شناسه خبر:89864
1403/9/24 18:49:00

نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه برای اتصال راه دسترسی منطقه ویژه جهان‌آباد به آزادراه به‌عنوان موتور محرک توسعه و اشتغال در استان اعتباری بالغ‌بر 100 میلیارد تومان از محل منابع ملی تخصیص یافته است، گفت: این دسترسی سه عملکردی است و فامنین، قهاوند و منطقه ویژه جهان‌آباد را به آزادراه متصل خواهد کرد.


عباس صوفی صبح روز شنبه در نشست کمیته برنامه‌ریزی شهرستان همدان که در سالن اجتماعات شهدای دولت فرمانداری همدان برگزار شد، اظهار کرد: شورای برنامه‌ریزی یکی از مهم‌ترین شوراهای منشأ اثر و تحول است که آثار آن را می‌توان در وضعیت هر شهرستان‌ دید.
نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی دغدغه‌های اساسی مردم همدان را مسکن، اشتغال و آب پایدار برشمرد و گفت: اخیراً ناترازی برق نیز به این موضوعات اضافه شده است، البته این مسئله در سطح ملی نیز وجود دارد.
وی با تأکید بر اینکه حل مشکل مسکن شهر همدان به‌جد در دستور کار قرار گرفته است، عنوان کرد: اشتغال موضوع و مشکل بسیار مهمی است که برای حل آن باید کار شود.
صوفی با اشاره به اینکه همچنین پایداری آب نیز درحال پیگیری است، گفت: انتقال آب از سد تالوار انجام شده و اکنون در حوزه کیفیت آب مشکل داریم؛ البته در این خصوص نیز تکمیل تصفیه‌خانه در اولویت کار نهادهای مرتبط قرار دارد.
* وزیر نیرو به همدان می‌آید
نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی در ادامه از حضور وزیر نیرو ظرف چند روز آینده در همدان خبر داد و افزود: دو موضوع تخصیص بودجه برای تکمیل تصفیه‌خانه آب همدان جهت کیفیت بهتر و تبدیل همه برج‌های خشک نیروگاه شهیدمفتح بنا بر تأکید ما، در این سفر پیگیری خواهد شد.
وی ادامه داد: بعد از تبدیل سه برج باقی‌مانده نیروگاه شهیدمفتح به برج خشک، پساب مصرفی این مجموعه در اختیار صنعت قرار می‌گیرد.
صوفی با بیان اینکه راه‌اندازی منطقه ویژه جهان‌آباد به‌عنوان موتور محرک توسعه و اشتغال در استان است، تأکید کرد: بسترهای مخابراتی این منطقه تأمین شده و خوشبختانه کسب کد گمرکی درحال پیگیری است که ظرف چند روز آینده صادر خواهد شد.
وی با بیان اینکه برای اتصال راه دسترسی منطقه ویژه جهان‌آباد به آزادراه به‌عنوان موتور محرک توسعه و اشتغال در استان اعتباری بالغ‌بر 100 میلیارد تومان از محل منابع ملی تخصیص یافته است، گفت: این دسترسی سه عملکردی است و فامنین، قهاوند و منطقه ویژه جهان‌آباد را به آزادراه متصل خواهد کرد.
نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی در ادامه درخصوص دسترسی این منطقه به ریل قطار ابراز کرد: پیگیر هستیم تا یک آنتن به منطقه بخورد تا به بندر خشک تبدیل شود.
صوفی با اشاره به اینکه عملیات اجرایی پتروشیمی ابن سینا نیز با 20 هزار میلیارد تومان اعتبار آغاز شده است، اظهار کرد: امید است با استقرار صنایع دیگر در این منطقه، بتوان به اشغال استان کمک کرد.
وی ادامه داد: به دنبال آن هستیم تا در کنار این ظرفیت چندین شهرک تخصصی در همدان ایجاد کنیم تا درخصوص اشتغال استان به پایداری برسیم.
نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه اشتغال روستایی را هم پیگیری می‌کنیم و از سازمان‌هایی که می‌توانند کمک کنند می‌خواهیم که ورود داشته باشند، افزود: مقرر شده برای هر روستا یک سند داشته باشیم تا از ظرفیت ملی و استانی برای اشتغال روستایی بهره ببریم.
وی با اشاره اینکه توجه به بهسازی، طرح هادی روستایی، مسکن، فضای ورزشی و مدارس روستاها برای ماندگاری در روستا مهم است، گفت: بسیج سازندگی در این‌ بخش اعلام آمادگی کرده است که امیدواریم بتوانیم از این ظرفیت در حوزه مذکور کمک بگیریم.
