شناسه خبر:93768
1404/1/31 13:19:59

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان همدان گفت: مذاکرات و تعاملاتی از سال 1403 با دستگاه‌های مسئول آب منطقه‌ای و آب فاضلاب صورت گرفته (مشابه آنچه در شهرک ویان و منطقه ویژه جهان‌آباد انجام شده) تا آب خاکستری (پساب‌های شهری) برای استفاده در واحدهای واجد شرایط در شهرک بهاران، منتقل شود.


تجربه شهرهای مختلف نشان می‌دهد که صنایع کوچک و متوسط، موتور محرک توسعه توأم با برابری و عدالت در این شهرها بوده‌اند؛ به‌طوری که توجه به صنایع کوچک و متوسط موجب ایجاد اشتغال، توسعه کسب‌وکار، کارآفرینی، تولید ثروت و کمک به درآمد ملی و توزیع عادلانه فرصت‌ها و ثروت‌ها در این‌گونه مناطق شده است.
جالب‌تر اینکه با احداث و ایجاد شهرک‌های صنعتی، درواقع دولت نقش کارآفرینان را به رسمیت شناخته و درک کرده که رسیدن به اهداف توسعه توسط صنایع در مقیاس کوچک، آسان‌‌‌تر است؛ درنتیجه با کمک سازمان‌های تخصصی همچون شرکت شهرک‌ها، مجموعه خدماتی را ارائه می‌دهد تا انگیزه برای کارآفرینان جهت ایجاد سرمایه‌گذاری، استفاده از امکانات متنوع و درنتیجه رشد مناطق مختلف، فراهم شود.
در این بین شهرک صنعتی بهاران از قدیمی‌ترین و بزرگ‌ترین شهرک‌های صنعتی همدان است که در فاصله کمتر از 20 کیلومتری شهر اصلی، در هفت گروه صنعتی توانسته کارآفرینان و سرمایه‌گذاران را به خود جلب کند و هدف از ایجاد آن توسعه صنعتی در منطقه‌ای خارج از مناطق شهری بود؛ به‌گونه‌ای که این صنایع به‌لحاظ آثار مخرب احتمالی، تأثیر کمتری بر زندگی ساکنین شهر داشته‌اند و درعین‌حال بار ترافیکی کمتری برای مردم شهر به‌وجود آورده‌اند.
البته این شهرک نیز به نوبه خود طی سال‌ها فعالیت صنعتی، دارای مشکلاتی در زمینه‌های زیرساختی و خدماتی بوده است؛ بر این اساس با توجه به اهمیت و تأثیرگذاری این شرکت در رشد صنعتی استان همدان، بر آن شدیم تا در مورد آخرین وضعیت زیرساخت‌ها و خدمات و نیز فعالیت صنایع مستقر در آن، گفت‌وگوهایی را با مصطفی حقیقی، مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان همدان ترتیب دهیم که در ادامه می‌خوانید:
مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان همدان با بیان اینکه ما در شهرک بهاران چند موضوع را دنبال می‌‌کردیم که ازجمله آن‌ها می‌توان به توسعه فاز دو این شهرک اشاره کرد، تشریح کرد:‌ خوشبختانه به همت همکاران ما در مجموعه دولت و با تلاش همکاران بنده در شرکت شهرک‌ها، بخش عمده‌ای از زیرساخت‌های مورد نیاز در این زمینه فراهم شد.
مصطفی حقیقی با تأکید بر اینکه با تلاش‌های صورت‌گرفته در بحث تأمین زیرساخت‌ها هم در مسئله زیرسازی و هم در تأمین برق و آب شاهد چند اتفاق خوب بودیم، ابراز کرد: علاوه‌بر این تعداد قابل توجهی از ساخت‌وسازهای واحدهای صنعتی فاز دوم بنا به فراهم بودن این زیرساخت‌ها، تکمیل شده و حتی درصدی از آن‌ها به بهره‌برداری رسیده‌اند.
