شناسه خبر:94848
1404/3/20 18:13:00

معاون بین‌الملل دانشگاه علوم پزشکی استان همدان با بیان اینکه کنفوبیشن گردشگری مسیر توسعه بین‌المللی و ورود به بازارهای جهانی است، گفت: علوم پزشکی همدان در مسیر بین‌المللی‌سازی سلامت و جذب سرمایه‌گذاری خارجی است.

عابدین حسینی آهنگری ظهر روز سه‌شنبه در جریان بازدید از بیست‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی ایران‌هلث، از اهمیت رویداد کنفوبیشن گردشگری سلامت سخن گفت و هدف از حضور دانشگاه علوم پزشکی را در این نمایشگاه تبیین کرد.
وی با بیان اینکه ایران‌هلث نمایشگاهی مشتمل بر غرفه‌های تجهیزات پزشکی، صنایع دارویی و مشارکت شرکت‌های همکار با وزارت بهداشت است، گفت: این نمایشگاه فرصتی مناسب برای آشنایی با آخرین دستاوردهای فناورانه در حوزه سلامت است؛ حضور پُررنگ شرکت‌های دانش‌بنیان داخلی در این دوره، بسیار چشمگیر و امیدبخش است.
معاون بین‌الملل دانشگاه علوم پزشکی استان همدان افزود: ما در معاونت بین‌الملل دانشگاه علوم پزشکی همدان مسیری را آغاز کرده‌ایم تا در نمایشگاه‌های سلامت داخلی و خارجی با هدف کسب تجربه، تعاملات بین‌المللی و ایجاد بسترهایی برای برگزاری نمایشگاه‌ها و همایش‌های بین‌المللی توسط خودِ دانشگاه شرکت کنیم.
وی با اشاره به افتتاحیه کنفوبیشن بین‌المللی گردشگری سلامت استان همدان از فردا، گفت: در ادامه همین مسیر، افتتاحیه همایش گردشگری سلامت را در استان همدان خواهیم داشت که دانشگاه علوم پزشکی همدان به‌نوعی میزبان است و پنل‌های تخصصی سلامت را در این همایش برگزار خواهیم کرد که بخشی از مسیر توسعه بین‌المللی دانشگاه و ورود به بازارهای جهانی در زمینه تجهیزات پزشکی، خدمات دارویی و ملزومات پزشکی خواهد بود.
حسینی آهنگری تأکید کرد: در تلاش هستیم با همکاری وزارت میراث فرهنگی، دبیرخانه دائمی کنفوبیشن بین‌المللی گردشگری سلامت را در همدان مستقر کنیم تا بتوانیم هرساله با قدرت و جذابیت بیشتری برای شرکت‌های داخلی و خارجی برنامه‌ریزی و اجرا داشته باشیم.
وی در بخش دیگر سخنان خود درباره ضرورت فراهم‌سازی زیرساخت‌ها برای برگزاری چنین نمایشگاه‌هایی در همدان گفت: اگرچه برخی استان‌ها نسبت به تهران در بعضی زمینه‌ها عقب‌تر هستند، اما در همدان با وجود نمایشگاه بین‌المللی زیرساخت برگزاری چنین رویدادی وجود دارد؛ البته طبیعتاً اشکالاتی هم دارد که باید برطرف کنیم.
معاون بین‌الملل دانشگاه علوم پزشکی استان همدان خاطرنشان کرد: کنفوبیشن گردشگری سلامت از 21 تا 23 خردادماه در همدان برگزار می‌شود و در این بین نواقص کار را آسیب‌شناسی خواهیم کرد تا دوره‌های بعدی اگر میزبانی را برعهده گرفتیم، بتوانیم با شرایط بهتری آن را برگزار کنیم.
وی با اشاره به اینکه هدف آن است در حوزه گردشگری سلامت قدم‌های مؤثری برداریم، افزود: در برنامه هفتم توسعه وظیفه مشخصی در این زمینه به معاون بین‌الملل محول شده که جذب دانشجویان خارجی در برنامه بوده و قرار است 6 میلیارد دلار از محل جذب دانشجویان خارجی درآمد داشته باشیم.