* طرح جامع همدان برای اصلاح برگشت خورد
صوفی با عنوان اینکه مسکن یکی از چالش‌های بزرگ شهر همدان است، ابراز کرد: در گذشته طرح جامع بدون توجه به نهضت ملی و سایر موارد مصوب شده بود که با مذاکرات این طرح به استان عودت داده شده است تا بررسی و بازنگری شود.
نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی افزود: در این طرح تحقق سه هدف توسعه شهر براساس نیازهای قانون جهش تولید مسکن، کمربندی شهر همدان و تعیین تکلیف کاربری‌های ناترازی، دیده نشده بود.
وی ابراز کرد: در طرح جامع قبلی ما اثری از رینگ، کمربندی و کمبرند سبز شهر نبود که بازگشت آن با اولویت توجه به این مهم خواهد بود تا بتوان از مشکلات ترافیکی همدان کاست.
نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی در ادامه با تأکید بر اینکه 200 هزار میلیارد تومان منابع بانک مسکن در بودجه مصوب شده، اظهار کرد: این مهم برای اعطای تسهیلات مسکن درنظر گرفته شده است.
صوفی با اشاره به اینکه ضعف مدیران قبل باعث شد از فرودگاه استفاده بهینه نداشته باشیم، گفت: توسعه همدان به دو بستر راه‌آهن و فرودگاه نیاز دارد.
وی افزود: جاده دسترسی به ایستگاه راه‌آهن که رها شده بود، تکمیل شد و تنها نصب علائم ترافیکی آن باقی مانده است.
* دیده شدن قطار پُرسرعت برای همدان در بودجه 1403
صوفی یادآور شد: در قانون بودجه 1403 قطار پُرسرعت برای همدان درنظر گرفته شده است؛ این ریل برای سرعت 200 کیلومتر بر ساعت و بیشتر طراحی شده و برای سه مسیر همدان- تهران، تهران- اصفهان و تهران- مشهد خواهد بود.
نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه برای فعال‌سازی فرودگاه از فردا پرواز همدان- مشهد را راه‌اندازی خواهیم کرد، گفت: برای رونق پرواز همدان- مشهد، به استقبال مردم نیاز داریم.
وی با بیان اینکه ظرفیت خوبی در بودجه سال آینده هست و امیدواریم بتوانیم کارهای خوبی را انجام دهیم، عنوان کرد: 85 درصد بودجه کشور در اختیار وزرا است و 15 درصد به استان‌ها تعلق می‌گیرد که ما باید از این اعتبارات برای استان جذب کنیم.
* برندسازی محصولات روستاها مورد توجه قرار گیرد
در ادامه فرماندار همدان نیز با بیان اینکه گزارش‌ها نشان‌دهنده حرکت رو به جلو و توسعه در استان است، اظهار کرد: خوشبختانه گفتمان قالب استان کار و تلاش است و تریبون‌های رسمی در اختیار حواشی نیست.
مسلم مخفی با اشاره به اینکه سپهر خبری استان همدان به سمت منفی است و بیشتر موضوعات منفی توسط رسانه‌های زرد که نمی‌توان نام رسانه روی آن‌ها گذاشت بیان می‌شود، ابراز کرد: باید در عین اینکه موضوعات و مشکلات را بیان می‌کنیم، امیدآفرینی نیز بکنیم.
وی با عنوان اینکه تأکید استاندار درخصوص توسعه استان و شهرستان بر رفع گره‌ها و موانع مسیر توسعه است، ادامه داد: در این راستا ستاد توسعه و پیشرفت استان همدان نیز راه‌اندازی شده است.
فرماندار همدان افزود: پیشرفت و توسعه استان با نقش‌آفرینی مردم ضمن تلاش مدیران در این خصوص، مورد تأکید قرار گرفته است.
وی ادامه داد: سرمایه‌های عظیمی در دست مردم قرار دارد و لازم است برای رشد بین بخش خصوصی و دولتی هم‌افزایی ایجاد شود تا توسعه را در ابعاد مختلف شاهد باشیم.
مخفی با بیان اینکه هر مجموعه باید چشم‌انداز پیشرفت داشته باشد، ادامه داد: هفته آینده نخستین جلسه ستاد توسعه و پیشرفت شهرستانی را برگزار خواهیم کرد تا منسجم مسائل را پیش ببریم.
