دبیرکل ACD پیشنهاد داد:
ایران و ترکیه مدل دو کشور یک روادید را اجرا کنند
دبیرکل ACD گفت: امیدواریم مدل کامبوج ـ تایلند را در ایران نیز اجرا کنیم و ایران و ترکیه این مدل را در آسیا اجرا کنند.
روز گذشته نشست خبری رویداد همدان 2018 در حاشیه اجلاس گردشگری همدان 2018 برگزار شد.
معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری با اشاره به اینکه رویدادهای همدان پایتخت گردشگری آسیا، نشست اعضای وابسته سازمان جهانی گردشگری و تبریز پایتخت گردشگری اسلامی آسیا فرصتهای بزرگی در گردشگری کشور است، اظهار کرد: این رویدادها مقاصد جدیدتری را به مقصدهای قبلی گردشگری اضافه کرده است.
محمد محب خدایی با بیان اینکه از نظر تاریخی و فرهنگی نام دو استان اصفهان و شیراز و از بعد زیارتی نام دو استان مشهد و قم در کشور و در بین گردشگران داخلی و خارجی مطرح بود، افزود: استانهای همدان و تبریز نیز به ظرفیت گردشگری کشور در جهان اضافه میشود و این دو شهر به صورت بارزتری به مردم کشور و جهان معرفی میشوند.
محب خدایی با تأکید بر اینکه باهمت استاندار و مدیرکل میراث فرهنگی استان همدان و انسجام بین مردم استان این رویداد گردشگری به خوبی در همدان برگزار شد، تصریح کرد: این رویدادها بهترین فرصت را برای معرفی همدان به گردشگران داخلی و خارجی مهیا میکند.
معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری با اشاره به اینکه برگزاری رویدادهای همدان 2018 آغازی بر معرفی بهتر همدان در سطح ملی و بینالمللی است که میتواند همدان را نیز در محور قرار دهد، گفت: این رویدادها میتوانند همانند شیراز که در دنیا شناخته شده است ظرفیتهای گردشگری همدان را نیز در جهان تثبیت کند.
محب خدایی با بیان اینکه در همدان 50 رویداد دیگر نیز در کنار همدان 2018 تعریف شده است که تعدادی برگزار و تعدادی نیز در حال برگزاری است، عنوان کرد: یکی از اقدامات و برنامههای خوب همدان در راستای رویدادهای 2018 حضور در نمایشگاه بینالمللی گردشگری با عنوان "گردشگری کودک و خانواده" بود که با توجه به ظرفیتهای گردشگر فرستی تهران، همدان میتواند از این فرصت به خوبی استفاده کند.
وی با تأکید بر اینکه در سطح کشور 22 پروژه داریم که 700 میلیارد تومان سرمایهگذاری برای آنها شده است، ابراز کرد: باید 8 هزار و 800 میلیارد تومان تسهیلات به این پروژهها اختصاص داده شود.
معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری با اشاره به اینکه شهریهای مقاصد گردشگری در ابتدا باید توسط گردشگران داخلی موردتوجه قرار گیرند، افزود: امسال شاهد افزایش حضور گردشگران بیشتر و رشد فرهنگ گردشگری در همدان و تبریز بودیم.
محبخدایی با بیان اینکه همدان میتواند در بین مقاصد گردشگران تهرانی در اولویت باشد، تأکید کرد: یکی از برنامههای در نظر گرفته شده برای برگزاری در همدان تورهای آموزشی تفریحی خانوادگی است.
وی با تأکید بر اینکه در گردشگری طبیعی، تاریخی و فرهنگی به دنبال بها دادن به ظرفیتها هستیم، بیان کرد: گردشگری در مجموع به حفظ و حراست از ظرفیت و داراییها کمک میکند.
معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری اظهار با اشاره به اینکه محور گردشگری بهنوعی معطوف به حفظ حیاتوحش و طبیعت شده است، عنوان کرد: حفاظت از محیطزیست از مهمترین شاخصههای صنعت گردشگری به شمار میرود.
وی در مورد حضور کشورهای آسیایی در این اجلاس نیز عنوان کرد: 40 نفر میهمانان از 15 کشور آسیایی و 3 وزیر گردشگری در همدان حضور دارند.
محب خدایی با بیان اینکه طبق دستور رئیسجمهور قرار شد کارگروهی شکل گیرد تا افزایش قیمت بلیت به سفر و گردشگری لطمه نزند، تأکید کرد: این موضوع نیازمند کار کارشناسی شده است تا با بررسیها مشکلات رفع شود.
