شناسه خبر:94882
1404/3/22 18:09:00

معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: با توجه به ویژگی‌های خاص همدان و سطح بالای مشارکت علمی، اجرایی و بین‌المللی در رویداد مهم گردشگری سلامت، این استان به‌عنوان پایگاه نوین گردشگری سلامت در منطقه معرفی شود.

انوشیروان محسنی ‌بندپی پیش از ظهر روز پنجشنبه در جمع اصحاب رسانه پس از پایان کنفرانس اصلی سومین کنفوبیشن گردشگری سلامت در همدان که در سالن شهیدرئیسی دانشگاه بوعلی‌سینا برگزار شد، با اشاره به اینکه سومین کنفرانس گردشگری سلامت اکو از تاریخ 21 تا 23 ماه جاری در استان همدان برگزار شد، گفت: کنفرانس امروز با تصویب بیانیه‌، به کار خود پایان داد؛ این رویداد بین‌المللی با حضور نمایندگان کشورهای عضو اکو و مسئولان داخلی، زمینه‌های همکاری مشترک در حوزه گردشگری سلامت را بررسی کرد.
* ویژگی‌های منحصربه‌فرد همدان
این مقام مسئول افزود: همدان به‌دلیل پیشینه تاریخی در حوزه سلامت، وجود آرامگاه ابوعلی‌سینا، طبیعت شفابخش، دارا بودن بیش از یک‌هزار و 300 گونه گیاه دارویی، نیروی انسانی متخصص و امکانات درمانی پیشرفته، به‌عنوان میزبان این رویداد انتخاب شد.
وی یادآور شد: استاندار همدان، دانشگاه علوم پزشکی، اداره کل میراث فرهنگی و بخش خصوصی، همکاری گسترده‌ای برای برگزاری موفق این کنفرانس داشتند.
محسنی ‌بندپی خاطرنشان کرد: روز نخست مراسم افتتاحیه نمایشگاه تخصصی با حضور دکتر حاجی‌بابایی، نماینده مردم همدان در مجلس شورای اسلامی، برگزار شد؛ همچنین، دو پنل تخصصی در روز دوم و سه پنل تخصصی در روز سوم برگزار شدند.
معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با اشاره به بیانیه پایانی و تصمیمات کلیدی آن، ابراز کرد: در بیانیه پایانی این کنفرانس که مشتمل بر 13 بند بود، بر تقویت همکاری‌های گردشگری سلامت بین کشورهای عضو اکو، توسعه ارتباطات بخش خصوصی و نقش سلامت در اقتصاد تأکید شد.
وی افزود: ازجمله تصمیمات مهم این گردهمایی، می‌توان به تشکیل کمیته مشترک گردشگری سلامت در دبیرخانه اکو، تهیه سند جامع گردشگری سلامت کشورهای عضو و راه‌اندازی پلتفرم دیجیتال گردشگری سلامت توسط دبیرخانه اکو اشاره کرد.
این مقام مسئول خاطرنشان کرد: برای برندسازی، بازاریابی و تبلیغات در حوزه گردشگری سلامت بیش از 6 ماه کار شبانه‌روزی با همکاری وزارت بهداشت و دبیرخانه شورای راهبری گردشگری سلامت انجام شده که نتیجه آن در این کنفوبیشن و نمایشگاه جانبی آن به نمایش گذاشته شده است؛ این برندسازی نقطه آغازین اجرای جشنواره ملی گردشگری سلامت نیز خواهد بود.
وی در پایان سخنانش تأکید کرد: با توجه به ویژگی‌های خاص همدان و سطح بالای مشارکت علمی، اجرایی و بین‌المللی در این رویداد مهم، این استان به‌عنوان پایگاه نوین گردشگری سلامت در منطقه معرفی شود.
* تشکیل کمیته دائمی گردشگری سلامت در همدان مورد استقبال اعضای اکو قرار گرفت
معاون دبیرکل سازمان همکاری اقتصادی اکو نیز با تقدیر از میزبانی شایسته شهر همدان، از تصویب «بیانیه همدان» گفت و اظهار کرد: اعضای این سازمان از تشکیل کمیته دائمی گردشگری سلامت در همدان استقبال می‌کنند.
جاندوس آسانف ضمن تبریک به مسئولان و دست‌اندرکاران این رویداد، بر اهمیت برگزاری چنین گردهمایی‌هایی در شهرهای تاریخی و علمی تأکید کرد.
وی با اشاره به جایگاه شهر همدان، عنوان کرد: آرامگاه بوعلی‌سینا در همین شهر قرار دارد و ما طی روزهایی که در این برنامه حضور داشتیم، از نزدیک شاهد ظرفیت‌ها و دستاوردهای این استان در حوزه گردشگری سلامت بودیم.
