گروه رسانه ای سپهر

آخرین اخبار:
شناسه خبر:98632

تصفیه‌خانه کرمانشاه در آستانه بهره‌برداری؛ پایان یک دهه آلودگی قره‌سو

تصفیه‌خانه کرمانشاه در آستانه بهره‌برداری؛ پایان یک دهه آلودگی قره‌سو
تصفیه‌خانه شماره 2کرمانشاه با پیشرفت چشمگیر در آستانه بهره‌برداری قرار دارد؛ طرحی که به‌زودی ورود فاضلاب به قره‌سو را متوقف کرده و گامی مهم در بهبود شرایط زیست‌محیطی شهر خواهد بود.
تکمیل تصفیه‌خانه‌های فاضلاب کرمانشاه گامی بزرگ در مسیر ایجاد شهری سالم، پایدار و پویا است؛ شهری که بتواند منابع آب خود را مدیریت کند، از محیط‌زیست خود حفاظت نماید، سلامت مردم را در اولویت قرار دهد و با ارتقای زیرساخت‌های حیاتی، آماده ورود به عرصه توسعه فراگیر و آینده‌نگر شود. رسیدن به «تصفیه 100 درصدی فاضلاب» نه یک شعار، بلکه راهی ضروری برای تضمین آینده این کلان‌شهر است.
تکمیل تصفیه‌خانه‌های کرمانشاه راه‌حل پایدار مقابله با خشکسالی و تأمین آب صنعت است
عبدالرضا مصری نماینده مردم کرمانشاه در مجلس شورای اسلامی با تشریح اهمیت تکمیل پروژه‌های تصفیه فاضلاب در استان، دو محور اساسی را در این حوزه مورد توجه قرار داد و گفت: هدف نخست، ارتقای شرایط محیط‌زیستی و پایان دادن به مشکلاتی است که سال‌ها از رهاسازی فاضلاب کرمانشاه در مسیر رودخانه قرسو ایجاد شده بود.
مصری توضیح داد: در حوزه فاضلاب دو موضوع جدی داریم؛ نخست اینکه این پروژه‌ها با هدف محیط‌زیستی طراحی شده‌اند تا دیگر شاهد رهاشدگی فاضلاب و مشکلات ناشی از آن نباشیم.
وی در ادامه با اشاره به شرایط تنش آبی و خشکسالی‌های اخیر، تصریح کرد: «در وضعیت فعلی که استان با کمبود منابع آبی مواجه است، همین مقدار آبی که در تصفیه‌خانه شماره 2 تصفیه می‌شود، می‌تواند نیاز صنایع کرمانشاه را تأمین کند. با این کار، دیگر نیازی به برداشت از منابع زیرزمینی نخواهیم داشت و از پدیده خطرناک فرونشست زمین نیز جلوگیری می‌شود.
نماینده مردم کرمانشاه همچنین از برنامه پیش‌بینی شده برای تکمیل ظرفیت تصفیه فاضلاب استان خبر داد و گفت: فاز سوم نیز در نظر گرفته شده که با آغاز آن، 100 درصد فاضلاب کرمانشاه تصفیه خواهد شد و این یک تحول اساسی در مدیریت آب استان ایجاد می‌کند.
تلاش برای رساندن آب سالم به منازل مردم
وی با اشاره به تلاش‌های گسترده‌ای که برای رساندن آب سالم به منازل شهروندان انجام می‌شود، افزود: برای اینکه یک لیتر آب سالم و گوارا به منازل مردم برسد، عملیات اجرایی متعدد و پیچیده‌ای انجام می‌شود. همه باید در مصرف آب ملاحظه داشته باشیم تا بتوانیم سال‌های خشکسالی را با کمترین مشکل پشت سر بگذاریم.
مصری همچنین در بخش دیگری از اظهارات خود از پیشرفت‌های پروژه تصفیه‌خانه ماهدشت سخن گفت و اظهار داشت: اقدامات ارزشمندی در این پروژه صورت گرفته و اگر شهرداری ماهدشت در صدور جواز همکاری کند، ظرف چند ماه آینده مشکل تأمین آب ماهدشت و تعدادی از روستاهای اطراف از طریق این مرکز برطرف خواهد شد.
وی افزود: چاهی که در روستای سیدقاسم حفر شده نیز بخشی از آب مورد نیاز منطقه را تأمین می‌کند و مجموع این طرح‌ها حرکت استان به سمت تأمین آب پایدار را تقویت خواهد کرد.
