شناسه خبر:28398
1399/6/23 14:02:25

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای کردستان گفت: از سیاست‌های وزارت نیرو استفاده از ظرفیت تاسیسات آبی در زمینه گردشگری است که براین اساس تفاهم‌نامه‌ای بین وزارت نیرو و سازمان کردشگری منعقد شده است.

کامران خُرم اظهار کرد: از سیاست‌های وزارت نیرو استفاده از ظرفیت تاسیسات آبی در زمینه گردشگری است که براین اساس تفاهم‌نامه‌ای بین وزارت نیرو و سازمان کردشگری منعقد شده است که برای ایجاد اشتغال‌زایی و درآمدزایی و پرکردن اوقات فراغت مردم اثرگذار است.

وی افزود: کردستان شرایط لازم را برای استفاده از جذابیت‌های آبی در سدهای استان دارد و سرمایه‌گذاران می‌توانند متقاضی جذب سرمایه‌گذاری در حوزه گردشگری سدها شوند.

سد چراغ ویس تامین‌کننده آب شرب و کشاورزی سقز

مدیر آب منطقه‌ای کردستان خاطرنشان کرد: سد چراغ ویس از طرح‌های در دست اقدام و مهم استان کردستان است که با هدف تامین آب شرب شهرستان سقز و روستاهای اطراف احداث شده است.

خُرَم بیان کرد: 25 میلیون مترمکعب از این سد به آبرسانی پنج هزار هکتار از اراضی پایاب سد اختصاص یافته است و با تامین اعتبارات استانی زمینه فعال شدن این طرح و تکمیل آن را بصورت جدی دنبال خواهیم کرد.

وی اعلام کرد: تامین آب بخش صنعت از دیگر اهداف اجرای سد چراغ ویس است که تاج سد آماده آسفالت شده و روشنایی سد در حال انجام است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای کردستان اضافه کرد: آبگیری سد چراغ ویس مستلزم احداث جاده جدید برای روستای حاشیه سد است و برای پیشبرد این مهم پیمانکار سد را تغییر دادیم تا از پیمانکاران توانمندتری برای این اقدام استفاده ببریم.

خُرم یادآور شد: سد چراغ ویس با بیش از 80 میلیون متر مکعب حجم در دست اجراست و هم‌اکنون 50میلیون متر مکعب آب در این سد ذخیره شده که زمینه تامین آب شرب سقز را فراهم کرده است.

سد زیویه 98 درصد پیشرفت فیزیکی دارد

وی همچنین به سد زیویه اشاره و اضافه کرد: سد زیویه با 98 درصد پیشرفت فیزیکی و زمینه تامین آب هزار هکتار از اراضی پایاب سد را فراهم کرده است.

وی اضافه کرد: با تامین آب اراضی اطراف سد زیویه شاهد تحولات ارزشمندی در حوزه کشاورزی پایاب این سد بودیم بگونه‌ای که کشاورزان با برداشت گوجه فرنگی در پایاب سد توانستند نسبت به کارگاه تولید رب گوجه‌فرنگی نیز اقدام و تحولاتی را در حوزه اقتصاد روستا فراهم کنند.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای کردستان اعلام کرد: سد امیرآباد و رمشت کامیاران نیز تامین کننده آب یک‌هزار هکتار از اراضی پایین دست این دو سد است که سد رمشت تا سه ماه آینده آبگیری خواهد شد.

خُرم گفت: سد امیرآباد نیز تا پایان امسال به بهره‌برداری خواهد رسید که تنها مصرف کشاورزی دارند.

وی به اهداف احداث سد عباس‌آباد بانه پرداخت و اعلام کرد: این سد برای تامین آب شرب بانه احداث شده است.

وی اضافه کرد: سد سنگ سیاه دهگلان با سه هزار 600 هکتار و سد سورال با یک‌هزار و 200 هکتار نیز از دیگر سدهای در دست اجرای استان که تامین کننده آب شرب و کشاورزی شهر دهگلان هستند.

بهره‌بردار برخی سدهای کردستان استان‌های همجوار هستند

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای کردستان افزود: سد تلوار بیجار نیز از سدهای کردستان است که زنجان سد را احداث کرده و شبکه سد با یک‌هزار هکتار برعهده آب منطقه‌ای استان است که تکمیل شبکه سد نیازمند 80 میلیارد تومان اعتبار است.

خُرم به تعدادی از سدهای استان که بهره‌برداری آن سایر استان‌هاست اشاره و بیان کرد: سد گاوشان از سدهای کرمانشاه است که این سد در عمق 40کیلومتری خاک استان قرار دارد و 75 درصد حوزه آبریز سد مربوط به کردستان بوده اما کرمانشاه بهره‌برداری سد گاوشان است.

وی بیان کرد: آب شرب کرمانشاه از سد گاوشان تامین می‌شود و تنها پنج هزار هکتار از شبکه این سد به کردستان اختصاص دارد.

وی اضافه کرد: محور سد بوکان یا شهید کاظمی نیز آذربایجان غربی است اما آب این سد از کردستان تامین می‌شود و تامین بخشی از آب سقز نیز از این سد تامین می‌شود.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای کردستان همچنین به اهمیت تخصیص آب در استان اشاره کرد و گفت: نبود سند تخصیص آب باعث می‌شود که هیچ پروژه‌ توسعه‌ای در حوزه آب استارت نخورد و ردیف اعتبار آن نیز تامین نشود.

خُرم بیان کرد: 96 هزار هکتار آب به استان تخصیص یافته است که از حوزه‌های سفید رود، دریاچه ارومیه و حوزه سیروان تامین می‌شود که با عملیاتی شدن آن شاهد تحولات ارزشمندی در استان خواهیم بود.


منبع: خبرگزاری فارس

شناسه خبر 28398