شناسه خبر:94483
1404/3/3 18:21:00

رئیس اداره جنگل‌داری و جنگل‌کاری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان گفت: سرانه جنگل در این استان بیش از 6 برابر پایین‌تر از میانگین کشوری است.

حمید خزایی روز شنبه با بیان اینکه سرانه جنگل در این استان بیش از 6 برابر پایین‌تر از میانگین کشوری است، ابراز کرد: سرانه جنگل در استان همدان 280 متر مربع ثبت شده، درحالی که میانگین کشوری آن یک‌هزار و 700 متر مربع است.
وی اضافه کرد: مساحت عرصه‌های جنگلی استان همدان شامل اراضی جنگلی، پارک‌های جنگلی، جنگل‌های طبیعی و دست‌کاشت، 45 هزار هکتار بوده که یک‌هزار و 441 هکتار آن جنگل طبیعی است.
رئیس اداره جنگل‌داری و جنگل‌کاری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان درباره علت پایین بودن پوشش جنگلی این استان توضیح داد: شرایط اکولوژیکی این استان به‌گونه‌ای است که بیشتر اراضی ملی همدان را عرصه‌های مرتعی و بوته‌ای تشکیل می‌دهند.
خزایی ادامه داد: با توجه به وجود جنگل طبیعی و شرایط خاص اکولوژیکی، می‌توان برخی از گونه‌های جنگلی را در این اراضی کاشت و تکثیر کرد.
وی بیان کرد: می‌توان در اکوتون (محل تلاقی و هم‌پوشانی دو اکوسیستم) یعنی در مابین مراتع و جنگل، گونه‌هایی همچون ارژن، بلوط و بنه کاشت.
رئیس اداره جنگل‌داری و جنگل‌کاری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان گفت: طرح صیانت از جنگل از سال 1383 در این استان آغاز شد و هرساله اعتباری برای اجرای پروژه‌های تعریف‌شده در این طرح اختصاص یافته است.
خزایی با بیان اینکه این اعتبارات برای نگهداری، حفظ و توسعه جنگل‌های استان با بذرکاری و ایجاد نهالستان اختصاص یافت، یادآوری کرد: بذرکاری مشارکتی و دولتی یا همان جنگل‌کاری با بذر با ایجاد 380 هزار چاله از پاییز تا اسفندماه سال 1403، صورت گرفت.
وی اظهار کرد: درخت به‌مثابه یک موجود زنده است که برای حفظ و نگهداری آن باید برنامه‌هایی متناسب با سن درخت درنظر گرفت؛ برای نمونه هنگام رشد نهال باید برای آبیاری و پیشگیری از چرای دام و هنگام بزرگ شدن و کهنسالی درخت برای جلوگیری از قطع، تخریب و تصرف توسط افراد سودجو و پیشگیری از آتش‌سوزی، اقدام شود.
رئیس اداره جنگل‌داری و جنگل‌کاری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان ادامه داد: برنامه‌های برای حفاظت و نگهداری درختان در اراضی جنگلی، پارک‌های جنگلی، ذخیرگاه‌های جنگلی، جنگل‌های طبیعی و دست‌کاشت، پیش‌بینی شده است.
خزایی اضافه کرد: عملیات اصلاحی، بذرکاری، آبیاری، هرس، مرمت تشتک، احداث آتش‌بر، زراعت چوب و برنامه‌هایی برای ذخیرگاه‌های جنگلی متمرکز و گسترده تدارک دیده شده است.
وی کارکردهای جنگل را ذخیره آب، جلوگیری از فرسایش خاک، زیباسازی منظر، ایجاد محصولات فرعی و میوه‌ها و حفظ تنوع زیستی دانست و گفت: همدان دارای پوشش جنگلی با وسعت کم اما ارزش زیاد است؛ بنابراین حمایت و حفاظت عرصه ازنظر کمی و کیفی از این اکوسیستم مهم، پیچیده و حساس، ضرورت دارد.
رئیس اداره جنگل‌داری و جنگل‌کاری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان ابراز کرد: این استان دارای 9 پارک جنگلی مصوب است که از مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به گیان نهاوند اشاره کرد.
خزائی بر ضرورت مشارکت مردم در حفظ عرصه‌های جنگلی و اختصاص اعتبارات مناسب استانی و ملی برای حفظ، حراست و نگهداری از جنگل‌ها، تأکید کرد.

شناسه خبر 94483