شناسه خبر:94878
1404/3/22 16:15:00

نماینده کشور ازبکستان گفت: ایران و ازبکستان همکاری در گردشگری سلامت را گسترش می‌دهند.

دوستان بوتورجان در سومین کنفوبیشن بین‌المللی گردشگری سلامت کشورهای عضو سازمان همکاری‌های اقتصادی (اکو) ابراز کرد: ایران و ازبکستان همکاری در گردشگری سلامت را گسترش می‌دهند.
*گردشگری سلامت، محور اقتصاد آینده
وی با اشاره به جایگاه ویژه گردشگری در اقتصاد جهانی، تصریح کرد: امروز گردشگری سلامت بخش مهمی از اقتصاد را تشکیل می‌دهد و ازبکستان به‌دلیل پیشینه تاریخی و فرهنگی غنی، موقعیت ممتازی در منطقه دارد.
* ایران، مقصدی جذاب برای گردشگران سلامت
بوتورجان با اشاره به اقدامات ایران در این حوزه، افزود: ما درحال مدرنیزه کردن کلینیک‌ها و استفاده از فناوری‌های روز دنیا هستیم تا به شهروندان و گردشگران خارجی خدمات باکیفیت ارائه دهیم. در زمینه‌های دندانپزشکی و جراحی پلاستیک نیز جایگاه مناسبی داریم، اما برای برنامه‌های آینده به سرمایه‌گذاری‌های بیشتر نیازمند هستیم.
* غافلگیری ازبک‌ها از ظرفیت‌های ایران
نماینده ازبکستان با ابراز شگفتی از امکانات و برنامه‌های ایران در حوزه توریسم سلامت، گفت: در این سه روز از ظرفیت‌های ایران در این زمینه بسیار تحت تأثیر قرار گرفتیم و معتقدیم می‌توانیم در قالب برنامه‌های آموزشی و مشترک، همکاری‌های دو کشور را تقویت کنیم.
* چشم‌انداز همکاری‌های آینده
وی تصریح کرد: طرفین بر ضرورت برنامه‌ریزی مشترک برای توسعه گردشگری سلامت تأکید کردند و خواستار تسهیل مبادلات پزشکی و گردشگری بین دو کشور شدند؛ این همکاری‌ها می‌تواند زمینه‌ساز رشد اقتصادی و ارتقای خدمات درمانی در منطقه باشد.
* نماینده کشور قرقیزستان: توریسم، پُلی برای ارتباط فرهنگی و توسعه اقتصادی
نماینده کشور قرقیزستان نیز گفت: توریسم، پُلی برای ارتباط فرهنگی و توسعه اقتصادی است.
مرات اولو با تقدیر از میزبانی گرم ایران، بر نقش کلیدی صنعت توریسم به‌عنوان موتور محرک رشد اقتصادی و تقویت دوستی بین ملت‌ها، تأکید کرد.
وی با بیان اینکه امروز با اهداف خیرخواهانه برای توسعه همکاری‌های توریستی گِرد هم آمده‌ایم، افزود: کشورهای عضو اکو ظرفیت‌های عظیمی در زمینه تبادل تجربیات، برگزاری فستیوال‌های فرهنگی و برنامه‌های تبلیغاتی مشترک دارند.
اولو با اشاره به دستاوردهای ایران در حفظ میراث فرهنگی و توسعه گردشگری، گفت: ایران الهام‌بخش ما است و اطمینان داریم با همکاری‌های مشترک می‌توانیم شراکتی پایدار و سودمند برای ملت‌ها ایجاد کنیم.
* قرقیزستان و ایران می‌توانند روابط خود را در تمامی سطوح گسترش دهند
نماینده کشور قرقیزستان در پایان سخنانش با دعوت از ایران برای تقویت همکاری‌ها در حوزه‌های توریسم، فرهنگ و دیپلماسی، خطاب به حاضران گفت: بیایید دست به دست هم دهیم تا آینده‌ای روشن بسازیم؛ قرقیزستان و ایران می‌توانند روابط خود را در تمامی سطوح گسترش دهند.
