در همدان برگزار کردیم که اجرای این جشنواره‌ها علاوه‌بر ایجاد شور و نشاط اجتماعی، در جذب گردشگر نیز بسیار مؤثر است.
رجبی بیان کرد: در اسفندماه جشنواره ملی موسیقی هگمتانه را با همکاری انجمن موسیقی در همدان برگزار می‌کنیم.
رئیس کمیسیون سرمایه‌گذاری مالی و گردشگری شورای اسلامی شهر همدان نیز اظهار کرد: نشاط اجتماعی از نیازهای اساسی شهر همدان است و همه مردم در اعیاد و ایام مختلف سال به نشاط اجتماعی و برنامه‌های مختلف ویژه عموم نیاز دارند.
حمید بادامی‌نجات گفت: جشنواره آش و حلوا، برگریزان و غیره ازجمله رویدادهای بانشاط در جامعه هستند که باعث کم‌رنگ شدن مسائل و مشکلات در جامعه می‌شوند.
داور جشنواره آش و حلوا همدان نیز اظهار کرد: این جشنواره از بهترین جشنواره‌ها بود؛ در ایران 400 گونه آش داریم که 100 گونه از این آش‌ها در همدان وجود دارد و تعدادی از این آش‌ها به ثبت رسیده است.
میرزایی‌پارسا بیان کرد: از قدیمی‌ترین و بااصالت‌ترین غذاها، آش است که قدمت آش ترخینه ملایر به چهار هزار سال پیش برمی‌گردد و نخستین غذای نیمه‌آماده بشر است که عشایر آن را به همراه خود می‌بردند و استفاده می‌کردند.
گفتنی است؛ به‌مناسبت گرامیداشت سالروز پیروزی انقلاب اسلامی، جشنواره آش و حلوا در بوستان ارم همدان برگزار شد و با استقبال گرم شرکت‌کنندگان و بازدیدکنندگان همراه بود که انواع آش و حلوا در این جشنواره داوری شد و برترین‌ها انتخاب شدند.
برگزاری جشنواره آش و حلوای همدانی‌ها در بوستان ارم و در شرایط بارش برف و سرما با استقبال گرم همدانی‌ها، شرکت‌کنندگان و بازدیدکنندگان مواجه شد.
در این جشنواره انواع آش‌های محلی و حلواهای سنتی از نقاط مختلف کشور عرضه شد و فضای بوستان ارم را خاص کرده بود؛ حضور پُرشور مردم، اجرای برنامه‌های فرهنگی و هنری و رقابت بین شرکت‌کنندگان برای ارائه بهترین طعم‌ها، شوروحال خاصی به این رویداد بخشید.
این جشنواره فرصتی بود تا علاوه‌بر آشنایی بیشتر مردم با انواع آش‌های شهرمان، فضایی شاد و صمیمی برای خانواده‌ها و علاقه‌مندان به فرهنگ و سنت‌های ایرانی فراهم شود.
همدان پایتخت تاریخ و تمدن ایران‌زمین، شهری با هزار طعم و رنگ حدود 100 نوع آش دارد که چند آش قدیمی همدان تاکنون در فهرست آثار ناملموس ملی کشور ثبت شده است؛ آش‌های «خیار»، «ای‌ران شوربا»، «سُماق»، «وَرکواز»، «بادمجان»، «آش آلوی حیدره قاضی‌خان»، «آش چغندربدو علی‌آباد ملایر» و «آش رونونی حیدره قاضی‌خان»، از آش‌های به ثبت رسیده هستند که هر گوشه‌ای از همدان خاستگاه یکی از این آش‌های خوش‌رنگ‌وبو و طعم است که مردم در پخت آن‌ها ذوق و مهارت ویژه‌ای دارند.
آش آبغوره، قلمکار، کاچی، ترخینه ملایر، آش ترش، عُماج، آش دوغ، آش رشته، بلغور، ماسوا، خیارچَنبر، شوربا و آش کشک تنها تعدادی از آش‌های معروف همدان هستند که در فهرست آثار ملی می‌توانند قابلیت ثبت داشته باشد.
مزه بی‌نظیر آش‌های همدان در کنار آبشار گنجنامه و کتیبه‌های باستانی، غار علیصدر، آرامگاه بوعلی‌سینا و باباطاهر، شهر باستانی و جهانی هگمتانه و سفالینه‌های شهر جهانی لالجین ظرفیت بسیار مناسبی را برای رونق گردشگری غذا ایجاد می‌کنند که نباید از آن‌ها غافل باشیم.
حلوا گردویی، حلوا کنجدی، حلوای هویج، حلوا با شیره سنتی همدان، حلوای زعفرانی، حلوای شیر و غیره، از انواع حلواهای پخت‌شده در همدان و در این جشنواره بوده است.

شناسه خبر 92062