وی با اشاره به اینکه برندسازی محصولات مختلف در 102 روستای استان باید مورد توجه قرار بگیرد تا شاهد صادرات نیز باشیم، اظهار کرد: البته باید توجه داشت که برندسازی محصولات در برخی روستاها توسط دهیاران پیگیری شده است، اما باید در هر روستا حداقل شاهد یک محصول شاخص برندسازی‌شده باشیم.
وی در بخش پایانی سخنان خود از کسب رتبه عالی فرمانداران توسط فرمانداری همدان برای دومین‌بار خبر داد.
معاون برنامه‌ریزی و توسعه فرماندار شهرستان همدان نیز در این جلسه با اشاره به اینکه 300 میلیارد تومان تسهیلات اشتغال‌زایی در پنج محور پرداخت شده است، گفت: ما موفق به کسب رتبه اول جذب بودجه برای مشاغل خانگی (با 91 درصد جذب) شدیم که میانگین شهرستان 45 درصد بوده است.
اسدالله ربانی‌مهر با اشاره به اینکه درخصوص گلخانه‌ها از 110 میلیارد تومان استان، شهرستان همدان موفق به جذب 55 میلیارد تومان شده است، افزود: در حوزه عشایری 97 درصد جذب داشته‌ایم و با 18 میلیارد تومان اعتبار، موفق به کسب رتبه اول شده‌‎ایم.
وی ادامه داد: درخصوص تسهیلات تبصره 16 نیز 27 میلیارد تومان و 64 درصد جذب داشته‌ایم که میانگین درصد جذب استان 39 بوده است.
ربانی‌مهر با اشاره به اینکه در ارائه تسهیلات به دانش‌بنیان‌ها نیز رتبه اول را با پرداخت 120 میلیارد تومان کسب کرده‌‎ایم، عنوان کرد: افزایش 60 درصدی صدور مجوزهای کسب‌وکار در شهرستان همدان، از دیگر موفقیت‌‌های ما بوده است.
معاون برنامه‌ریزی و توسعه فرماندار شهرستان همدان ضمن بیان اینکه با تحقق 113 درصدی برای پنج هزار و 256 نفر اشتغال‌زایی شده است، گفت: در سال جاری نیز برای سه هزار و 700 نفر (72 درصد تحقق) اشتغال‌زایی شده است.
وی با تأکید بر اینکه این آمار توسط وزارت اقتصاد راستی‌آزمایی شده که تحقق 99 درصدی را نشان می‌دهد، ابراز کرد: بازدید میدانی از 355 واحد تولیدی با همکاری بخشداران در شهرستان انجام شده است.
معاون برنامه‌ریزی و توسعه فرماندار شهرستان همدان با اشاره به کسب رتبه چهارم کشوری همدان در تبدیل پروانه‌های قدیمی صنفی به مجوزهای الکترونیک، عنوان کرد: یکی از مشکلات اصلی در حوزه اعطای تسهیلات، خودِ بانک‌‌ها هستند؛ طی 9 ماهه گذشته سال حتی به یک پرونده در حوزه گلخانه‌ها از سوی بانک کشاورزی تسهیلات پرداخت نشده است.
این مقام مسئول با بیان اینکه درحال حاضر یک‌هزار و 230 طرح از بهزیستی و کمیته امداد منتظر تسهیلات هستند، ادامه داد: برخی مشکلات محیط زیستی وجود داشت و در مدیریت قبلی محیط زیست همکاری صورت نمی‌گرفت؛ امیدواریم با تغییرات صورت‌گرفته، وضعیت بهتر شود.
وی با اشاره به اینکه در 15 نقطه شهر همدان برای نخستین‌بار نانوایی ایجاد کردیم، گفت: همدان به‌عنوان هشتمین شهر در کشور در اجرای طرح نان کامل شناخته شده است.
* اجرای 444 پروژه عمرانی در همدان
معاون عمرانی فرماندار همدان نیز با اشاره به اینکه در ابتدای توزیع اعتبارات شهرستانی 320 میلیارد تومان اعتبار طی جلسات پیش کمیته با کارشناسی توزیع شد، گفت: درحال حاضر 491 میلیارد تومان (با افزایش 172 میلیارد تومانی) با 444 پروژه عمرانی در شهرستان در اختیار داریم.
حمید عبدلی با بیان اینکه درصد اختصاص‌یافته از ردیف‌های استانی نفت، گاز، توازن و سایر موارد معادل 18 درصد میانگین کل است، اظهار کرد: در این مدت 16 پروژه مجوز ماده 23 نیاز داشته است که با همکاری دیگر دستگاه‌ها، این مجوزها گرفته شده است.
