مدیرعامل شرکت سیاحتی علیصدر همدان گفت: شهرک نمونه گردشگری با هدف افزایش جذب گردشگر در پیرامون و مجاورت غار علیصدر به مساحت 230 هکتار احداث میشود.

مهران حاجیان روز شنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه با بیان اینکه شهرک نمونه گردشگری با هدف افزایش جذب گردشگر در پیرامون و مجاورت غار علیصدر به مساحت 230 هکتار احداث میشود، ابراز کرد: این اقدام با هدف پیشبرد چشماندازهای ترسیم شده برای رونق گردشگری استان همدان و جذب هرچه بیشتر گردشگر انجام میشود.
وی با اشاره به ضرورت معرفی هرچه بیشتر غار علیصدر بهعنوان یک جاذبه طبیعی شگفتانگیز در سطح جهانی، گفت: طی سالیان اخیر 10 هزار گردشگر خارجی از این جاذبه بازدید کردهاند، اما در تلاش هستیم تا امسال میزان بازدیدها را به پنج برابر افزایش دهیم.
حاجیان افزود: محدوده و حریم غار بهزودی تعیین میشود و فعالیت سایت تیراندازی و رصدخانه نیز در دست پیگیری است.
وی با اشاره به اینکه در سالهای گذشته فروش بلیت اینترنتی فقط سه درصد بود، گفت: هماکنون برای مقابله با بازار سیاه، سامانههای نوین فروش بلیت بهصورت اینترنتی به 30 درصد رسیده است و درتلاش هستیم که در سال جاری این رقم از مرز 60 درصد عبور کند و فروش بلیت اینترنتی برای تورهای خارجی نیز در دستور کار قرار دارد که اقدام ویژهای تلقی میشود.
مدیرعامل شرکت سیاحتی علیصدر همدان از آمادگی سرمایهگذاری 30 همتی در علیصدر خبر داد و اظهار کرد: طرح توسعه و تعیین عرصه غار علیصدر با همافزایی محیط زیست و میراث فرهنگی درحال اجرا است و به دنبال آن ظرفیت برای افزایش سرمایهگذاریها در این جاذبه بینظیر فراهم میشود.
حاجیان با اشاره به پیگیری چهاربانده شدن جاده علیصدر، افزود: راهاندازی دو ایستگاه ریلی در کوریجان و فامنین با پیگیریهای استاندار و نماینده مردم بهار و کبودراهنگ در مجلس شورای اسلامی پیشبینی شده است.
وی با اشاره به ضرورت احداث اقامتگاه بومگردی در روستای علیصدر با همکاری بخش خصوصی، ادامه داد: 191 فروشگاه، سوغاتسرا، سوئیت، رستوران و سوپرمارکت در محوطه علیصدر فعال است که 80 درصد آنها فاقد قرارداد قانونی هستند و نیاز به ساماندهی دارند.
مدیرعامل شرکت سیاحتی علیصدر از کمک مالی این شرکت طی سه ماه گذشته به میزان 40 میلیارد ریال به روستای علیصدر خبر داد و افزود: این کمکها شامل قراردادهایی برای پسماند، آتشنشانی، آبرسانی، برگزاری جشنها و آیینها، خرید تجهیزات و ماشینآلات بوده است.
حاجیان گفت: نخستین تفاهمنامه همکاری ملی شرکت سیاحتی علیصدر در سال جاری بین شرکت سیاحتی علیصدر و دانشگاه پیامنور کشور به امضا رسید.
وی ادامه داد: این تفاهمنامه در نشستی با حضور استاندار همدان و رئیس دانشگاه پیامنور همدان منعقد شد و براساس مفاد این تفاهمنامه، خدمات بازدید از غار شگفتانگیز علیصدر و اقامت در ویلاهای عباسآباد با تخفیفات ویژه برای حدود 400 هزار نفر از دانشجویان و بیش از 1.2 میلیون نفر از خانواده بزرگ دانشگاه پیامنور در سراسر کشور فراهم میشود.
مدیرعامل شرکت سیاحتی علیصدر افزود: در راستای حمایت از ایدههای نوآورانه در صنعت گردشگری، مقرر شده شرکت سیاحتی علیصدر از طرحهای دانشبنیان و ایدههای فناورانه استارتاپی ارائهشده توسط اساتید و دانشجویان دانشگاههای پیامنور سراسر کشور حمایت کند.
حاجیان همچنین از رایزنیهای بینالمللی برای جذب سرمایهگذار خارجی خبر داد و اظهار کرد: رایزنیهایی با کشورهای مختلف ازجمله عمان، چین، روسیه، امارات و کره جنوبی برای جذب سرمایهگذار انجام شده و بهزودی سفیر کره جنوبی از غار علیصدر بازدید خواهد کرد.
وی ادامه داد: استفاده از ظرفیت گردشگری چشمگیر تالاب شیرینسو کبودراهنگ در دست اقدام است؛ راهاندازی سایت و گسترش فضاهای گردشگری روستاهای کبودراهنگ نیز پیشبینی شده است.
غار علیصدر تنها غار تالابی کشور بهشمار میرود و براساس تحقیقات کارشناسان مطرح زمینشناسی دنیا، یکی از بینظیرترین و بزرگترین غارهای آبی جهان است که شکلگیری آن به دوره ژوراسیک (دوره پیش از تاریخ) برمیگردد.
غار علیصدر در سالهای 1341 و 1342 توسط تعدادی از کوهنوردان و غارنوردان گروه سینای همدان شناسایی و قایقرانی در این غار با وسایل ابتدایی در سال 46 به همت دستاندرکاران امر تعریض دهانه غار امکانپذیر شد.
نام این غار برگرفته از نام روستای علیصدر است؛ نسخههای خطی و یافتههای تاریخی میگوید که نام اولیه این روستا علی سد بود و بعد به علی سدر و سپس در گویشهای محلی مردمان به علیصدر تغییر یافته است.
شناسه خبر 94341