نماینده مردم بهار و کبودراهنگ در مجلس شورای اسلامی:
در برقراری عدالت آموزشی موفق نبودهایم
تمام پروژههای نیمهتمام آموزشوپرورش تعیین تکلیف شدند
نماینده مردم بهار و کبودراهنگ در مجلس شورای اسلامی با اظهار تأسف از حادثه بندر شهیدرجایی بندرعباس، گفت: برای بررسی ابعاد حادثه، دولت و مجلس هم وارد عمل شدهاند.

سپهرغرب، گروه - زهرا طالبی :
این مقام مسئول تصریح کرد: تسهیلگری در تحصیل، فراهم کردن امکانات کمکآموزشی و
حداقل شرایط برای برپایی عدالت، وظیفه ما است.
وی اظهار کرد: چندین مدرسه ما در شهرستانهای بهار و کبودراهنگ، کانکسی یا درحال فرو ریختن است و در انجام عدالت آموزشی تاکنون موفق نبودهایم.
توسلی با تجلیل از اقدامات خیرین، گفت: طی سالیان اخیر اقداماتی صورت گرفته و خیرین در شهرستانهای بهار و کبودراهنگ پای کار آمدهاند و جلسات متعددی با مدیرکل نوسازی و مدیرکل آموزشوپرورش برگزار شده و حضور چندینباره معاون وزیر آموزشوپرورش در منطقه، دستاوردهایی داشته و تمام پروژههای نیمهتمام آموزشوپرورش تعیین تکلیف شدند.
وی از اجرای پروژههای متعدد در شهرستان بهار خبر داد و اذعان کرد: مدرسه سیمین با کمک مردم و اداره کل نوسازی امسال به بهرهبرداری میرسد و مدرسه 12 ملاسه خیری علیزاده نیز تکمیل و تحویل میشود.
این مقام مسئول افزود: شرکتهای بزرگ در شهرستان بهار و کبودراهنگ با هزاران میلیارد گردش مالی، مطابق با مسئولیت اجتماعی، به داد آموزشوپرورش برسند.
وی تصریح کرد: اعتبار مصرفنشده ادارات کل استان همدان در اواخر فروردینماه یکهزار و 500 میلیارد تومان بود که از این رقم 300 میلیارد تومان اعتبار اداره کل نوسازی مدارس بوده است؛ نباید اجازه داد این اعتبارات برگردند و در این راستا باید مناقصات و اقدامات اداری سریعتر انجام شود تا پایان سال مالی، اعتبار به خزانه برنگردد.
توسلی بر توزیع عادلانه اعتبارات در شهرستان تأکید کرد و گفت: اعتبارات اداره کل نوسازی مدارس استان رقم قابل توجهی بوده، اما بهدرستی توزیع نشده است؛ ناعدالتی و عدم رعایت عدالت را برنمیتابیم.
وی اظهار کرد: انتقال معلمین باتجربه از روستاها به مناطق شهری عادلانه نیست؛ این موضوع سطح آموزشی شهرستان را پایین میآورد.
این مقام مسئول با تأکید بر تناسب رشتههای آموزشی با محیط هر شهرستان، گفت: با توجه به نیازها و ظرفیتهای هر شهرستان، اولویتها برای آموزش رشتهها در آموزشوپرورش تعریف و در آمایش آموزشی سرزمینی لحاظ شود.
* طرح «اهالی مدرسهساز» اجرا میشود
معاون برنامهریزی و مشارکتهای مردمی اداره کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان همدان گفت: طبق اطلاعات فضاها و کمبودها، در برش یکساله و طرح نهضت در شهرستان بهار پنج پروژه تکمیلی با 41 کلاس، سه پروژه احداثی با 21 کلاس و یک پروژه الحاقی در راستای کاهش تراکم زیاد 35 دانشآموز، انجام میشود.
مریم بهمرام ابراز کرد: اولویت و گفتمان اصلی دولت چهاردهم، توجه به مدرسهسازی است و دولت در کنار مردم در عرصه سازندگی حضور خواهد داشت. حضور خیرین مدرسهساز، موضوع گفتمان جدید نیست و فقط وفاق، همدلی و همکاری مردم را بیشتر از گذشته شاهد هستیم؛ دولت چهاردهم این گفتمان را بر مبنای مردمپایگی در توسعه بهسازی مدرسه و ساخت مدرسه مورد توجه قرار داده است.
