شناسه خبر:94251
1404/2/22 18:43:00

مدیر گروه بیماری‌های واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان همدان گفت: آمار ابتلا به کرونا در نیمه اردیبهشت‌ماه 1404 روند رو به رشدی داشته است؛ بااین‌حال وضعیت نگران‌کننده نیست.

یعقوب اندامی روز دوشنبه با بیان اینکه آمار ابتلا به کرونا در نیمه اردیبهشت‌ماه 1404 روند رو به رشدی داشته است بااین‌حال وضعیت نگران‌کننده نیست، اظهار کرد: پیش‌تر از نمونه‌های ارسالی به آزمایشگاه، مثبت بودن یک درصد ازنظر ابتلا به کرونا تأیید می‌شد که این آمار در 10 روز گذشته به سه تا چهار درصد افزایش یافت؛ یعنی به‌طور متوسط پنج مورد ابتلا به کرونا به 15 مورد مثبت در طول یک هفته رسیده است.
وی بیان کرد: همچنین تا اواسط اردیبهشت‌ماه نسبت آنفلوآنزا به کرونا بیشتر بود؛ یعنی پس از آزمایش، مثبت بودن یک درصد از نمونه‌ها ازنظر ابتلا به کرونا و سه درصد آنفلوآنزا تأیید می‌شد که هم‌اینک این آمار به دو درصد آنفلوآنزا و چهار درصد کرونا تغییر یافته است.
مدیر گروه بیماری‌های واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان همدان اظهار کرد: همه‌ساله دو اوج شیوع بیماری‌های تنفسی داریم که شامل اوایل اردیبهشت‌ماه و شهریورماه و مهرماه می‌شود و آمار ابتلا به این بیماری‌ها در شهریورماه با ورود به فصل پاییز بیشتر است.
اندامی مهم‌ترین راه‌های پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های تنفسی به‌ویژه کرونا را رعایت پروتکل‌های بهداشتی شامل زدن ماسک، پرهیز از حضور در تجمعات، حضور نیافتن در مکانی‌های شلوغ مسقف فاقد تهویه و پرهیز از دست دادن و روبوسی دانست.
وی اضافه کرد: شست‌وشوی مکرر دست‌ها با آب و صابون به‌خصوص پیش از صرف غذا بسیار مورد تأکید است؛ چراکه این کار خط مقدم پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های تنفسی است.
مدیر گروه بیماری‌های واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان همدان از والدین خواست درصورت بروز علائمی همچون اسهال و استفراغ، مشکلات گوارشی، سرفه، آبریزش بینی و دردهای عضلانی در فرزندشان، تا زمان بهبودی کامل از حضور او در مدرسه جلوگیری کنند و دانش‌آموز دست کم پنج روز در منزل استراحت کند.
اندامی با بیان اینکه کارمندان نیز درصورت ابتلا به کرونا باید از حضور در محل کار خودداری کنند، گفت: حضور نیافتن افراد مبتلا به بیماری‌های تنفسی در تجمعات و گروه‌های دوستان، همکاران و میهمانی‌ها، از گردش سریع ویروس و افزایش شمار مبتلایان جلوگیری می‌کند.
وی تأکید کرد: بسیاری از مردم درصورت بروز علائم بیماری‌های تنفسی اقدام به خوددرمانی با مصرف دارو به‌ویژه آنتی‌بیوتیک می‌کنند، درحالی که معمولاً نیازی به مصرف آنتی‌بیوتیک در صورت بروز بیماری‌های ویروسی و سرماخودرگی نیست؛ بلکه باید برای درمان به پزشک مراجعه کنند که پزشک معالج درصورت نیاز آنتی‌بیوتیک تجویر می‌کند.

شناسه خبر 94251