مدیرکل حفاظت از محیط زیست استان همدان مطرح کرد:
3 عامل تهدیدکننده محیط زیست در همدان
مدیرکل حفاظت از محیط زیست استان همدان با بیان اینکه استان ما نیز همانند سایر نقاط کشور تحت تأثیر تغییرات اقلیمی قرار دارد، گفت: سه عامل تهدیدکننده محیط زیست در همدان وجود دارد که درحال حاضر مهمترین مسئله محیط زیستی این استان، آب است.

وی افزود: برداشتهای غیر اصولی از منابع آبی در سالهای اخیر منجر به ناپایداری این منابع شده است؛ بر اساس اسناد بالادستی باید برداشتها بهطور جدی تعدیل و از آسیبهای بیشتر جلوگیری شود تا در میانمدت و بلندمدت این بحران کاهش پیدا کند.
احمدی فارسانی پیرامون مدیریت منابع آب تصریح کرد: برای مدیریت صحیح منابع آبی، تطابق فعالیتها با سند ملی سازگاری با کمآبی، ضروری است. مصرف بهینه آب در بخشهای مختلف باید در دستور کار قرار گیرد تا از آسیب دیدن کمی و کیفی منابع آبی جلوگیری شود.
وی ادامه داد: یکی از راهکارهای مؤثر در این زمینه، احیای اکوسیستمهای طبیعی است؛ وجود پوششهای گیاهی سبب جذب بهتر آب در هنگام بارندگی است، درحالی که از بین رفتن این پوششها منجر به کاهش نفوذپذیری و ماندگاری آب میشود.
مدیرکل حفاظت از محیط زیست استان همدان با بیان اینکه مدیریت پسماند دومین معضل محیط زیستی در استان همدان است، اظهار کرد: با وجود تلاشهای صورتگرفته، مدیریت پسماند در استان همدان همچنان با چالشهایی روبهرو است و نیاز به اقدامات بیشتری دارد.
احمدی فارسانی ادامه داد: درحال حاضر پسماندهای استان همدان در 24 محل جمعآوری میشوند که براساس برنامهریزی صورتگرفته، این تعداد تا پایان سال به دو محل در شمال و جنوب استان کاهش پیدا میکند؛ هدف از این تجمیع، بهبود نظارت و حرکت به سمت مدیریت اصولی و متمرکز پسماند است.
وی خاطرنشان کرد: گرچه مدیریت پسماند در بیشتر مناطق استان همچنان سنتی است، اما نسبت به بسیاری از نقاط کشور وضعیت بهتری دارد.
مدیرکل حفاظت از محیط زیست استان همدان با بیان اینکه مدیریت پساب سومین معضل محیط زیستی استان همدان است، تصریح کرد: در زمینه مدیریت پساب، استان همدان دارای 10 تصفیهخانه فاضلاب شهری و روستایی است که این تعداد پاسخگوی نیازهای موجود نیست. باید هرساله شاهد گسترش شبکه جمعآوری فاضلاب و افزایش تعداد تصفیهخانهها در سطح استان باشیم؛ احداث تصفیهخانه نیازمند زمان و منابع مالی است که باید در اولویت برنامهریزیها قرار گیرد.
احمدی فارسانی با اشاره به اینکه در مناطق روستایی بهویژه روستاهایی که در حاشیه رودخانهها قرار دارند احداث تصفیهخانهها باید با جدیت بیشتری دنبال شود، بیان کرد: استفاده از آب خاکستری (فاضلاب تصفیهشده) برای آبیاری فضای سبز غیر مثمر و استفاده در صنایع، میتواند بهعنوان یک راهکار مکمل در مدیریت منابع آب مورد توجه قرار گیرد.
وی با تأکید براینکه نگاه به مسائل محیط زیستی نباید جزیرهای باشد، افزود: همه دستگاهها و نهادها باید در کنار سایر وظایف خود، نقش فعالی در حفاظت از محیط زیست ایفا کنند؛ چراکه تنها از این طریق میتوان به توسعه پایدار در استان همدان دست یافت.
منبع: خبرگزاری ایسنا
شناسه خبر 93856