بهمرام افزود: در راستای نهضت توسعه عدالت، طرحی در استان همدان با عنوان «اهالی مدرسهساز» اجرا میشود و با هر تفکری و اهل هرجا باشید، کنار مدرسه قرار میگیرید و این طرح علاوهبر ساخت مدارس، بهسازی و تأمین تجهیزات را هم شامل میشود.
وی اضافه کرد: احداث مدرسه مشروط به نیازسنجی و پیشبینی تحرکات جمعیتی است؛ اداره کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان همدان نقشه را طراحی میکند و نظارت را انجام میدهد و پروژه را پیش میبرد.
این مقام مسئول گفت: الحاقی چهارکلاسه کریمآباد و هفتکلاسه سیمین در یکهزار و 160 متر مربع، از مهمترین پروژههای در دست اجرا است.
بهمرام اعلام کرد: ایجاد فرصتهای برابر، دسترسی به امکانات، بهرهگیری از حداقلها، اجرای عدالت آموزشی و ساماندهی مدارس کانکسی و سنگی، از اهداف این طرح است.
وی افزود: در شهرستان بهار کاهش تراکم کلاسهای بالای 35 نفر، مدارس تخریبی، مدارس نیمهتمام و مقاومسازی در دستور کار است که با مشارکت اهالی و دولت انجام میشود.
* «تحقق عدالت آموزشی» از تدابیر دولت وفاق است
در ادامه فرماندار بهار نیز گفت: هفته معلم فرصت مناسبی در راستای قدردانی از خدمات معلمین و تلاشگران عرصه تعلیم و تربیت است و ما باید مراسمهای خوبی برای قدردانی از زحمات معلمین در شهرستان تدارک ببینیم و در این راستا از ظرفیت انجمن اولیا و مربیان، دهیاران، شوراها و معتمدین استفاده کنیم.
ابراهیم لشکریآزاد با تأکید بر حفظ جایگاه واقعی معلمین، ابراز کرد: با حفظ حرمت و جایگاه معلمین، دانشآموزان تأثیرپذیری بیشتری از معلم خواهند داشت.
وی ساخت و تجهیز مدارس و توجه به آموزشوپرورش را از برکات نظام برشمرد و گفت: تحقق عدالت آموزشی از تدابیر دولت وفاق و از نقاط مفقودهای است که کمتر به آن پرداخته شده است؛ اما با تدبیر دولت، ضعف مشهود در کشور را میپوشانیم.
این مقام مسئول افزود: نابرابریها و ناعدالتیها در توزیع امکانات در نقاط مختلف و محرومیتها در روستاها، باعث نرسیدن بسیاری از افراد صاحب ایده و تفکر به مدارج علمی شده و این دولت با تشکیل قرارگاه درصدد رفع بیعدالتیها و نگاه عدالتمحورانه به مسائل است.
وی اذعان کرد: بسیاری از مردم شهرستان بهار در امر مدرسهسازی اقدامات مثبتی انجام دادهاند و با هماهنگی شورا و دهیاران و جذب معتمدین در روستاها، کارهای خوبی انجام میشود.
فرماندار بهار با تأکید بر کمک خیرین در حوزه تأمین تجهیزات آموزشی، گفت: خیرات و برکات کمک خیرین به ساخت و تجهیز مدارس ماندگار است؛ با تجهیز مدرسهها و ایجاد محیطهای امن آموزشی، آینده را میسازیم.
لشکریآزاد با بیان اینکه اعتبارات دولتی جوابگوی نیازها نیست، ابراز کرد: بنا به گفته مدیرکل نوسازی مدارس استان همدان، برخی از پروژهها تنها با اعتبار دولتی به اتمام نمیرسند و این مهم با خودیاری خیرین امکانپذیر میشود.
وی اظهار کرد: یکی از خیرین بهاری هزینه اتمام یک پروژه نیمهتمام را متقبل شده و یک زمین برای ساخت پژوهشسرا اختصاص داده است.
لشکریآزاد با بیان اینکه دولت نیز در کنار مردم تلاش میکند تا تنگناهای حوزه آموزشوپرورش را برطرف کند، گفت: با تعامل و وفاق معتمدین روستاها و نیز با همدلی معلمین و مدیران، میتوان مشکلات را احصا کرد و درصدد رفع آنها برآمد.