*در ACD فلسفه اصلی ما بر پایه دوستی و مشارکت است
دبیرکل ACD با بیان اینکه به دنبال پرورش و ایجاد منابع انسانی برای گردشگری هستیم که تایلند و کامبوج در این زمینه مدارس و دانشگاههایی دارند که ایران میتواند از این ظرفیت استفاده کند، گفت: در ACD فلسفه اصلی ما بر پایه دوستی و مشارکت است.
باندیت لیمچون با اشاره به اهمیت گردشگری در تقویت صلح در جهان امروز اظهار کرد: گردشگری برای آسیا مقوله مهمی به شمار میرود زیرا بسیاری از کشورها دارای مقاصد گردشگری خوبی هستند و گردشگری فرصتی است که این موضوع را در چین نیز زیاد میبینیم.
وی ادامه داد: هدف اول این است که گردشگری داخل آسیا را ترویج دهیم زیرا ما وقتی در آسیا مقاصد گردشگری فراوانی داریم چرا باید به قارههای دیگر برویم؟ اگر همکاری زیاد باشد میتوانیم به این دست یابیم.
دبیرکل ACD گفت: اگر بتوانیم گردشگری ایران را نیز معرفی کنیم میتوانیم گردشگران زیادی را به این کشور فراخوانده و همدان نیز میزبان باشد.
لیمچون گفت: افزایش مشارکت و کمک ریالی به اعضای ACD از دیگر برنامههاست که به دنبال همکاری در کشورهای عضو هستیم تا مشارکت آنها را افزایش دهیم.
وی افزود: یک نمونه موفق در ACD انجام توسعه گردشگری میان تایلند و کامبوج است که اسم آن را "دو پادشاهی دو مقصد و یک روادید" گذاشتیم که باعث افزایش گردشگر به این دو کشور شدهاست.
دبیرکل ACD گفت: امیدواریم مدل کامبوج ـ تایلند را در ایران نیز اجرا کنیم و ایران و ترکیه این مدل را در آسیا اجرا کنند.
وی اضافه کرد: در ACD فلسفه اصلی ما بر پایه دوستی و مشارکت است و طی 50 سال گذشته در آسیای جنوب شرقی که سرزمین جنگ و درگیری بود اما اکنون در آن قسمت از آسیا شاهد افزایش گردشگری و توسعه صنعت گردشگری هستیم و امیدواریم این مدل را در خاورمیانه و آسیای غربی به ویژه ایران نیز اجرا کنیم.
لیمچون گفت: ما در گردشگری دنبال سیاست نیستیم، تا وقتی از سیاست حرف بزنیم به جایی نمیرسیم؛ ما میتوانیم در مورد همکاری اقتصادی صحبت کنیم.
وی اظهار کرد: تصمیم مجمع برای انتخاب همدان از خیلی قبل بود و در خصوص این فرآیند در جلسه وزرای گردشگری تصمیم گرفتیم همدان به عنوان پایتخت گردشگری کشورهای آسیایی انتخاب شود و اکنون ایران باید برنامهریزی کنند و از این فرصت استفاده کند.
دبیرکل ACD با اشاره به اینکه مجمع سالیانه جلسه دارد و پایتخت گردشگری را انتخاب میکنیم، افزود: هنوز مشخص نیست سال آینده چه شهری به عنوان پایتخت گردشگری انتخاب شود.
وی عنوان کرد: مجمع گفتوگوی همکاری آسیایی تنها مختص آسیا بوده و همکاری درون قاره را پیگیری میکنیم و هیچ گونه وابستگی نداریم، اگر ما بین خودمان اتفاق خوبی رقم بزنیم سرمایهگذاران به آسیا جذب میشوند.
دبیرکل مجمع گفتوگوی کشورهای آسیایی تصریح کرد: در ACD به دنبال افزایش همکاری کشورهای عضو و ایجاد گردشگری پایدار هستیم.
وی در این خصوص ابراز کرد: با تبادل تجربه میتوان از آلودگی زیستمحیطی جلوگیری کرده و آن را به حداقل برسانیم.
لیمچون عنوان کرد: ما تلاش میکنیم که همه اعضا با استان همدان آشنا شوند تا جایی که در سایت مجمع لینکی برای استان همدان اختصاص داده شده است.
وی تصریح کرد: در تمام جلساتی که در مجمع داریم این موضوع را بیان میکنیم تا اعضا با جاذبههای همدان آشنا شوند.
شناسه خبر 118