معاون دبیرکل سازمان همکاری اقتصادی اکو با اشاره به وجود دو دانشگاه معتبر در همدان، یعنی دانشگاه علوم پزشکی و دانشگاه بوعلی‌سینا، تصریح کرد: این ظرفیت‌های علمی در کنار برگزاری رویدادهایی نظیر سومین کنفوبیشن بین‌المللی گردشگری سلامت کشورهای عضو سازمان همکاری‌های اقتصادی (اکو)، می‌توانند نقش مؤثری در توسعه گردشگری سلامت ایفا کنند.
وی برپایی نمایشگاه جانبی در چهارچوب برنامه سومین کنفوبیشن بین‌المللی گردشگری سلامت کشورهای عضو سازمان همکاری‌های اقتصادی (اکو) را اقدامی مهم دانست و عنوان کرد: این نمایشگاه نشان‌دهنده آخرین دستاوردهای جمهوری اسلامی ایران در حوزه گردشگری سلامت بود و جلوه‌ای از پیشرفت‌های علمی و خدماتی کشور در این حوزه را به نمایش گذاشت.
آسانف با قدردانی از استاندار همدان و تیم اجرایی استان، همچنین وزارت میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع ‌دستی، خاطرنشان کرد: میزبانی گرم و برگزاری حرفه‌ای این رویداد توسط مقامات محلی و ملی، نقش مهمی در موفقیت این برنامه داشت.
وی یکی از مهم‌ترین دستاوردهای این کنفوبیشن بین‌المللی را تصویب بیانیه همدان توسط اعضای اکو برشمرد و تأکید کرد: این بیانیه حاوی پیشنهادهای کلیدی ازجمله تشکیل کمیته دائمی گردشگری سلامت بود که با استقبال اعضا مواجه شد.
معاون دبیرکل سازمان همکاری اقتصادی اکو افزود: ایجاد راهبردهای منسجم در حوزه گردشگری سلامت و راه‌اندازی یک بستر یا پلتفرم دیجیتال مشترک میان کشورهای عضو، ازجمله برنامه‌هایی بوده که با هدف توسعه این حوزه در دستور کار قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه گردشگری سلامت از مهم‌ترین شاخه‌های صنعت گردشگری محسوب می‌شود، عنوان کرد: این حوزه نه‌تنها مردم کشورهای مختلف را به یکدیگر نزدیک می‌کند، بلکه به توسعه علوم پزشکی و فناوری‌های درمانی نیز کمک می‌کند.
آسانف حضور هیئت‌های عالی‌رتبه از کشورهای مختلف عضو سازمان اکو را نشانه‌ای از علاقه‌مندی این کشورها به همکاری نزدیک در حوزه گردشگری سلامت ارزیابی کرد و ادامه داد: هم‌افزایی میان کشورها می‌تواند موتور محرک توسعه اقتصادی، درمانی و علمی در سطح منطقه باشد.
وی از رسانه‌های جمعی خواست تا با انتشار گسترده اطلاعات مربوط به ظرفیت‌ها و فعالیت‌های کشورهای عضو اکو، نقش‌آفرینی مؤثرتری در نزدیکی ملت‌ها و افزایش سطح آگاهی عمومی ایفا کنند.
معاون دبیرکل سازمان همکاری اقتصادی اکو در پاسخ به این موضوع که اکو چطور می‌تواند از ظرفیت دارویی و پیشینه تاریخی همدان استفاده کند؟ اظهار کرد: وظیفه ما معرفی ظرفیت‌های خوب همدان با وجود سایت‌های تاریخی و فرهنگی است؛ تأسیس کمیته دائمی گردشگری سلامت نیز باعث خواهد شد راهبردهای گردشگری ما در این حوزه رشد پیدا کند.
آسانف عنوان کرد: امروز پیشنهاد ایران در زمینه ایجاد سکوی دیجیتال مورد استقبال قرار گرفت، اما این مهم نیاز به بررسی دارد که به چارچوب مشخصی برسیم‌.
* همدان می‌تواند مقصد اول گردشگری سلامت باشد
استاندار همدان نیز با تأکید بر اهمیت نقش رسانه‌ها در معرفی ظرفیت‌های استان، گفت: همدان با داشتن بیش از یک‌هزار و 300 گونه گیاه دارویی، 10 مرکز درمان بین‌المللی (IPD) و شرایط خاص اقلیمی، می‌تواند مقصد اول گردشگری سلامت کشور و منطقه باشد.
حمید ملانوری‌شمسی ابراز کرد: آنچه ما انجام دادیم تا میزبانی خوبی داشته باشیم یک طرف ماجراست، اما بخش مهم‌تر، انتقال دستاوردهای این رویداد به داخل و خارج کشور و افرادی است که علاقمندند و انتظارات، ابهامات و سؤالاتی دارند؛ چراکه باید نگاه‌ها را جذب کنیم و این موضوع در گرو فعالیت رسانه‌ها است.
وی با اشاره به شخصیت ماندگار ابن‌ سینا، تأکید کرد: یاد و نام حکیم بوعلی‌سینا را باید زنده نگه داشت؛ چراکه یکی از بزرگ‌ترین دلایل برگزاری این همایش در همدان، وجود مقبره این حکیم بزرگ در استان است. ما افتخار می‌کنیم تنها سرزمینی در این کره خاکی هستیم که بوعلی‌سینا را داریم.