وی با تأکید بر اینکه یکی از موضوعاتی که اکنون در شهرک صنعتی بهاران به دنبال اصلاح آن هستیم و ازجمله گلایه‌های جدی واحدهای تولیدی نیز هست خدمت ایجاد خطوط مخابراتی و ارتباطاتی بوده که توسط شرکت مخابرات ارائه می‌شود، اذعان کرد: متأسفانه در این زمینه ضعف‌هایی وجود داشت؛ بنابراین اسفندماه سال گذشته با مدیرعامل محترم شرکت مخابرات استان از این شهرک بازدیدی کردیم و طی آن توافق شد برای رفع این مشکل، بستر فیبر نوری در این شهرک ایجاد شود.
مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان همدان با اشاره به اینکه از اقدام خوب مذکور یقیناً واحدهای تولید و صنعتی در آینده نزدیک منتفع خواهند شد، اظهار کرد: طبق توافق سه‌جانبه که میان ما، واحدهای تولیدی و شرکت مخابرات صورت گرفت، قرار شد تمام ارتباطات مخابراتی روی بستر فیبر بارگذاری شود.
حقیقی با بیان اینکه به نظر می‌رسد در پی این توافق صورت‌گرفته طی نیمه نخست امسال بخشی از مشکلات ارتباطی که اهالی شهرک از آن‌ها شکایت داشتند مرتفع شوند، عنوان کرد: موضوع دیگر مربوط به تصفیه‌خانه‌ای است که با مدول سه در شهرک بهاران درحال اجرا بوده و روند مطلوبی دارد.
وی با اشاره به اینکه پیش‌بینی ما این است که تصفیه‌خانه برای هفته دولت آماده بهره‌برداری شود، اذعان کرد: نکته حائز اهمیت درخصوص این پروژه که باید مورد توجه قرار گیرد، آن است که این پروژه در کمتر از یک‌سال به سرانجام رسیده و این خود یک موفقیت بزرگ محسوب می‌شود.
مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان همدان افزود: البته کارهای اجرایی این پروژه درحال حاضر تقریباً به اتمام رسیده، اما با پایان تست‌ها و فرآیندهای اجرایی، به‌طور رسمی در هفته دولت به بهره‌برداری خواهد رسید.
حقیقی با بیان اینکه درخصوص چشمه قصابان نیز باید بگویم از دید ما این منطقه از ابتدا به‌عنوان ناحیه صنعتی ممنوعه تعریف شده بود، خاطرنشان کرد: با توجه به بروز اتفاقاتی که در این محل شاهد آن‌ها هستیم و نیز امکان استقراری که در این نقطه فراهم شده، متأسفانه در سال‌های اخیر تعدادی از واحدهای تولیدی در این محل جایگاه و پایگاه فعالیت اقتصادی پیدا کرده‌اند؛ بنابراین طی این سال‌ها چند موضوع پیرامون منطقه مذکور مطرح بوده است که ازجمله آن‌ها می‌توان به بحث الحاق چشمه قصابان به شهرک صنعتی بهاران اشاره کرد؛ اما دراین‌بین با یک‌سری معذوریت‌های قانونی مواجه هستیم.
وی ادامه داد: فارغ از بحث تأمین زیرساخت برای چشمه قصابان که نیازمند چاره‌اندیشی است، باید توجه داشت که تمام ساخت‌وسازهای آن منطقه عمدتاً برخلاف اصول فنی انجام شده و الحاق آن‌ها به شهرک ممکن است موجب بروز مشکلات فنی برای خود شهرک شود.
حقیقی با بیان اینکه ضمن اجرای فاز دوم در شهرک صنعتی بهاران مساحت کل آن به حدود 160 هکتار پهنه صنعتی رسیده است، افزود: درحال حاضر تقریباً تمامی زمین‌ها واگذار شده و تنها 7 تا 10 قطعه باقی مانده است.
مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان همدان با اشاره به اینکه درمجموع با احتساب فاز دوم درحال حاضر حدود 120 واحد فعال فارغ از واحدهای راکد و درحال تکمیل در شهرک داریم، گفت: ازنظر زیست‌محیطی نیز طی سال‌های گذشته برخی از واحدها به‌دلیل ایجاد آلایندگی، به‌ویژه در حوزه تولید مواد شیمیایی و کاغذسازی، مشکلاتی را ایجاد کرده بودند، اما با رویکرد تعاملی سازمان محیط زیست، از تعطیلی این واحدها جلوگیری شد و توافقاتی برای اصلاح فرآیندها و تکمیل زیرساخت‌های لازم، صورت گرفت.
حقیقی ادامه داد: برای برخی واحدها نیز زمان‌ مشخصی تعیین و خوشبختانه این معضلات تا حد زیادی برطرف شده‌اند.
وی در واکنش به این موضوع که «طی سال‌های اخیر همدان گرفتار تنش آبی است که دراین‌بین شهرک‌های صنعتی نیز از این قاعده مستثنا نیستند؛ از طرفی با اجرایی شدن طرح توسعه‌ای در این شهرک جهت تأمین آب به‌ویژه برای فاز دوم شهرک، برنامه‌‌ استفاده از منابع جایگزین مانند آب‌های خاکستری پیش‌بینی نشده است»، اذعان کرد: از آنجایی که ما در هفت گروه صنعتی در این شهرک واحد تولیدی داریم که برخی از آن‌ها واحدهای صنایع غذایی هستند؛ بنابراین استفاده از آب خاکستری برای کل شهرک ممکن نیست، اما برخی صنایع می‌توانند از آن بهره‌مند شوند.
حقیقی ادامه داد: بر این مبنا مذاکرات و تعاملاتی از سال 1403 با دستگاه‌های مسئول آب منطقه‌ای و آب فاضلاب صورت گرفته (مشابه آنچه در شهرک ویان و منطقه ویژه جهان‌آباد انجام شده) تا آب خاکستری (پساب‌های شهری) برای استفاده در واحدهای واجد شرایط در شهرک بهاران، منتقل شود.
این مقام مسئول در عرصه صنعت استان همدان با بیان اینکه برای تهیه آب دست‌ اول مورد نیاز شهرک نیز توافقاتی صورت گرفته و چند حلقه چاه خریداری شده که با همکاری مشترک آب منطقه‌ای و شرکت آب و فاضلاب فعلاً مشکل خاصی در تأمین آب نداریم، بیان کرد: البته این نکته را باید درنظر داشت که درحال حاضر فصل استفاده از چاه‌های کشاورزی توسط کشاورزان و مسائل مرتبط با آن نیست، اما به‌طور طبیعی با مدیریت صحیح مصرف، می‌توان امیدوار بود که مصارف آب به‌خوبی کنترل شوند.
مع‌الوصف؛ با توجه به آنچه گفته شد، ازجمله وظایف شرکت شهرک‌های صنعتی استان همدان، تکمیل و توسعه متوازن زیرساخت‌های عمرانی است تا سرمایه‌گذاران و صاحبان صنعت در شهرک‌های صنعتی از مزایای آن بهره‌مند شوند که خوشبختانه گویی این روند در شهرک صنعتی بهاران روی ریل واقعی خود قرار گرفته تا این شهرک صنعتی بیش‌ازپیش بتواند مسیر توسعه‌ای را پیموده و از فرصت موجود برای جلب سرمایه استفاده کند. با تفاسیر عنوان‌شده در خصوص شرایط زیرساختی این شهرک، امروز سرمایه‌گذاران می‌توانند با حضور در آن، از مزایای استقرار و تسهیلاتش بهره‌مند شوند؛ چراکه درحال حاضر امکانات و شرایط خوبی جهت حضور سرمایه‌گذاران بخش صنعت و اصناف تولیدی در این شهرک صنعتی فراهم است که امیدواریم با حمایت از تولید و صنایع کوچک و متوسط در جهت رشد و ارتقای رونق اقتصادی، تأثیرگذارتر از گذشته عمل کند.

شناسه خبر 93768