سپهرغرب، گروه خبر: متقاضیان واجد شرایط تراکتورهای سهمیهای جهاد کشاورزی به دلیل جایگزینی آنها با افراد سفارشی و رانت ایجاد شده و همچنین حذف اسم آنها از فهرست دریافتکنندگان گلهمندند و خواستار ورود متولیان امر برای رفع مشکل هستند.
تراکتورهای سهمیهای جهاد کشاورزی برای متقاضیان به جای حل مشکلات آنها دغدغه جدیدی برای آنها به وجود آورده است.
با حمایتهای وزیر جهاد کشاورزی و تأکید و حمایت اعضای کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی مبنی بر استمرار توزیع و ارتقای هدفمند مکانیزاسیون وفق برنامه و دقت بیشتر سازمانهای جهاد کشاورزی در اهلیتسنجی متقاضیان تراکتور و کمباین برداشت غلات، تعداد 12 هزار دستگاه تراکتور برای 6 ماهه نخست سال جاری تخصیص گرفت.
اختلاف 200 میلیون تومانی قیمت تراکتورهای سهمیهای جهاد کشاورزی با بازار آزاد به مشوقی برای خریداران تبدیل شده است.
این اشتیاق برای خرید تراکتور در روزها و ماههای اخیر به حدی رسیده که تعداد متقاضیان چند صد برابر تعداد سهمیه اعلامشده از سوی وزارتخانه شده و باعث ورود افراد تأثیرگذار و حتی کارمندان بانک و ایجاد رانت شده است.
حواشی این ثبتنامها و سهمیهها به امضای طومار اعتراض مردمی و کشیده شدن پای نماینده مجلس به این موضوع و حساسیت در بین مسئولان شده است به طوریکه اعلام شده با دقت نظر بیشتری، افراد انتخاب خواهند شد.
مسئولان سازمان جهاد کشاورزی اختلاف قیمت تراکتورهای سهمیهای با بازار آزاد و سختگیریهای بانکها را عامل نارضایتی عنوان میکنند.
بانکها هم اجرای ابلاغیه و دستورالعملهای شرایط متقاضیان و راستیآزمایی خوداظهاریهای متقاضیان را عاملی برای ایجاد مشکلات بر میشمارند.
اما متقاضیان نظر دیگری دارند و حذف اسامی افراد واجد شرایط و جایگزینی افراد سفارشی و رانت ایجاد شده را دلیل اصلی نارضایتی خود عنوان میکنند.
از نظر آنها افرادی که با فرمانداری و بخشدار و دیگر مسئولان شهرشان رابطه داشته باشند خیلی راحتتر در فهرست برگزیدگان قرار میگیرد و سایر افراد با وجود داشتن شرایط لازم برای دریافت تراکتور سهمیهای در لیست دریافتکنندگان جایی ندارند.
نداشتن رابطه با مسئولان ارشد مانع دریافت تراکتور سهمیهای شده است!
احمدی یکی از کشاورزان گفت: من یک کشاورزم که سالهاست زمین کشاورزی دارم و شغل اصلی من و منبع درآمدم کشاورزی است؛ سالهای گذشته خبری از تراکتور سهمیهای با قیمت ارزانتر از بازار نبود به همین خاطر ما توان خرید تراکتور برای انجام کارهای کشاورزیمان را نداشتیم.
وی افزود: اکنون که حرف از این تراکتورهای سهمیهای شد ما فکر کردیم یکی از مشکلاتمان حل شده اما اکنون میبینیم که شرایط برای من که کشاورزم و هیچ رابطهای با بخشدار، فرماندار و... ندارم هیچ تغییری نکرده است لطفاً مسئولان مربوطه به این موضوع ورود و آن را مرتفع سازند.
افرادی که واجد شرایط نیستند را به فهرست دریافتکنندگان تراکتور اضافه میکنند
فرامرزی یکی دیگر از کشاورزان ایلامی گفت: با وجود اینکه من دارای مدرک کارشناسی کشاورزی، زمین زراعی و گواهینامه رانندگی هستم اما با وجود رفت و آمدهای زیادی که برای دریافت تراکتور سهیمهای به جهاد کشاورزی داشتم نتوانستم یکی از این تراکتورها را دریافت کنم.
وی افزود: طی این رفت و آمدها دیدم تعداد زیادی از افرادی که شرایط لازم را هم نداشتن اما به واسطه روابطی که داشتند اسمشان به فهرست افراد دریافتکننده اضافه شده است.
**شرایط دریافت تراکتورهای سهمیهای
رئیس مکانیزاسیون جهاد کشاورزی گفت: طبق دستورالعمل شرایط دریافت تراکتورهای سهمیهای به این صورت است که کشاورز باید بومی همان شهرستان باشد، زمین زراعی داشته باشد، در پنج سال گذشته تراکتور سهمیه تسهیلاتی دریافت نکرده باشد، در سه سال گذشته سهمیه تراکتور نقدی دریافت نکرده باشد و علاوه بر اینها کشاورز باید متناسب با نوع تراکتوری که درخواست میکند سند زمین زراعی ارائه دهد (این سند میتواند به نام خودش یکی از اعضای خانواده او باشد).
هرمز اقبالی، افزود: ما برای هر نوع از تراکتورهایی که در اختیار مردم قرار میدهیم حداقلهایی در نظر گرفتهایم؛ کسانی که متقاضی تراکتور باغی باشند باید حداقل یک هکتار سند باغ داشته باشد، کسانی که متقاضی تراکتور سبک باشند باید یا سند سه هکتار زمین آبی داشته باشد یا سند 6 هکتار زمین دیمی، در واقع شرایط دریافت انواع مختلف تراکتورها با هم متفاوت است اما این به معنای دادن اولویت به افرادی که زمین بیشتری در اختیار دارند نیست و افرادی که شرایط گفته شده را داشته باشند در فهرست دریافتکنندگان قرار میگیرند.
وی گفت: به خاطر بحث تحریمها کارخانههای تراکتورسازی و کمباینسازی از سال 98 موضوع سهمیهبندی تراکتورها را مطرح کردند و سالی دوبار به مدت 6 ماه این سهمیه را در اختیار استانها قرار میدهند ما هم با توجه به نیاز به هر شهرستان این سرمایهها را بین آنها تقسیم میکنیم.
جود 6 هزار نفر متقاضی دریافت تراکتور در ایلام
وی تصریح کرد: به خاطر اختلاف قیمتی که بین کارخانه و بازار وجود دارد متقاضیان تراکتورها بسیار زیاد شدهاند و 6 هزار نفر متقاضی در استان وجود دارد در حالی که تعداد تراکتورهای سهمیهای برای استان در خرداد ماه امسال 200 دستگاه بوده است.
به دلیل بالا بودن تعداد متقاضیان کمیته فنی شهرستان که متشکل از مدیر و معاون، مسئول مکانیزاسیون شهرستان، روسای مراکز خدمات جهاد کشاورزی و حراست شهرستانهاست تعدادی از این متقاضیان را برای دریافت تراکتور سهمیهای به استان معرفی میکنند.
تفاوت بالای بین تعداد متقاضی با تعداد سهمیه هر استان باعث شده است که بین متقاضیان و مسئولان گلههایی پیش بیاید و کار به شکایت کردن هم برسد اما سعی بر این است که به کمک سازمان بازرسی این مشکلات را کاهش دهیم.
شناسه خبر 48658