در دیدار سفیر عربستان و مدیرعامل کانون جهانگردی ایران، راههای گسترش همکاریهای گردشگری و اتومبیلرانی بررسی شد.

عبداللهبنسعود العنزی، سفیر عربستان سعودی و محمدحسین صوفی، مدیرعامل کانون جهانگردی و اتومبیلرانی ایران در دفتر مرکزی کانون در تهران دیدار کردند. این دیدار با هدف بررسی فرصتهای جدید برای همکاریهای مشترک در زمینه گردشگری و اتومبیلرانی صورت گرفت.
محمدحسین صوفی در این نشست به سابقه 90 ساله کانون جهانگردی و اتومبیلرانی ایران اشاره کرد و از تلاشهای انجامشده برای تسهیل تردد وسایل نقلیه گردشگری از مرزهای زمینی ایران سخن گفت.
وی اعلام کرد که کانون درحال مذاکره با کشورهای کویت، قطر، جمهوری آذربایجان و گرجستان برای تقویت همکاریها در این زمینه است و پیشتر نیز با کشورهای همسایه تفاهمنامههایی برای صدور گذربرگ گمرکی (کارنه دوپاساژ) به امضا رسانده است.
صوفی همچنین از حضور کانون در نمایشگاههای بینالمللی گردشگری فیتور مادرید و امیت استانبول در سال جاری خبر داد و افزود که کانون قصد دارد در نمایشگاه گردشگری برلین نیز شرکت کند.
وی همچنین از تمایل ایران برای مشارکت در نمایشگاههای گردشگری عربستان در آینده خبر داد.
مدیرعامل کانون جهانگردی و اتومبیلرانی با اشاره به اشتراکات فرهنگی و تاریخی ایران و عربستان، بر اهمیت همکاریهای مؤثر در زمینههای گردشگری و اتومبیلرانی تأکید کرد.
این مقام مسئول پیشنهاد برگزاری رالیهای گردشگری خودرویی و رویدادهای مشابه را مطرح کرد و از آمادگی کانون برای ارائه خدمات امدادخودرویی به گردشگران عربستانی که با خودروی شخصی وارد ایران میشوند، خبر داد.
صوفی همچنین از تولید محتوای رسانهای در زمینه اتومبیلرانی، گردشگری ایمن و فرهنگ صحیح رانندگی در سفر بهعنوان یکی از زمینههای توسعه همکاریهای مشترک میان دو کشور یاد کرد.
این پیشنهاد مورد استقبال سفیر عربستان قرار گرفت؛ در این نشست همچنین پیشنهاد تقویت تردد زمینی میان ایران و عربستان مطرح شد. صوفی بر این باور بود که تسهیل تردد زمینی نهتنها به تبادل فرهنگی و اجتماعی کمک میکند، بلکه موجب رونق اقتصادی دو کشور خواهد شد.
وی راه زمینی میان ایران و عربستان را همچون مسیر تاریخی راه ابریشم برای چین دانست و آن را پُلی برای تبادل فرهنگی و اقتصادی میان دو کشور برشمرد.
مدیرعامل کانون جهانگردی و اتومبیلرانی در ادامه به جاذبههای متنوع ایران برای گردشگرانی که با خودرو شخصی سفر میکنند، اشاره کرد و گفت که ایران دارای مناطق جذابی برای علاقهمندان به اتومبیلرانی است؛ ازجمله کویرها، جادههای جنگلی و کوهستانی که میتواند برای گردشگران عربستانی نیز جذاب باشد.
عبداللهبنسعود العنزی، سفیر عربستان نیز در این دیدار با قدردانی از میزبانی کانون و پیشنهادهای مطرحشده، بر اهمیت توسعه همکاریهای دو کشور در زمینههای مختلف تأکید کرد.
وی بهویژه بر نقش کلوپهای اتومبیلرانی دو کشور بهعنوان نهادهای مؤثر در این همکاریها اشاره کرد.
همچنین سفیر عربستان با ابراز موافقت با پیشنهاد تقویت تردد زمینی میان دو کشور، افزود که این همکاریها میتواند به سود هر دو طرف باشد.
العنزی همچنین از مذاکرات انجامشده ابراز رضایت کرد و گفت که این دیدار نخستین گام در مسیر همکاریهای بیشتر میان ایران و عربستان است.
وی افزود که شخصاً پیگیری حضور مدیر کلوپ اتومبیلرانی عربستان در ایران و برگزاری نشستهای مشترک با مدیرعامل کانون جهانگردی جمهوری اسلامی ایران را انجام خواهد داد.
در پایان صوفی از سفیر عربستان دعوت کرد که پس از ماه رمضان از نمایشگاههای خودروهای تاریخی در تهران بازدید کند.
وی همچنین کتاب «ایران قدیم، مهد تمدن جهان» را که بخشی از تاریخ و تمدن ایران را به تصویر میکشد، به سفیر عربستان اهدا کرد.
شناسه خبر 92566