استاندار همدان ادامه داد: باید از همه کسانی که در حوزه سلامت خدمت می‌کنند، قدردانی کنیم؛ ما مجاهدت‌های کادر درمان را به‌ویژه در دوران سخت کرونا، هرگز فراموش نمی‌کنیم و قدردان آن‌ها هستیم.
وی با بیان اینکه ایران اسلامی دارای سه هزار و 700 گونه گیاه دارویی است، اظهار کرد: از این میزان، یک‌هزار و 500 گونه در همدان قرار دارد که چهار گونه آن فقط در این استان رویش دارند؛ گیاهان دارویی استان به‌لحاظ ماده مؤثره بهترین کیفیت را در ایران و دنیا دارند.
ملانوری‌شمسی خاطرنشان کرد: ظرفیت گیاهان دارویی در استان به اندازه‌ای مهم است که 57 روستای همدان نام خود را از یکی از گیاهان دارویی گرفته‌اند. این مهم نشان از غنای طبیعی منطقه دارد؛ روستاهایی مانند کرکان، توییجین، ده‌پیاز و دیگر نقاط استان مصداق این ظرفیت‌های منحصربه‌فرد هستند.
وی گفت: بسیار خرسندیم که این رویداد بزرگ در استان همدان برگزار شد و تلاش می‌کنیم با بهره‌گیری از مصوبات آن، اقدامات اجرایی لازم را برای توسعه و بهره‌مندی استان، انجام دهیم.
استاندار همدان با اشاره به ظرفیت‌های استان در حوزه گردشگری سلامت، افزود: ما 10 مرکز درمانی مجهز به خدمات بین‌المللی(IPD) داریم و نیروهای متخصص پزشکی با ظرفیت خوب را معرفی کرده‌ایم؛ همچنین آثار تاریخی همدان را به‌عنوان بخشی از توانمندی در جذب گردشگر سلامت ارائه کردیم.
وی تأکید کرد: پنل‌های تخصصی این رویداد با بهره‌گیری از علم روز و فناوری جهانی برگزار شدند تا آخرین دستاوردهای علمی در حوزه گردشگری سلامت در دسترس قرار گیرند.
ملانوری‌شمسی ادامه داد: نمایشگاه جانبی این کنفوبیشن نیز به‌منظور استفاده حداکثری از ظرفیت‌ها، به محل نمایشگاه بین‌المللی همدان منتقل شد تا با مشارکت مردم، موضوعات را به شکلی فراگیر عرضه کنیم.
وی با اشاره به برگزاری نشست‌های بی‌تو‌بی، گفت: این نشست‌ها بستری برای تعاملات بیشتر و ارائه فرصت‌های سرمایه‌گذاری فراهم کردند که مورد استقبال سرمایه‌گذاران قرار گرفتند؛ یکی از سرمایه‌گذاران پس از بازدید از نمایشگاه عنوان کرد که باید استان همدان را «بشکافیم»،زیرا ظرفیت‌های فراوانی در آن نهفته است که هنوز معرفی نشده‌اند.
استاندار همدان در بخش پایانی سخنانش اظهار کرد: از همه علاقه‌مندان به حوزه گردشگری سلامت دعوت می‌کنم به استان همدان سفر کنند؛ چراکه اقلیم این منطقه نیز در ارتقای سلامت انسان تأثیرگذار است. صدور مجوزهای بی‌نام نیز یکی از رویکردهای مهم ما در حمایت از سرمایه‌گذاران است و از گردشگران می‌خواهیم همدان را به‌عنوان مقصد گردشگری سلامت انتخاب کنند.
وی تأکید کرد: استان همدان از امن‌ترین مناطق کشور برای سرمایه گذاران بوده و پس از این همایش، همایش سرمایه‌گذاران را خواهیم داشت؛ همایش هگمتانه با توجه به ثبت جهانی هگمتانه را نیز داریم.
ملانوری‌شمسی افزود: میهمانان خارجی گواهی می‌دهند که فضای استان همدان بسیار امن است.
نایب‌رئیس مجلس شورای اسلامی نیز در خصوص ساخت بیمارستان یک‌هزار تخت‌خوابی اظهار کرد: مشکل زمین بیمارستان حل شده و سازمان برنامه و بودجه هم به دنبال تخصیص اعتبارات از ماده 23 است.
حمیدرضا حاجی‌بابایی گفت: چهار بیمارستان فرسوده نیز داریم که باید سریع‌تر نسبت به جایگزینی مرکز درمانی در آن‌ها اقدام شود.
وی عنوان کرد: بیمارستان یک‌هزار تخت‌خوابی همدان دارای تجهیزات به‌روزی می‌شود که هیچ‌کدام از بیمارستان‌ها مشابه آن‌ها را ندارند.

شناسه خبر 94882