نویسنده کتاب « زنان بزرگ در دنیای کوچک»:
بهترین خودت باش، گاهی سادهترین ایدهها، با شکوهترین آنها هستند
سپهرغرب-گروه کافه کتاب:یک نویسنده مازندرانی گفت: هدف از انتخاب زنان در حوزههای مختلف و متفاوت از کسب و کارهای سخت و مردانه تا ظریفترین کارهای زنانه، این است تا زنان بدانند که قرار نیست همه به یک شکل و اندازه و در یک مسیر باشیم. مسیر هر فرد در زندگی بر اساس استعداد تواناییها و امکانات متفاوت است و با تلاش و سختکوشی این مسیر مشخص میشود. پس در هر نقش و جایگاهی که قرار داری، بهترین خودت باش. چون جهان به زنان قدرتمند و تسلیم ناپذیر برای تربیت نسلی قوی و متفاوت نیاز دارد.
نویسندگی راه یافتن به دنیایی است که خیال را به پرواز در آورده، از سرزمینهای گوناگون عبور میکند و تصویری بکر و ناشناخته را برای مخاطب به ارمغان میآورد.
در کنار آنچه از نویسندگی به عنوان خیال پردازی و داستان میشناسیم، نوعی دیگری از نوشتن هم مرسوم است که از قدیم به نام تذکره نویسی شهرت یافته است. معرفی افراد شهیر و به نام، بیان دیدگاههای آنان و ایجاد انگیزه برای جامعه در جهت پیشرفت و توانمندسازی افراد، بخشی از اهداف نوشتن در این سبک است که میتواند نقشی مهم در ارائه روشهای کسب موفقیتهای حرفهای، اجتماعی، تحصیلی، ورزشی وغیره داشته باشد.
مریم اسحاقی، نویسنده هم روزگار ما در کتابی با نام «زنان بزرگ در دنیای کوچک» به معرفی 50 زن توانمند استان در سالهای اخیر پرداخته است. زنانی که هر کدام در مسیر کاری و حرفهای خود به موفقیتهای زیادی رسیدند و امروز در این کتاب، رازهای موفقیت خود را با دیگران به اشتراک گذاشتهاند.
این نویسنده بهشهری که کارشناس ارشد دانششناسی با گرایش مدیریت اطلاعات است، در خصوص این کتاب میگوید: «زنان بزرگ در دنیای کوچک» اولین قدم من در حوزه نویسندگی و تالیف بهشمار میآید.
اسحاقی با اشاره به جدی گرفتن ایدههای ساده برای نوشتن گفت: "جو ویتالی" میگوید؛ هیچ وقت نمیدانید کدام ایده و در چه زمانی قدرت تغییر امور را دارد، به همین خاطر پذیرای چیزی باشید که شاید در نگاه اول ایده سادهای به نظر برسد، دربارهاش کنجکاو باشید، گاهی سادهترین ایدهها، باشکوهترین آنها هستند. این جمله جوویتالی و همچنین مطالعه کتاب « وقتی زنان بخواهند» اثر گریس بانی، دنیای مرا تغییر داد و ایدهای را در ذهن من ایجاد کرد که پس از پیگیری و تلاش مستمر، به کتاب « زنان بزرگ در دنیای کوچک » منجر شد.
وی در مورد زنان معرفی شده در این کتاب اشاره کرد: 50 زن توانمند و متفاوت، از تفکرات و باورهایشان در این کتاب گفتهاند، زنانی که در کنار تمام ظرافتها و لطافتهای زنانه، سختکوشی و تسلیم ناپذیری را به عنوان بارزترین ویژگی همراه خود دارند.
اسحاقی میگوید: تمام زنان و دختران سرزمین من، زنان بزرگی هستند که علاوه بر کمبودها و موانعی که گاهی فقط به حکم زن بودنشان ایجاد میشود، باز هم انتخابشان، ادامه دادن هست و نه تسلیم شدن. قطعاً زنان توانمند و موفق بسیاری در حوزههای مختلف فعال هستند که نام بردن از آنها در یک کتاب گفتوگو محور امکانپذیر نیست و بنده در راستای اهدافی که در ذهن داشتم، تعدادی از این بانوان را به عنوان نماینده جامعه زنان توانمند سرزمینم و بر اساس توانایی، پشتکار و تسلیم ناپذیر بودن در مسیر رسیدن به اهدافشان برای گفتوگو انتخاب کردم. واضح است که نام بردن از 50 زن توانمند، به معنای برتری آنان بر دیگر همصنفان آنان نیست. اساساً در این کتاب بر نام افراد تاکید ندارم، بلکه اهداف و دغدغههای بزرگتری در حوزه زنان دنبال میشود.
نویسنده کتاب «زنان بزرگ در دنیای کوچک» در خصوص نحوه انتخاب و شناسایی سوژههای مورد نظر گفت: شناسایی این افراد ابتدا از طریق جلسات و گفتوگو با برخی از سازمانها در حوزههای مختلف اقتصادی، پژوهشی، هنری، ورزشی وغیره صورت گرفت. همچنین استفاده از نظریات و پیشنهادات پژوهشگران و پیشکسوتان در حوزههای گوناگون هم در انتخاب این افراد بسیار راهگشا بود. هرچند صرف معرفی زنان موفقی که به عنوان یک درصدهای هر جامعه محسوب میشوند، به عنوان هدف نهایی بنده نبود. بلکه تبیین توانمندی، سختکوشی، تسلیم ناپذیری و افکار و نگرش آنان اولویت نوشتن این کتاب تعریف شده است.
وی افزود: این زنان ثابت کردند که با اصول و معیارهای کلیشهای موفقیت به دست نمیآید، بلکه قدرت نهفته و بالقوه درون انسان و تکیه بر تلاش و باور قلبی، مسیر رسیدن به موفقیت را هموار خواهد ساخت.
اسحاقی با اشاره به اهمیت بیداری حس ارزشمند بودن در زنان گفت: بانوان زیادی در جامعه شاغل و فعال هستند که متاسفانه به دلایل مختلف نادیده گرفته میشوند و حس ارزشمندی و مفید بودن در آنها وجود ندارد یا بسیار کمرنگ است. این حس عدم ارزشمندی حتی در خانوادهها نیز ممکن است وجود داشته باشد. در دنیای امروز هم زنان برای اینکه قدرتمند و موفق شوند، مدام در حال تشویق شدن هستند و موضوع و هدف اصلی، موفقیت به هر قیمت است، فارغ از اینکه چقدر حال این زن در آن جایگاه و کار، خوب است.
وی اشاره کرد: هدف از انتخاب زنان در حوزههای مختلف و متفاوت از کسب و کارهای سخت و مردانه تا ظریفترین کارهای زنانه، این است تا زنان بدانند که قرار نیست همه به یک شکل و اندازه و در یک مسیر باشیم. مسیر هر فرد در زندگی بر اساس استعداد تواناییها و امکانات متفاوت است و با تلاش و سختکوشی این مسیر مشخص میشود. پس در هر نقش و جایگاهی که قرار داری، بهترین خودت باش. چون جهان به زنان قدرتمند و تسلیم ناپذیر برای تربیت نسلی قوی و متفاوت نیاز دارد.
این نویسنده معاصر، درباره ایدههای بعدی برای نوشتن میگوید: «زنان بزرگ در دنیای کوچک» کتابی است که بر اساس یک ایده جان گرفت، متولد شد و قرار است برای رشد، بهبود و مسائل و دغدغههای حوزه زنان رشد کند، قد بکشد و بزرگ شود. قطعاً به عنوان یک زن دغدغه مند که با بسیاری از موانع و محدودیتهای جهان مردسالارانه امروز مواجه هستم تلاش خواهم کرد تا رسالتم را به عنوان یک زن در این حوزه انجام دهم.
اسحاقی در پایان سخنان خود از سرکار خانم فریده یوسفی ناشر و ویراستار این اثر تشکر و قدردانی کرد.
شناسه خبر 75998