شناسه خبر:93534
1404/1/21 18:34:00

فرمانده کل ارتش در تشریح ویژگی‌ توانمندی‌های نظامی کشور گفت: تجهیزات نظامی ما متناسب با نیازهای خودمان تعریف، ساخته و به‌کار گرفته می‌شود.


امیر سرلشکر سیدعبدالرحیم موسوی روز پنجشنبه 21 فروردین‌ماه 1404 در مراسم بیست‌وششمین سالگرد شهادت سپهبد صیاد شیرازی که در مسجد امام خمینی (ره) ستاد کل برگزار شد، اظهار کرد: پس از گذشت 26 سال امروز در سراسر کشور چندین مراسم به‌منظور بزرگداشت شهید بزرگوار برگزار می‌شود و مردم از طبقات مختلف، با ادای احترام و ابراز ارادت، یاد ایشان را گرامی می‌دارند.
وی ادامه داد: این توجه و ارادت، به سبب ویژگی‌های خاص شهید صیاد شیرازی است که بارزترین آن‌ها اخلاص و پیروی کامل از ولایت فقیه بدون هیچ‌گونه قید و شرطی بود.
فرمانده کل ارتش افزود: شهید صیاد شیرازی در دوران دفاع مقدس از برجسته‌ترین فرماندهان بود و بسیاری از فتح‌های بزرگ این دوران به نام او ثبت شده است. از زمان پیروزی انقلاب به‌عنوان سربازی فداکار در کنار نظام و انقلاب قرار داشت و پس از پایان جنگ نیز تا عملیات مرصاد و حوادث دیگر، همواره در صحنه حضور داشت و درنهایت استکبار جهانی و منافقان انتقام خود را از او گرفتند.
سرلشکر موسوی یادآور شد: البته شهید صیاد شیرازی به آنچه که حقش بود پس از سال‌ها تلاش دست یافت و شهادت، پاداش شایسته‌ای برای او بود.
وی ویژگی بارز شهید صیاد را «اخلاص» او عنوان و اظهار کرد: البته این شهید بزرگوار ویژگی‌های متعدد دیگری نیز داشت که در مصاحبه‌ها و سخنرانی‌های چنددقیقه‌ای نمی‌توان حق مطلب را ادا کرد. بصیرت، دید آینده‌نگرانه، تسلط بر مسائل نظامی و روحیه وحدت‌خواهی او، ازجمله این موارد است و در هر کجا که انقلاب و نظام و مردم به کمک نیاز داشتند، او نخستین فردی بود که حاضر می‌شد.
فرمانده کل ارتش با ابراز امیدواری از اینکه همه ما بتوانیم پیرو راه این شهدای بزرگوار ازجمله شهید صیاد شیرازی باشیم، درباره توانمندی‌ها و ظرفیت‌های نظامی جمهوری اسلامی ایران گفت: پیش از پیروزی انقلاب ما دارای برخی توانایی‌ها بودیم، اما بزرگ‌ترین اشکال آن وابستگی به خارج بود. اگرچه در آن زمان حمایت و پشتیبانی خارجی وجود داشت، اما معلوم نبود که در میدان واقعی چه کاری می‌توانستیم انجام دهیم.
سرلشکر موسوی ابراز کرد: اما به برکت نظام اسلامی و رهبری حضرت امام (ره) و مقام معظم رهبری، امروز هر آنچه برای دفاع نیاز داریم، به دست جوانان خودمان ساخته می‌شود.
وی افزود: بزرگ‌ترین حُسن این امر آن است که اولاً به هیچ کشوری خارج از مرزهای ایران وابسته نیستیم و ثانیاً این تجهیزات متناسب با نیازهای خودمان تعریف، ساخته و به‌کار گرفته می‌شود. این اقدامات، متناسب با تاکتیک‌ها و دکترین بومی ما است و قدرتی که براساس ایمان به خداوند بزرگ، متکی به مردم باشد، شکست‌ناپذیر است و می‌تواند در عرصه‌های مختلف موفقیت‌های چشمگیری کسب کند.
* سردار سلامی: شخصیت شهید صیاد شیرازی به‌عنوان الگو برای فرماندهان شناخته می‌شد
فرمانده کل سپاه نیز در این مراسم در بیان برخی ویژگی‌های شهید صیاد شیرازی گفت: او شخصیتی ممتاز و از انسجام فکری برخوردار بود و به‌عنوان یک فرمانده الگو برای تمامی فرماندهان در نیروهای مسلح شناخته می‌شد.
سردار سرلشکر حسین سلامی اظهار کرد: شهید صیاد را می‌شناختم، البته نه به اندازه‌ای که شخصیت او بزرگ بود؛ بلکه به اندازه خودم. او یک فرمانده کامل بود، هم در وارستگی معنوی، هم در اخلاق، معرفت و ادب. همچنین او دارای روحیه‌ای بسیار شجاع، با اعتماد به نفس کامل و اهل ایثار و گذشت بود و درعین‌حال فردی تدبیرگر و دارای نبوغ نظامی بسیار بالا بود.