وی افزود: مسیر زندگی کودکان را با ایجاد مدرسه ایمن، میتوان هموار کرد و افرادی تأثیرگذار به جامعه تحویل داد.
این مقام مسئول اضافه کرد: در سال گذشته 54 میلیارد در بحث آموزشوپرورش تأمین اعتبار شده که میتوان از ظرفیت نماینده مردم بهار و کبودراهنگ در مجلس شورای اسلامی استفاده کرد.
* ضرورت استفاده از تجهیزات در روشهای آموزشی نوین
مدیر آموزشوپرورش شهرستان بهار نیز گفت: هر جامعهای که خواهان رسیدن به توسعه و پیشرفت باشد، باید به آموزشوپرورش و دستگاه تعلیم و تربیت توجه کند.
حسین فیضالهی اضافه کرد: امروز در جامعه ما حاکمیت به این نتیجه رسیده که مسائل تعلیم و تربیت باید در رأس امور باشند و توجه جدی به این مقوله بشود.
وی افزود: توجه به تعلیم و تربیت نیاز به ساختار و سختافزار دارد تا معلمین به اهداف سند تحول بنیادین برسند؛ بهواقع زیرساختها باید آماده باشند.
این مقام مسئول استفاده از تجهیزات در روشهای آموزشی نوین را ضروری دانست و گفت: آموزشها مانند گذشته بهصورت سنتی نیستند و استفاده از تجهیزات برای رسیدن به اهداف، ضرورت دارد.
وی ادامه داد: تشکیل قرارگاه نهضت توسعه عدالت آموزشی با هدف برقراری عدالت آموزشی و بهرهمندی همه دانشآموزان از امکانات، نشان از توجه جدی دولت به این مقوله است.
این مقام مسئول افزود: ساخت، تعمیر و تجهیز فضاهای آموزشی و توجه به بحث نرمافزاری کلاسها در شهرستان بهار اهمیت دارد و حضور مشاور آموزشوپرورش در شهرستان و کلنگزنی احداث آموزشگاه در گندهجین، مؤید این مطلب است.
وی تصریح کرد: اولویت شهرستان، اتمام پروژههای نیمهتمام و بهرهگیری از اعتبارات شهرستانی و ملی برای به نتیجه رساندن پروژهها است.
فیضالهی ادامه داد: بدون مشارکت مردم این امر مهم امکانپذیر نیست و حضور مردم این راه را تسهیل کرده و استفاده از مشارکت آنان و خیرین در تأمین امکانات و تجهیزات، اهمیت دارد؛ مردم میتوانند برای ساخت مدرسه حضور پیدا کنند و دولت هم امر تسهیلگری را در دستور کار قرار داده است.
وی اظهار کرد: اتمام پروژههای نیمهتمام، بازسازی مدارس ناایمن و ساماندهی مدارس سنگی و کانکسی در دستور کار قرار دارد و فضای ایمن و بانشاطی را برای دانشآموزان فراهم خواهیم کرد؛ همچنین موارد آموزشی و نرمافزاری را توسط مدیران و معلمان، پیگیر هستیم.
این مقام مسئول افزود: مدیران در روستاها با همکاری شوراها میتوانند ضمن تشکیل مجمع خیرین برای هریک از مدارس و استفاده از ظرفیت روحانیون و افراد بانفوذ، جهت مدرسهسازی و تجهیز مدارس اقدام کنند.
وی با تأکید بر افزایش کیفیت آموزشی، گفت: تقویت مدارس دولتی و توجه به نظام مراقبت اجتماعی دانشآموزان بسیار مهم است و جلساتی در حوزه کلان و در شهرستانها تشکیل میشود تا دانشآموزی در تراز سند تحول بنیادین تربیت کنیم.
این مقام مسئول با اشاره به آغاز پروژه مهر، اذعان کرد: در پروژه مهر سال گذشته اقدامات مطلوبی انجام شد و اهالی به مدارس 40 میلیارد تومان کمک کردند.
وی با گرامیداشت هفته مقام معلم، گفت: شوراها و دهیاران در هفته معلم با سرکشی به مدارس و دیدار با مدیران و معلمان، به حفظ جایگاه و شأن معلمان کمک کنند تا جامعهای ایمنتر در مقابل آسیبهای اجتماعی داشته باشیم.
شناسه خبر 93862