استاندار همدان مطرح کرد:
وفاق ملی و انسجام بینالمللی؛ کلید امنیت و سلامت پایدار
استاندار همدان وفاق ملی و انسجام بینالمللی را کلید امنیت و سلامت پایدار برشمرد.

حمید ملانوریشمسی در سومین کنفوبیشن بینالمللی گردشگری سلامت کشورهای عضو سازمان همکاریهای اقتصادی (اکو) وفاق ملی و انسجام بینالمللی را کلید امنیت و سلامت پایدار برشمرد و با ابراز خرسندی، از دبیرکل اکو و دکتر صالحی امیری، وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی برای حمایت از برگزاری این کنفرانس، تقدیر کرد.
وی همچنین از دکتر محسنی، معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی و رئیس شورای سیاستگذاری رویداد، همکاران وزارت بهداشت، وزارت امور خارجه، نمایندگان مجلس، دانشگاههای بوعلیسینا و علوم پزشکی همدان، بخش خصوصی و رسانهها بهعنوان عوامل اصلی موفقیت این رویداد، نام برد.
* تأکید بر نقش گردشگری سلامت در توسعه ملی و بینالمللی
این مقام مسئول با اشاره به سخنان رهبر معظم انقلاب درباره همدان بهعنوان مرکز ارزشهای تمدنی ایران و حدیث پیامبر اکرم (ص) درباره نعمتهای سلامتی و امنیت، برگزاری این کنفرانس را فرصتی برای معرفی ظرفیتهای گردشگری سلامت و ایجاد تحول در این صنعت با استفاده از فناوریهای روز دنیا دانست.
ملانوریشمسی با اشاره به شعار دولت مبنی بر «وفاق ملی»، خاطرنشان کرد: امنیت و سلامت پایدار در گرو تعاملات بینالمللی است.
وی افزود: امیدواریم این رویداد به افزایش همکاریها بین کشورهای عضو اکو، جذب سرمایهگذاری بخش خصوصی و ارتقای سطح سلامت و رفاه جوامع منجر شود.
این مقام مسئول با ابراز امیدواری نسبت به توجه جامعه جهانی به بحرانهای سلامت در نقاطی مانند فلسطین، گفت: یکی از اهداف این کنفرانس، آگاهیبخشی درباره معضلات بهداشتی در مناطق بحرانزده است.
استاندار همدان در پایان با عذرخواهی از کاستیهای احتمالی در میزبانی، از میهمانان داخلی و خارجی (بهویژه نمایندگان کشورهای عراق و عمان) دعوت کرد تا سفیرانی برای معرفی ظرفیتهای گردشگری همدان و ایران در کشورهای خود باشند.
* پیشنهاد ایجاد بیمه پایه منطقهای و مرکز تخصصی سلامت در کشورهای عضو اکو
معاون بیمه سلامت ایران نیز در این نشست با اشاره به سابقه سازمان بیمه سلامت ایران (تأسیس 1374 تحت عنوان بیمه خدمات درمانی و تحول آن به بیمه سلامت در سال 1391)، اظهار کرد: این سازمان با چهار صندوق اصلی، 46 میلیون نفر از جمعیت کشور را تحت پوشش دارد؛ این صندوقها شامل کارکنان دولت، روستاییان و عشایر، سایر اقشار و بیمه سلامت همگانی میشوند.
* تمرکز بر پیشگیری و تحولات اخیر
فرشید عابدی با تأکید بر رویکرد پیشگیرانه سازمان، از اجرای نسخه الکترونیک و همکاری با 130 هزار شریک کاری (پزشکان و مؤسسات درمانی) خبر داد.
وی به فعالیت صندوقهای تخصصی مانند بیمه بیماریهای خاص و پیشگیری از نازایی اشاره کرد و افزود: از دو سال گذشته موضوع پیشگیری بهویژه در حوزه خودمراقبتی، تغذیه سالم، سلامت روان، ورزش و کنترل دخانیات در دستور کار قرار گرفته و پنج درصد اعتبارات سازمان به این بخش اختصاص یافته است.
عابدی در ادامه به دو پیشنهاد راهبردی برای منطقه اکو پرداخت و گفت: ایجاد بیمه پایه سلامت منطقهای با هدف تسهیل گردشگری سلامت و پوشش بیمهای مشترک میان کشورهای عضو و ارائه خدمات مبتنی بر سیستم شبهرومینگ برای رفع مشکلات بیمهای مراجعان خارجی، پیشنهاد ما برای این رویداد است.
معاون بیمه سلامت با بیان اینکه ایران برای همکاری دوجانبه با کشورهای فاقد بیمه پایه یا دارای نظام ناقص، آمادگی دارد.
* راهاندازی مرکز تخصصی آموزش و پژوهش (سنتر)
وی با بیان اینکه توسعه همکاریها در حوزههای آموزش، پژوهش و استانداردسازی فرآیندهای سلامت ضروری است، ادامه داد: بهرهگیری از ظرفیتهای تحقیقاتی سازمان بیمه سلامت ایران و کشورهای عضو اکو، ضروری است.
این مقام مسئول در پایان سخنانش با قدردانی از حاضران، ابراز امیدواری کرد که این پیشنهادات زمینهساز تحول در نظام سلامت منطقه شوند.