وی گفت: این شهید بزرگوار مدارج فرماندهی را به‌سرعت طی کرد و می‌توانست بزرگ‌ترین سازمان‌های نظامی را به‌راستی هدایت و رهبری کند. درنهایت او به فیض الهی و شهادت که شایستگی آن را داشت، نائل آمد.
* وزیر اطلاعات: توانمندی نیروهای مسلح قدرت‌های بزرگ را به چالش کشیده است
وزیر اطلاعات نیز ارتش امروز را غیر قابل مقایسه با ارتش قبل از انقلاب توصیف کرد و گفت: امروز توانمندی و اقتدار ارتش و نیروهای مسلح ما در دنیا زبانزد بوده و قدرت‌های بزرگ و آمریکا را به چالش کشیده است.
حجت‌الاسلام اسماعیل خطیب اظهار کرد: ارتش امروز مکتبی و شجره طیبه است.
وی با تأکید بر اینکه ارتش امروز در خدمت مردم است و نه در مقابل مردم، یادآور شد: آرایش‌های نظامی منطقه نشان دهنده قدرت و اقتدار نیروهای مسلح است.
رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی نیز درباره مذاکرات روز شنبه گفت: تیم مذاکره‌کننده ما براساس منافع ملت ایران حرکت می‌کنند و قدرت دفاعی بدون شک پشتوانه دیپلماسی است.
ابراهیم عزیزی اظهار کرد: جمهوری اسلامی ایران و وزارت امور خارجه به همراه تیم مذاکره‌کننده در روز شنبه بیشتر به گفت‌وگو خواهند پرداخت، اگر مراحل گفت‌وگو به‌خوبی طی شود، در آینده چارچوبی برای مذاکرات تعریف خواهد شد.
وی گفت: آنچه مسلم است اینکه جمهوری اسلامی ایران و تیم مذاکره‌کننده در پی آن هستند که حقوق حقه ملت ایران را از طریق مذاکرات غیر مستقیم پیگیری کنند و به نتیجه برسانند.
رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی درباره تأثیر تهدیدها و تحریم‌های اعمالی بر روند مذاکرات ابراز کرد: به‌طور قطع اگر قرار باشد که هم مذاکرات انجام شود و هم فشار و تهدید وجود داشته باشد، جمهوری اسلامی هرگز پذیرای آن نخواهد بود.
عزیزی درباره اینکه قدرت دفاعی چه تأثیری می‌تواند در روند مذاکرات داشته باشد هم گفت: بدون شک پشتوانه دیپلماسی و عقبه آن در نظام اسلامی، میدان است و نیروهای مسلح ما که در میدان حضور دارند و از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی تا به امروز در تمامی صحنه‌ها یاری‌گر ارزش‌های اسلام و انقلاب اسلامی بوده‌اند، در این عرصه نیز پشتیبان خواهند بود.
* مشاور نظامی مقام معظم رهبری: نیروهای مسلح ایران آمادگی پاسخگویی فراتر از تهدیدات را دارند
مشاور نظامی مقام معظم رهبری با اشاره به تهدیدات برخی قدرت‌ها، گفت: این تهدیدات عملی نخواهد شد و نیروهای مسلح ما آمادگی پاسخگویی حتی فراتر از این تهدیدات را دارند.
امیر سرتیپ ناصر آراسته نیز تصریح کرد: توان بالای نیروهای مسلح ما در تمامی ابعاد نظامی و ایمان نظامیان کشور، پاسخگوی همه تهدیدات است.
وی تأکید کرد: ما نه‌تنها هراسی از تهدیدات نداریم، بلکه برای مقابله با آن‌ها نیروهای خود را آماده کرده‌ایم تا با اقتدار، پاسخ قاطع بدهیم.
رئیس هیئت معارف جنگ سپهبد شهید صیاد شیرازی ادامه داد: یقین داریم که در هر عرصه‌ای پیروزی برای ملت ایران خواهد بود؛ زیرا شهادت‌ها، رشادت‌ها و افتخارآفرینی‌ها درس بزرگی برای ملت ما است که توان نظامی و اقتدار دفاعی کشور را بیش‌ازپیش تقویت کرده و ایمان نیروهای مسلح، مهم‌ترین عامل پیروزی در هر مبارزه‌ای است.
وی گفت: تجربه‌های فراوانی از مبارزه با منافقین، تجزیه‌طلبان و متجاوزان از جنگ با صدام تا مقابله با آمریکا و انگلیس داریم و این تجربه‌ها سرمایه‌ای است که ما را در برابر هر تهدیدی مستحکم‌تر می‌کند.
