شناسه خبر:61096
1401/7/19 09:28:44

سپهرغرب، گروه خبر: رئیس پلیس فتا استان کرمانشاه گفت: در 6 ماه ابتدای امسال وقوع جرائم سایبری نسبت به سال گذشته 11 درصد افزایش داشته، اما 95.7 درصد جرائم کشف شده است.

سرهنگ علی عباسی‌کسانی اظهار کرد: در 6 ماه ابتدای امسال وقوع جرائم سایبری نسبت به سال گذشته 11 درصد افزایش داشته، اما 95.7 درصد جرائم کشف شده است.
وی عنوان کرد: بیشترین جرائم با 45 درصد فراوانی مربوط به کلاهبرداری اینترنتی و در مرحله بعد با 24 درصد فراوانی مربوط به برداشت غیر مجاز است و درمجموع 69 درصد جرائم مربوط به کلاهبرداری بوده و از طرف دیگر هشت درصد جرائم در حوزه مزاحمت و پنج درصد در زمینه دسترسی غیر مجاز رخ داده است.
عباسی‌کسانی گفت: از ابتدای امسال اعضای 15 باند کلاهبرداری در استان و سایر استان‌ها دستگیر و مبلغ هشت میلیارد تومان نیز به حساب مالباختگان عودت داده شده است.
رئیس پلیس فتا استان کرمانشاه بیان کرد: از ابتدای امسال چهار باند اسکیمر و 850 کارت کپی‌شده از آن‌ها کشف شده و از مردم درخواست می‌شود در هنگام خرید از فروشگاه‌ها خود کارت را در دستگاه پوز بکشند و از اعتماد به افراد دیگر خودداری کنند.
عباسی‌کسانی با بیان اینکه یکی از مشکلات استفاده از درگاه‌های جعلی یا فیشینگ است، گفت: سه نفر از فیشینگ‌کارها در شهر کرمانشاه دستگیر شدند که از دو سال پیش از طریق راه‌اندازی ربات‌هایی اقدام به کلاهبرداری کرده بودند و هرچند شکایتی در این زمینه ثبت نشده بود، اما همکاران پلیس فتا متوجه این کلاهبرداری شدند.
رئیس پلیس فتا استان کرمانشاه افزود: چنانچه امنیت رعایت شود، هیچوقت در معرض فیشینگ قرار نمی‌گیریم، باید از درگاه‌های شناخته‌شده استفاده و همیشه برای خرید یک کارت مشخص و با مبلغ محدود درنظر گرفته شود.
عباسی‌کسانی بیان کرد: هنگام استفاده از درگاه‌های بانکی باید فیلترشکن خاموش شود، در غیر این صورت به‌راحتی در دام کلاهبرداران می‌افتند و شناسایی کلاهبرداران در هنگام روشن بودن این فیلترشکن‌ها بسیار مشکل خواهد بود.
وی افزود: در سال گذشته مرکز فوریت سایبری با شماره 096380 راه‌اندازی شده و شهروندان به‌صورت 24 ساعته می‌توانند هرگونه گزارش، راهنمایی و مشاوره را از این طریق دریافت کنند و در 6 ماه ابتدای امسال بیش از 20 هزار تماس تلفنی از شهروندان دریافت شده و این غیر از تماس‌های دریافت‌شده از شماره 110 است.
رئیس پلیس فتا استان کرمانشاه بیان کرد: بیشترین تماس‌ها با مرکز فوریت سایبری در زمینه کلاهبرداری اسکیمری، سامانه ثنا، فیشینگ و خرید از فروشگاه‌های اینترنتی است.
عباسی‌کسانی با بیان اینکه بهترین راه برای نحوه پیگیری شکایات سایت پلیس فتا است، گفت: چنانچه فردی مورد کلاهبرداری یا مزاحمت اینترنتی قرار گرفت، به‌طور حتم برای مسدود شدن حساب به پلیس فتا مراجعه کند و در مرحله بعد در دفتر قضائی شکایت خود را ثبت کند و سپس اقدامات لازم برای بررسی شاکی انجام می‌شود.

شناسه خبر 61096