شناسه خبر:83285
1403/3/13 17:55:31
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی کشور:

استان مرکزی سرآمد صنعت کشور است

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی کشور استان مرکزی را سرآمد صنعت ایران اسلامی عنوان کرد و گفت: توسعه صنعتی کشور مرهون صنایع بزرگ و مادرتخصصی این خطه است.

«محمدمهدی طهرانچی» روز یکشنبه در آیین انعقاد تفاهم‌نامه با ماشین‌سازی اراک، استان مرکزی را سرآمد صنعت ایران اسلامی عنوان کرد و افزود: همه صنایع استان مرکزی به‌خصوص شهر اراک برجسته و شاخص هستند و تولیدات بسیاری از این صنایع استراتژیک و حیاتی است.

وی ادامه داد: پیش از پیروزی انقلاب اسلامی ما در تأمین کوچک‌ترین قطعات صنعتی وابسته و نیازمند به دیگر کشورها بودیم، اما اکنون بسیاری از صنایع کشور به‌خصوص استان مرکزی صادرکننده صنعت و خدمات حتی به کشورهای توسعه‌یافته هستند که این دستاورد بزرگ انقلاب اسلامی است.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی کشور بیان کرد: پیش از پیروزی انقلاب اسلامی شمار دانشجویان دانشگاه‌های کشور 175 هزار و اساتید نیز هشت هزار نفر بودند، اما اکنون تنها در دانشگاه‌های استان مرکزی حدود 80 هزار دانشجو مشغول به تحصیل هستند.

طهرانچی بیان کرد: توسعه آموزش عالی بعد انقلاب اسلامی شکل گرفت و بار 40 درصد آموزش عالی روی دوش دولت بوده که نتیجه آن کسب رتبه دوم علمی است.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی کشور گفت: الگوی ذهنی جوانان و نوجوانان تغییر کرده و نگاه آنان از ماشین ابزار به ماشین همراه تبدیل شده است و حضور جوانان و نوجوانان در فضای مجازی موجب شده تا تن به رشته ابزار ندهند.

طهرانچی نقدینگی، مواد اولیه و نیروی انسانی را سه رکن اساسی تولید عنوان کرد و گفت: تمام تلاش ما بر تأمین نقدینگی واحدهای تولیدی برای تهیه مواد اولیه معطوف شده؛ درحالی که نیروی انسانی رکن بسیار حساس‌تری است و اگر نسبت به این مهم غفلت کنیم، در 20 سال آینده واحدهای صنعتی و تولیدی به موزه تبدیل می‌شوند.

وی بیان کرد: راهکار آن این است که طرح پویش را در واحدهای صنعتی توسعه دهیم و دانشکده‌ها را از نگاه آموزش مهندسی صرف خارج کنیم.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی کشور گفت: باید نگاه تربیت انسان‌ها تغییر کند؛ طرح پویش در برخی استان‌ها آغاز شده است که در این طرح، جوانان و نوجوانان از سن 18 سالگی در کارخانه‌ها حضور دارند و باید دانشجو دوره کارورزی را در کارخانه بگذراند.

طهرانچی افزود: دانشگاه آزاد اسلامی بهمن‌ماه سال گذشته 116 هزار دانشجو جذب کرد که 14 هزار و 517 دانشجو در رشته حسابداری، هشت هزار و 879 دانشجو در رشته حقوق، هفت هزار و 524 دانشجو در رشته روان‌شناسی، 82 دانشجو در رشته متالورژی، 140 دانشجو در رشته ساخت و تولید، 92 دانشجو در رشته مهندسی تولید و 29 دانشجو در رشته ریخته‌گری بودند.

وی بیان کرد: دانشگاه آزاد اسلامی بدون کاغذبازی حاکم بر نظام آموزش عالی توانست تغییراتی را انجام دهد و در تأمین نیروی انسانی بسیار جدی عمل کند.

استاندار مرکزی نیز گفت: با حمایت‌ها و پیگیری‌های انجام‌شده در دولت سیزدهم، هیچ واحد صنعتی راکد در این استان وجود ندارد.

«فرزاد مخلص‌الائمه» افزود: استان مرکزی در سال 1401 رتبه نخست احیای صنایع راکد را به‌دست آورد.

وی ادامه داد: اکنون 62 هزار دانشجو در 61 دانشگاه استان مرکزی تحصیل می‌کنند که سهم قابل توجهی از آن مربوط به مجموعه دانشگاه آزاد اسلامی است.

استاندار مرکزی بیان کرد: مرکزی تنها استانی است که نقشه علم و فناوری دارد و شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور در چارچوب این نقشه فعالیت می‌کنند.

مخلص‌الائمه در ادامه به توانمندی و ظرفیت بزرگ استان مرکزی در بخش صنعت اشاره کرد و افزود: هیچ زنجیره اقتصادی در کشور نیست که با استان مرکزی ارتباط نداشته باشد و می‌توان گفت تمامی صنایع کشور به تولیدات این استان وابسته هستند.

وی بیان کرد: استان مرکزی سال گذشته طبق پایش اتاق بازار ایران در شاخص بهبود کسب‌وکار رتبه نخست را کسب کرد.

استاندار مرکزی گفت: این استان در شاخص تعهد اشتغال نیز رتبه دوم کشور را کسب کرده است و نرخ بیکاری در سال گذشته هفت درصد بوده و همچنان روند کاهشی دارد.

مخلص ‌الائمه در ادامه به ظرفیت برجسته ماشین‌سازی اراک اشاره کرد و افزود: این واحد بزرگ ازجمله صنایع صنعت‌ساز است که بدنه فنی و کارفرمایی خوبی دارد.

مدیرعامل ماشین‌سازی اراک هم در این آیین گفت: 57 سال از فعالیت این مجموعه در پنج گروه کاری می‌گذرد که کارنامه درخشانی از خود برجای گذاشته است.

«رضا سرایی» افزود: گروه پُل و ساخت انواع پُل، گروه دیگ و بخار و گروه ساخت تجهیزات ازجمله بخش‌های است که در این غول صنعتی فعالیت می‌کنند.

وی بیان کرد: ماشین‌سازی اراک توانایی تولید از ساده‌ترین تا پیچیده‌ترین تجهیزات را دارد و با ساخت تجهیزات فرایند پتروشیمی ایران، رتبه پنجم دنیا را کسب کرده است.

مدیرعامل شرکت ماشین‌سازی اراک گفت: تجهیزات پُل ارتش در گذشته از روسیه خریداری می‌شد، اما اکنون بزرگ‌ترین برج در عسلویه توسط کارگران و مهندسان این شرکت تولید و نصب شده است.

در این آیین تفاهم‌نامه‌ای بین دانشگاه آزاد اسلامی با شرکت مادرتخصصی ماشین‌سازی اراک در قالب طرح پویش دانشجو منعقد شد.

شرکت در اجلاس مدیران گروه رشته مدیریت در خمین، بازدید از شرکت‌های آرین‌پارس و امضای تفاهم‌نامه و بازدید از شرکت‌های صنعتی آذرآب و هپکو و انعقاد تفاهم‌نامه با این دو واحد تولیدی از دیگر برنامه‌های رئیس دانشگاه آزاد در سفر یک‌روزه به استان مرکزی است.

ماشین‌سازی اراک به‌‌منظور پشتیبانی از صنایع بنیادین و برآورده‌ کردن نیازهای صنعتی کشور، سال 1346 در زمینی به مساحت 134 هکتار در شهر اراک تأسیس شد و در سال 1350 به‌عنوان نخستین صنعت سنگین کشور به بهره‌برداری رسید.

این واحد تولیدی، صنعتی در حوزه ساخت تجهیزات نفتی، مخازن بزرگ، سازه‌های فلزی، بویلرهای حرارتی، گلوله‌های سنگین فلزی، انواع پُل، دکل و تولید شیرهای تخصصی فعالیت دارد.


منبع: خبرگزاری ایرنا

شناسه خبر 83285