مصری در پایان تأکید کرد: مدیریت صحیح منابع آب و تکمیل پروژه‌های فاضلاب نه‌تنها برای حفظ محیط‌زیست، بلکه برای توسعه صنعتی و رفع بحران‌های آینده ضروری است و این موضوع باید در اولویت دستگاه‌ها قرار گیرد.
پیشرفت 90 درصدی تصفیه‌خانه فاضلاب کرمانشاه
رضا داودی مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمانشاه با تشریح آخرین وضعیت پروژه‌های فاضلاب در استان اعلام کرد: در حال حاضر پروژه مدل 2 تصفیه‌خانه فاضلاب کرمانشاه با ظرفیت 400 هزار نفر و با گنجایش 24.5 میلیون مترمکعب در سال در حال اجراست. این پروژه از نظر سازه‌ای پیشرفت بسیار خوبی داشته و خوشبختانه اکنون به حدود 90 درصد پیشرفت فیزیکی در بخش سازه‌ای رسیده‌ایم.
داودی با اشاره به روند تأمین تجهیزات این پروژه افزود: در بخش تجهیزاتی، مناقصات در حال برگزاری است و بخشی از تجهیزات مورد نیاز تأمین شده و بخش‌هایی نیز در فرآیند تأمین قرار دارد. تلاش ما این است که تا بهار آینده بتوانیم بخش پساب این تصفیه‌خانه را به بهره‌برداری برسانیم و وارد مرحله بهره‌برداری عملیاتی شویم.
وی در ادامه با اشاره به اقدامات گسترده آبفا در حوزه فاضلاب روستایی گفت: در ذیل قرارگاه محمدحسن مجتبی، ما باید تعداد 860 روستا را ساماندهی می‌کردیم. خوشبختانه در بخش‌هایی از شهرستان کرمانشاه از جمله مایش، کوزران و بیلوار پروژه‌های مهمی اجرا شده و 19 روستا نیز اخیراً تنها در بخش کوزران به افتتاح رسیده است.
بهره‌برداری بخش پساب تا بهار آینده
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان افزود: چندین روستای دیگر نیز اکنون در مراحل پایانی کار قرار دارند و برای بهره‌برداری بهار آماده می‌شوند. این اقدامات، شبکه فاضلاب استان را در مسیر توسعه‌ای کم‌نظیر قرار داده و بخش مهمی از مشکلات بهداشتی و زیست‌محیطی روستاها را برطرف خواهد کرد.
ضرورت تسریع در تکمیل پروژه‌های فاضلاب شهری و به‌ویژه بهره‌برداری کامل از تصفیه‌خانه شماره 2 کرمانشاه است؛ پروژه‌ای که نقش آن تنها به حوزه فنی و زیرساختی محدود نیست، بلکه مستقیماً با سلامت مردم، آینده منابع آب استان، جلوگیری از آلودگی رودخانه‌ها، حفظ زیست‌بوم شهری و حتی توسعه پایدار صنعتی و اقتصادی گره خورده است. امروز مردم کرمانشاه با مشاهده کاهش بوی نامطبوع رودخانه قره‌سو و لمس آثار اولیه بهبود مدیریت فاضلاب، بیش از گذشته به اهمیت تکمیل این طرح‌ها آگاه شده‌اند و انتظار دارند روند اجرای پروژه‌ها با سرعت، انسجام و نظارت دقیق‌تر دنبال شود. مطالبه اصلی شهروندان این است که تکمیل فازهای باقی‌مانده تصفیه‌خانه‌ها، لایه‌روبی و احیای رودخانه قره‌سو، و ساماندهی فاضلاب روستاهای پیرامونی در اولویت دستگاه‌ها قرار گیرد تا کرمانشاه هرچه زودتر به مرحله «تصفیه 100 درصدی فاضلاب» برسد؛ نقطه‌ای که در آن سلامت عمومی، محیط‌زیست شهری، منابع آبی پایدار و آینده توسعه استان تضمین خواهد شد.
ارسال نظر

سوال: رنگ برف؟ Sefid

*شرایط و مقررات*
کلمه امنیتی را بصورت حروف فارسی وارد نمایید
بعنوان مثال : پایتخت ارمنستان ؟ ایروان
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار