مریم جلالی اظهار کرد: طرح نجات صنایع دستی مشتمل بر چند فصل برای تکمیل زنجیره ارزش است؛ با دستگاههای مختلف مکاتبات را شروع کردیم و امیدواریم در راستای تحقق سند ملی صنایع دستی این طرح بتواند همگرایی همه دستگاهها را برای تحقق رشد هشت درصدی، افزایش اشتغال و صادرات پوشش دهد.
وی افزود: در این طرح کشورهای حاشیه دریای خزر و خلیج فارس بهعنوان اهداف اصلی ما برای صادرات مطرح میشوند.
معاون صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با بیان اینکه امسال سال سرمایهگذاری در تولید است، ابراز کرد: مصداقیترین تولید فرهنگی صنایع دستی است؛ چون هم هویت و اقتصاد و هم حوزه اجتماع و انسجام اجتماعی را در بر میگیرد؛ با همکارانم در سراسر کشور و کارشناسان حوزه کسبوکار درحال تدوین طرح نجات صنایع دستی هستیم تا بتواند ساحتهای مختلف مخصوصاً در حوزه اقتصاد را پوشش دهد، چراکه صنایع دستی به قول مدیریتیها اقیانوس آبی کسبوکار است و برای آن مشتری مشتاق وجود دارد.
جلالی تأکید کرد: اجرایی شدن این طرح فقط به همگرایی که در هیئت دولت هست، بستگی دارد؛ تسهیلات بانکی را هم در شورای عالی اشتغال مطرح میکنیم و امیدواریم در آینده نزدیک عملیاتی شود.
وی درخصوص کیفیت محصولات صنایع دستی گفت: باید بازارسازی، بازارسنجی و در واقع مشتریسازی کنیم.
معاون صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در پاسخ به این پرسش که طرح نجات صنایع دستی تا چه حد میتواند در بین هنرمندان صنایع دستی تحول ایجاد کند؟ توضیح داد: ما هنرمند، صنعتگر و بازرگان داریم، این طرح درواقع برای رونق بازار صنایع دستی است؛ حمایت از هنرمندان کار دیگری بوده و ما در حوزه حفظ و احیای هنرهای اصیل باید برنامهریزی دیگری داشته باشیم.
جلالی اضافه کرد: طرح اقتصادی برای تضمین هشت درصد رشدی است که ما متقبل شدیم و درواقع بیشتر در حوزه صنعت، کسبوکار و بازار صنایع دستی است؛ سیاستهای ما ناظر بر هنرمندان، صنعتگران و بازرگانان است.