* ایران به یکی از 5 قدرت نوظهور گردشگری سلامت در غرب آسیا تبدیل شده است
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان همدان نیز با اشاره به اینکه همدان سرزمین حکمت و حیات است و امروز شاهد برگزاری گردهمایی راهبردی و تمدنی با حضور جمعی از اندیشمندان و مسئولان بود، گفت: این رویداد که نهتنها تلاقی سلامت و سفر، بلکه نقطه اتصال سه مفهوم کلیدی در جهان امروز (دیپلماسی فرهنگی، اقتصاد داناییمحور و عدالت و کرامت انسانی در سلامت) است و در عصری برگزار شد که جهان درحال گذار از نظم تکقطبی به نظمی چندمرکزی است.
محسن معصومعلیزاده با بیان اینکه در این دوران بازیگران نوظهور منطقهای نه صرفاً با قدرت سخت بلکه با ظرفیتهای نرم تمدنی خود درحال بازتعریف نقشها هستند، ابراز کرد: گردشگری سلامت بهعنوان مصداقی زنده از تلفیق مؤلفههای قدرت نرم، جایگاه ویژهای در این تحولات دارد.
وی افزود: بر پایه آخرین دادههای شورای جهانی سفر و گردشگری، سهم مستقیم این بخش در اقتصاد جهانی تا پایان سال 2025 از مرز 250 میلیارد دلار فراتر خواهد رفت؛ اما آنچه اهمیت بیشتری دارد، نقش آن در بازآرایی تصویر ملتها و دیپلماسی فرهنگی است.
*ایران، تمدن شفابخش
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان همدان تصریح کرد: ایران نهتنها یک مقصد درمانی، بلکه یک تمدن شفابخش است.
وی خاطرنشان کرد: این کشور وارث سنتی هزارساله در پزشکی جامعهنگر است؛ از حکمت طبی ابن سینا تا ساختار دانشبنیاد بیمارستانهای جندیشاپور، از سنتهای طب مکمل تا پیشگامی در پیوند اعضا.
معصومعلیزاده اظهار کرد: امروز ایران با دارا بودن بیش از 250 مرکز فعال آیپیدی، صدها کلینیک تخصصی، نیروی انسانی ممتاز و نسبت هزینهکیفیت بینظیر در منطقه، به یکی از پنج قدرت نوظهور گردشگری سلامت در غرب آسیا تبدیل شده است.
وی افزود: براساس آمار، در سال گذشته یک میلیون و 200 هزار نفر از 40 کشور جهان برای دریافت خدمات درمانی، توانبخشی، طب مکمل و سلامتنگری، به ایران سفر کردهاند.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان همدان اذعان کرد: برگزاری این کنفرانس در همدان، احیای یک میراث استراتژیک و گامی در جهت تبدیل شهرهای دارای ریشههای حکمت و سلامت به موتورهای محرک توسعه نوین است.
* ایران، خانه فرهنگ، شفا و گفتوگو
معصومعلیزاده در پایان سخنان خود گفت: ایران همواره آغوش خود را به روی تمامی ملتها گشوده؛ این رسالت ما است که منطقه اکو را از یک جغرافیا به یک تمدن سلامتمحور تبدیل کنیم.
* ایران با تمدن غنی و پزشکان نخبه، قطب توریسم سلامت در منطقه میشود
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان همدان نیز با اشاره به تاریخ و تمدن غنی ایران، اظهار کرد: ما در کشوری زندگی میکنیم که ریشههای فرهنگ و اخلاق آن به دوران باستان بازمیگردد؛ کوروش کبیر و حکمت ایرانیان، الهامبخش تمدنهای دیگر بوده است.
بهروز کارخانهای با تقدیر از پزشکان و مهندسان ایرانی که با وجود تحریمهای ظالمانه کشور را به جایگاه برتر پزشکی در منطقه رساندهاند، افزود: امروز ایران با دارا بودن تجهیزات پیشرفته و کادر درمانی متخصص، میتواند به مقصدی ایدهآل برای توریسم سلامت تبدیل شود.
* گردشگری سلامت، فرصتی برای خدمت به بشریت
وی با اشاره به گردش مالی بیش از 1.2 تریلیون دلاری صنعت توریسم سلامت در جهان، خاطرنشان کرد: ایران نهتنها حقوق مردم خود را در این زمینه تضمین میکند، بلکه با جذب گردشگران سلامت، کیفیت خدمات پزشکی را ارتقا خواهد داد.
* استان همدان، قطب علمی و پزشکی ایران
کارخانهای با اشاره به ظرفیتهای استان همدان، گفت: این استان با داشتن 91 گروه علوم پزشکی، 11 دانشکده ازجمله پزشکی، داروسازی و دندانپزشکی، آماده پذیرش دانشجویان و بیماران بینالمللی است.
وی افزود: همچنین طبیعت چهارفصل ایران و خدمات طب سنتی، فرصتی منحصربهفرد برای گردشگران تندرستی فراهم کرده است.
* همکاریهای منطقهای در حوزه سلامت
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان همدان در پایان سخنان خود با تشکر از دبیرکل سازمان اکو برای برگزاری این همایش در همدان، ابراز امیدواری کرد که این رویداد منجر به همکاریهای گستردهتر در حوزه سلامت و آموزش میان کشورهای عضو شود.
شناسه خبر 94881