مدیر جهاد کشاورزی خبر داد:
رصد ساختوسازهای غیر مجاز اراضی کشاورزی ملایر با ماهواره خیام
معاون سازمان و مدیر جهاد کشاورزی ملایر گفت: درحال حاضر هرگونه ساختوساز غیر مجاز در سطح شهرستان ملایر با ماهواره خیام رصد میشود.

وی ادامه داد: کارشناسان بررسی میکنند که این ساختوساز مربوط به دامداری و مرغداری و یا ویلاسازی است؛ مجوزدار بودن یا نبودن آن نیز بررسی میشود.
زنگنه اظهار کرد: اطلاعات ساختوساز درصورت داشتن مجوز، در سامانه بارگذاری میشود و اگر ساختوساز کاملاً غیر مجاز باشد، اخطار اولیه صادر میشود و باید فرد مالک در اسرع وقت نسبت به جمعآوری آن سازه اقدام کند؛ اگر این کار را انجام ندهد، تخلف به واحد قضائی و دادگاه اعلام خواهد شد.
این مقام مسئول تصریح کرد: کلیه افرادی که در اراضی جهاد کشاورزی میخواهند ساختوساز داشته باشند، باید به جهاد کشاورزی مراجعه کرده و مجوز دریافت کنند؛ در رابطه با ساختوساز در اراضی کشاورزی نیز اتاق کارگری یا نگهبانی فقط در باغاتی که بالای سه سال از عمر آنها میگذرد، احداث میشود و به باغات بالای 10 هزار متر مربع، مجوز احداث اتاق کارگری و نگهبانی تعلق میگیرد.
مدیر جهاد کشاورزی ملایر گفت: با توجه به افزایش سطح مساحت باغ، تغییر کاربری به ساختوسازهای داخل آن اعطا شده و مساحت خانه کارگری آن نیز متناسب با افزایش مساحت باغ، افزایش پیدا میکند.
زنگنه اظهار کرد: در باغات بیش از 10 هزار متر مربع، برای اتاق کارگری و نگهبانی 30 متر مجوز ساختوساز میدهند، در رابطه با باغاتی که زیر 10 هزار متر مساحت دارند نیز فقط مجوز قرار دادن یک کانکس 12 متری بدون زیرسازی داده میشود.
وی با بیان اینکه افرادی که خلاف این قانون عمل میکنند متحمل پرداخت جریمههای سنگین میشوند، افزود: هرگونه ساختوساز غیر مجاز در اراضی کشاورزی ملایر توسط ماهواره خیام پایش شده و با فرد متخلف برابر قانون برخورد میشود؛ علاوهبر جریمههای سنگین، حکم تخریب بنا نیز صادر میشود.
مدیر جهاد کشاورزی ملایر خاطرنشان کرد: هرگونه ساختوساز خارج از طرح هادی در شهرها و روستاهای خارج از محدودههای مجاز تعیینشده در نقشههای اراضی کشاورزی، نیاز به مجوز جهاد کشاورزی دارد، در رابطه با فنسکشی و بحث محافظت از باغات نیز طبق قانون فقط به باغهای دارای سند با بیش از سه سال عمر و مساحت بیش از دو هزار متر مربع، مجوز اعطا میشود.
زنگنه با بیان اینکه به زمینهای زراعی اجازه دیوارکشی و فنسکشی داده نمیشود، گفت: افراد متقاضی در این زمینه باید به جهاد کشاورزی مراجعه کنند تا مجوزهای لازم برای آنها صادر شود.
* شرایط الحاق اراضی کشاورزی به روستاها و شهرها
وی تصریح کرد: اگر کسی بخواهد در روستاها یا شهرها زمینی را برای ساختوساز مسکونی الحاق کند، باید آن زمین در محدوده قانونی باشد که در این صورت جهاد کشاورزی هیچگونه مشکلی ندارد؛ اما اگر آن زمین خارج از محدوده طرح هادی است، تا 30 متر امکان الحاق به شهر یا روستا را دارد.
مدیر جهاد کشاورزی ملایر بیان کرد: اگر فردی تا فاصله 30 متری از طرح هادی روستا دارای زمین است، این زمین نباید باغ، درخت یا زمین آبی باشد؛ اگر زمین این فرد درجه سه و دیمزار باشد که قابلیت کشت نداشته باشد، در کمیسیون مربوطه بررسی میشود و تا سقف 300 متر مربع، امکان الحاق به روستا برای اینگونه زمینها وجود دارد.
زنگنه افزود: اگر زمین مربوطه در 30 متری طرح هادی روستا قرار گرفته باشد، اما بهصورت باغ، درخت و یا زمین آبی باشد، به هیچ عنوان کمیسیون تبصره یک ماده یک استان این زمین را الحاق به روستا نمیکند.
منبع: خبرگزاری ایسنا
شناسه خبر 93897