حسینی آهنگری در ادامه به تشریح فعالیت‌های این دانشگاه در حوزه تجهیزات پزشکی دانش‌بنیان و همکاری‌های بین‌المللی پرداخت.
وی با اشاره به همکاری دانشگاه با شرکت‌های دانش‌بنیان مانند شرکت «ویستا» که در مرکز دانش‌بنیان دانشگاه صنعتی شریف مستقر است، گفت: این شرکت از پیشگامان حوزه رفرش (بازسازی) تجهیزات پزشکی در کشور است که با دریافت گواهینامه‌ها و استانداردهای بین‌المللی، تجهیزات ازکارافتاده مانند دستگاه‌های سی‌تی‌اسکن و آنژیوگرافی را به چرخه خدمت بازمی‌گرداند.
معاون بین‌الملل دانشگاه علوم پزشکی استان همدان عنوان کرد: این اقدام هم ازنظر اقتصادی بسیار مقرون‌به‌صرفه است و هم باعث حمایت از تولید ملی می‌شود.
وی به اهمیت گردش اقتصادی در حوزه تجهیزات پزشکی بازسازی‌شده اشاره کرد و افزود: به‌جای صرف هزینه‌های سنگین برای خرید تجهیزات نو، با همکاری شرکت‌های دانش‌بنیان، می‌توان تجهیزات کارکرده را احیا و گارانتی کرد که این روند مزایای اقتصادی چشمگیری دارد و حتی ارزآوری از طریق صادرات این خدمات نیز امکان‌پذیر است.
حسینی آهنگری در ادامه به برنامه‌های گسترده در زمینه آموزش‌های بین‌المللی پرداخت و خبر داد: درحال حاضر درخواست‌هایی از دانشگاه‌های کشورهای تاجیکستان و ازبکستان دریافت کرده‌ایم و رایزنی‌هایی با رایزنان فرهنگی جمهوری اسلامی در این کشورها انجام شده و امیدوارم در مردادماه، هم‌زمان با میلاد شیخ‌الرئیس بوعلی‌سینا، میزبان هیئت‌هایی از این کشورها در همدان باشیم.
وی افزود: هدف این دیدارها، انعقاد تفاهم‌نامه‌های همکاری در زمینه تبادل دانشجو، استاد و پروژه‌های مشترک پژوهشی است و در ادامه، هیئتی از دانشگاه علوم پزشکی همدان نیز به این کشورها اعزام خواهد شد.
معاون بین‌الملل دانشگاه علوم پزشکی استان همدان در پاسخ به سوالی درباره ایجاد شعبه بین‌المللی دانشگاه در کشورهای همسایه توضیح داد: یکی از برنامه‌های مهمی که از پنج ماه پیش آغاز کردیم، بررسی امکان تأسیس شعبه‌ای از دانشگاه علوم پزشکی همدان در یکی از کشورهای همسایه است و با توجه به کیفیت بالای نظام آموزش پزشکی ایران که مبتنی بر مهارت‌های عملی است، این موضوع می‌تواند فرصت بزرگی برای توسعه آموزش پزشکی در منطقه باشد.
وی با ذکر نمونه‌ای از فارغ‌التحصیلان موفق این دانشگاه که هم‌اکنون در اقلیم کردستان عراق مشغول به فعالیت هستند، تأکید کرد: سطح علمی و عملی بالای دانشجویان ما باعث افتخار است، نمونه‌اش دانش‌آموخته‌ رشته هوشبری ما که در یکی از شهرهای اقلیم کردستان به‌عنوان نیروی متخصص استخدام شد و از طرف دانشگاه محل فعالیت نیز مورد تمجید قرار گرفت.
حسینی آهنگری با اشاره به مسئولیت جدید خود در معاونت بین‌الملل، گفت: برای حرکت به سمت دانشگاه‌های نسل چهارم و پنجم، بین‌المللی‌سازی یک اولویت کلیدی است؛ ما یکی از معدود دانشگاه‌های علوم پزشکی دارای معاونت بین‌الملل هستیم و این موضوع فرصت بسیار خوبی برای تقویت جایگاه دانشگاه در عرصه جهانی است.

شناسه خبر 94848