* نماینده کشور پاکستان: پیش از این از ظرفیت‌های ایران آگاهی نداشتم
نماینده کشور پاکستان نیز به تشریح برنامه‌ها و ظرفیت‌های این کشور در حوزه گردشگری سلامت پرداخت و ضمن تشکر از برگزارکنندگان و دبیرخانه اکو، به‌ویژه دبیرکل این سازمان به‌دلیل تجربه دیرپا در دیپلماسی، اظهار کرد: گردشگری سلامت دو بخش مهم دارد؛ گردشگری و سلامت. اگر افراد سالم باشند، می‌توانند به گردشگری نیز بپردازند.
* تمرکز بر کیفیت و استانداردهای جهانی
عمر حسین جعفری با اشاره به برنامه‌های اجراشده در شهرهای بزرگی مانند کراچی، لاهور و اسلام‌آباد، گفت: دولت پاکستان درحال تغییر تمرکز خود بر گردشگری سلامت است.
وی تأکید کرد: چهارچوب‌های سیاست‌گذاری این کشور بر کیفیت خدمات، رعایت استانداردهای جهانی و حریم خصوصی داده‌های متمرکز است.
* اهمیت مشارکت بخش خصوصی و دولتی
نماینده کشور پاکستان همچنین بر ضرورت همکاری بین بخش خصوصی و دولتی در این حوزه تأکید کرد و گفت: این همکاری می‌تواند ظرفیت‌های بزرگی را آزاد کند، همان‌طور که در رویدادهای اخیر شاهد آن بوده‌ایم.
* تلفیق طب سنتی ابوعلی‌سینا و فناوری‌های نوین
جعفری به مزیت پاکستان در بهره‌گیری از حکمت‌های قدیمی و طب سنتی اشاره و ابراز کرد: ابوعلی‌سینا قرن‌ها پیش زندگی می‌کرد، اما ایده‌های او امروزه حتی در غرب مورد استفاده قرار می‌گیرد.
وی افزود: در مناطق روستایی پاکستان، طب جایگزین به‌طور گسترده‌ای استفاده می‌شود و مؤسسات تخصصی در اسلام‌آباد روی این موضوع کار می‌کنند.
* نقش هوش مصنوعی و رسانه‌های اجتماعی
نماینده کشور پاکستان در پایان سخنان خود بر لزوم استفاده از هوش مصنوعی و علم داده در گردشگری سلامت تأکید کرد و گفت: تا پیش از بازدید از ایران، از ظرفیت‌های این کشور آگاهی نداشتم. رسانه‌های اجتماعی و همکاری بین بخش خصوصی پاکستان و ایران، می‌توانند نقش کلیدی در این خصوص ایفا کنند.
* ترکیه، قطب برتر گردشگری سلامت
نماینده کشور ترکیه نیز در این نشست با تشکر از میزبانی ایران، به ارائه گزارشی جامع از دستاوردهای این کشور در حوزه گردشگری و به‌ویژه گردشگری سلامت پرداخت.
* رتبه چهارم جهانی در جذب گردشگر
فاروق چپوقلو با اشاره به اینکه ترکیه در سال 2023 با جذب 62 میلیون گردشگر رتبه پنجم جهان را کسب و در سال جاری با رشد چشمگیر به رتبه چهارم صعود کرده است، گفت: درآمد گردشگری این کشور در سال گذشته 61 میلیارد دلار بود و پیش‌بینی می‌شود این رقم در سال 2024، به 64 میلیارد دلار برسد.
* تمرکز بر کیفیت و تنوع خدمات گردشگری
نماینده کشور ترکیه تأکید کرد: این کشور با راهبردهای کلان، بر افزایش کیفیت خدمات، رضایت مشتریان و تنوع بخشی به محصولات گردشگری تمرکز کرده است.
وی با بیان اینکه یکی از محورهای اصلی این نشست گردشگری سلامت بود، ابراز کرد: ترکیه با زیرساخت‌های پیشرفته و نیروی انسانی متخصص، به یکی از مقاصد برتر جهان در این حوزه تبدیل شده است.
چپوقلو خاطرنشان کرد: در سال گذشته 105 میلیون گردشگر سلامت به ترکیه سفر کردند که درآمدی بالغ‌بر سه میلیارد دلار را برای این کشور به همراه داشت.