سرتیپ آراسته با اشاره به بحث مذاکرات غیر مستقیم ایران و آمریکا، افزود: آن‌هایی که مسئول مذاکره هستند، اگر در مسیر رهنمودهای رهبر معظم انقلاب حرکت کرده و تأکیدات ایشان را مد نظر قرار دهند، یقیناً در این مذاکره غیر مستقیم هم پیروز خواهیم شد.
وی گفت: ملت بزرگوار و نیروهای مسلح کشور با بازدارندگی بالا، دشمن را در برابر تهدیداتی که می‌کند، سر جای خود می‌نشانند.
مشاور نظامی مقام معظم رهبری اظهار کرد: آن‌ها که آرزو دارند و می‌خواهند اینجا را مثل لیبی ببینند، وضعیتشان در آینده‌ای نزدیک بدتر از لیبی خواهد بود.
وی با بیان اینکه شهدای دوران دفاع مقدس قدرت بازدارندگی را برای ما به‌وجود آوردند، گفت: همین قدرت بازدارندگی باعث شده تا آمریکا هرچه ما را تهدید کند، تأثیری نداشته باشد.
امیر آراسته در بخش دیگر از سخنانش با اشاره به ویژگی‌های شهید صیاد شیرازی، تصریح کرد: این شهید بزرگوار حتی قبل از انقلاب در آمریکا هم تبلیغ دینی داشت و نظامیان آمریکایی را تقبیح و محکوم می‌کرد و این برای یک سروان ارتش ایران بسیار مهم بود.
وی افزود: شهید صیاد شیرازی پس از بازگشت به ایران نیز مبارزه با طاغوت را انجام داد و در این راه بازداشت شد. پس از پیروزی انقلاب اسلامی همراه شهیدچمران با جریانات ملحد و نفاق مبارزه کرد، یعنی شهید صیاد با استکبار، شاه و کفار و تجزیه‌طلبان جنگید.
امیر آراسته بیان کرد: شهید صیاد شیرازی با شرک صدامی هم جنگید، اما سؤالی مطرح است، چرا شهیدان سلیمانی و صیاد شیرازی در جنگ شهید نشدند؟
وی گفت: پس از رحلت امام خمینی (ره) شبهه‌هایی پدید آمد که کسی زیر بار نمی‌رود با فرمان مقام معظم رهبری شهید شود، اما شهید صیاد شیرازی و شهید حاج‌قاسم سلیمانی، شهدای جبهه مقاومت و امنیت و سایر شهدا نشان دادند که «خامنه‌ای خمینی دیگر است» و در راه فرمان امام خود ایستادند تا شهید شدند.
رئیس هیئت معارف جنگ سپهبد شهید صیاد شیرازی اضافه کرد: جوانان این کشور همان‌طور که فرمان امام خمینی (ره) را برای رفتن به جبهه اجابت کردند، فرمان مقام معظم رهبری را نیز اجابت می‌کنند.
وی گفت: شهید صیاد شیرازی امیر قرآنی بود و اندیشه نظامی این شهید با راهبرد قرآن اجرا و پیاده می‌شد؛ بنابراین آیات قرآن را در عملش می‌دیدیم.
امیر آراسته با ذکر خاطره‌ای از شهید صیاد شیرازی، بیان کرد: وی در سال 58 همان اول انقلاب می‌گفت آمریکا این انقلاب را نمی‌خواهد و روزی جلوی ما می‌ایستد و پیش‌بینی این شهید یک سال بعد در جنگ تحمیلی اتفاق افتاد.
وی اظهار کرد: شهید صیادی شیرازی در پیروزی‌ها می‌گفت ما جزء محسنین هستیم و خداوند ما را یاری کرد و در شکست‌ها می‌گفت باید ببینیم عمل ما به‌خاطر خدا بوده است؟
گفتنی است؛ در این مراسم سرلشکر محمد باقری رئیس ستاد کل نیروهای مسلح، امیر دریادار «حبیب‌الله سیاری» معاون هماهنگ‌کننده ارتش، فاطمه مهاجرانی سخنگوی دولت، امیر سرتیپ «کیومرث حیدری» فرمانده نیروی زمینی ارتش، امیر سرتیپ «محمد اکرمی‌نیا» معاون هماهنگ‌کننده سازمان عقیدتی سیاسی آجا و امیر سرتیپ «محمد محمودی» معاون اجرایی ارتش نیز حضور داشتند.
همچنین امیر سرتیپ «سیدحسام هاشمی» جانشین رئیس هیئت معارف جنگ شهید صیاد شیرازی، امیر سرتیپ خلبان «حمید واحدی» فرمانده نیروی هوایی ارتش، امیر سرتیپ «محمد یوسفی خوش‌قلب» معاون هماهنگ‌کننده نیروی پدافند هوایی ارتش و «مهدی صیاد شیرازی» فرزند شهید علی صیاد شیرازی و جمعی از مقامات لشکری و کشوری از دیگر مسئولانی بودند که در مراسم بزرگداشت شهید علی صیاد شیرازی حضور یافتند.

شناسه خبر 93534