* موفقیت ترکیه در دوران کرونا
وی یادآور شد: در بحبوحه همه‌گیری کرونا، ترکیه با اجرای برنامه‌های ایمن‌سازی و ارائه خدمات باکیفیت، نه‌تنها به مبارزه مؤثر با ویروس پرداخت، بلکه توانست رونق گردشگری خود را حفظ کند.
به گفته این مقام ترکیه‌ای، اخیراً پروتکل همکاری مشترکی بین وزارت فرهنگ و گردشگری و وزارت بهداشت این کشور امضا شده است. این توافقنامه به تقویت سیستم اطلاعات سلامت، اعتبارسنجی مراکز درمانی و ارتقای ایمنی گردشگران کمک خواهد کرد.
* راه‌اندازی پلتفرم «Hi Türkiye» برای گردشگری سلامت
نماینده کشور ترکیه همچنین از راه‌اندازی پلتفرم تخصصی گردشگری سلامت با نام «Hi Türkiye» خبر داد که وب‌سایت آن به‌زودی فعال خواهد شد و گفت: از تمامی علاقه‌مندان دعوت شده است تا از این سامانه برای دریافت اطلاعات به‌روز استفاده کنند.
در پایان نماینده ترکیه از دبیرکل اکو، دولت ایران و برگزارکنندگان نشست تشکر و آمادگی این کشور را برای همکاری‌های بیشتر در حوزه گردشگری و سلامت، اعلام کرد.
* ترکمنستان با سیاست‌ درهای باز، همکاری‌های توریستی در منطقه اکو را تقویت می‌کند
نماینده کشور ترکمنستان نیز با تشکر از میزبانی این اجلاس، بر تعمیق همکاری‌های منطقه‌ای در حوزه توریسم و دیگر زمینه‌های بین‌المللی، تأکید کرد.
دوران روزی اف با تقدیر از دبیرکل اکو جناب آقای اسد مجیدخان، این اجلاس را فرصتی استثنایی برای تقویت روابط دانست و ابراز امیدواری کرد که این همایش‌ها گام‌های مؤثری در توسعه صنعت توریسم میان کشورهای عضو بردارد.
نماینده ترکمنستان با اشاره به سیاست‌های درهای باز دولت این کشور تحت رهبری سردار بردی محمداف، اظهار کرد: ترکمنستان ضمن انطباق با استانداردهای جهانی، به‌صورت فعال درحال گسترش پُل‌های دوستی و همکاری با دیگر ملت‌ها است.
وی برگزاری نشست اخیر وزرای کشورهای عضو اکو در شهر هوشمند آرکداش را نمونه‌ای از این تعاملات دانست.
نماینده ترکمنستان در ادامه به جاذبه‌های توریستی ترکمنستان، از دریای خزر تا بیابان‌های کاراکوم پرداخت و ابراز کرد: از دیگر ظرفیت‌های غنی ترکمنستان در جذب توریست‌های بین‌المللی، دریای خزر به‌عنوان یک قطب توریستی، بیابان‌های کاراکوم و مناظر طبیعی کم‌نظیر، کوه‌های کوپت داغ و غارهای کووی‌آتا، دره‌های سوپمارا، دریاچه زیرزمینی کواوا، چشمه‌های آب گرم و آبشارهای دیدنی هستند.
* توریسم پزشکی و اکولوژیکی، اولویت‌های جدید
نماینده ترکمنستان خاطرنشان کرد: این کشور درحال سرمایه‌گذاری ویژه روی توریسم پزشکی و اکوتوریسم بوده و از سازمان‌های بین‌المللی فعال در این حوزه برای همکاری دعوت به عمل آورده است.
* افزایش تبادلات توریستی و گفت‌وگوهای بین‌المللی
وی در پایان سخنانش با ابراز امیدواری نسبت به افزایش حجم تبادلات توریستی میان کشورهای عضو، اعلام کرد: همکاری تنگاتنگ بین شرکت‌ها و سازمان‌های توریستی ترکمنستان و دیگر اعضای اکو می‌تواند به رشد اقتصادی پایدار و تقویت گفت‌وگوهای فرهنگی بینجامد.

شناسه خبر 94878