وی در ادامه با عنوان اینکه پروژه‌هایی که قابلیت اجرایی نداشتند سریع معرفی و پروژه‌های جایگزین آن‌ها تعیین شدند، ابراز کرد: این موضوع جهت جلوگیری از هدررفت بودجه مورد توجه بوده است.
عبدلی با اشاره به اینکه یک‌سری پروژه‌های اثرگذار طی سه ماه گذشته پیگیری شده‌اند، افزود: 18 پروژه ملی نیز درحال پیگیری است که برخی در مرحله گرفتن مجوز ماده 23 و کلنگ‌زنی هستند.
دبیر کمیته برنامه‌ریزی شهرستان همدان نیز درخصوص کلیات تخصیصات ابلاغ‌شده به استان تا به امروز گفت: اعتبارات نسبت به سال گذشته شرایط مناسبی ندارد و تاکنون سه هزار و 369 میلیارد تومان اعتبار جدول 10-ج داشته‌ایم؛ همچنین 700 میلیارد تومان اعتبار توازن هنوز تخصیص نیافته است.
مرتضی حیدری با اشاره به اینکه تاکنون با آنچه احصا شد و سایر ردیف‌های متفرقه چهار هزار و 200 میلیارد تومان اعتبار به استان ابلاغ شده است، ابراز کرد: تاکنون 20 درصد تخصیص یافته که شامل 43 درصد اعتبارات استانی و اعتبار 27 صدم ارزش‌افزوده، 11 درصد اعتبار حاصل از فروش نفت خام و فروش طبیعی و 18 درصد اعتبار توازن یک که در اختیار نمایندگان مردم در جدول 10-ج درنظر گرفته شده بود، در استان داشته‌ایم که برای آن 34 درصد تخصیص ابلاغ شده است.
وی ادامه داد: از 320 میلیارد تومان توزیعی در نخستین کمیته برنامه‌ریزی شهرستان امروز شاهد افزایش 171 میلیاردی آن به 491 میلیارد تومان هستیم که برخی از ردیف‌های آن مانند ارزش‌افزوده که 81 میلیارد تومان اعتبار استان بوده و 29 میلیارد و 300 میلیون تومان آن سهم شهرستان همدان شده است.
دبیر کمیته برنامه‌ریزی شهرستان همدان با عنوان اینکه اعتباری تحت عنوان توازن دو مربوط به محرومیت‌زدایی است، گفت: این اعتبار در سطح استان 364 میلیارد تومان بوده است که 40 میلیارد و 200 میلیون تومان آن سهم پروژه‌های شهرستان همدان بوده است.
وی درخصوص سایر ردیف‌های متفرقه تشریح کرد: 20 میلیارد تومان برای تکمیل مصلاها و اماکن مذهبی به شهرستان ابلاغ شده که 10 میلیارد تومان آن در اختیار شهرداری مریانج جهت تکمیل مسجد و 10 میلیارد تومان نیز در اختیار شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه برای مصلا قرار گرفته؛ همچنین پنج میلیارد تومان مطالبات پیمانکاران بوده است.
حیدری ادامه داد: همه پروژه‌های ما تاکنون در کارگروه ماده 23 تصویب و مبادله شده است.
دبیر کمیته برنامه‌ریزی شهرستان همدان درخصوص ریزتخصیص‌های شهرستان گفت: از ابتدای سال 97 میلیارد تومان بوده است که به 119 میلیارد تومان افزایش یافته و 40 میلیارد آن معادل 34 درصد تخصیص یافته است.
وی با اشاره به اینکه اعتبار نفت و گاز شهرستان 26 میلیارد تومان است که 16 درصد تخصیص دارد، افزود: اعتبار 27 صدم ارزش‌افزوده هفت درصد و اعتبار توازن یک، هشت درصد است.
حیدری خاطرنشان کرد: سه پروژه جدیدالاحداث سالن ورزشی برای کمیته امداد، بهسازی و ارتقای راه اصلی همدان- امامزاده محسن با راه و شهرسازی و احداث کلانتری 20 در شهرک بهشتی ازجمله پروژه‌هایی است که در جلسات روزهای آتی پیگیری خواهد شد.
* مجتمع عربلو به 21 روستا آب‌رسانی خواهد کرد
مدیر امور آب شهرستان همدان نیز با بیان اینکه اعتبارات استانی آب و فاضلاب افزایش یافته است، گفت: اعتبارات استانی حدود 30 میلیارد تومان است.
کمال حسنی در ادامه عنوان کرد: همچنین 28 میلیارد تومان درخصوص محرومیت‌زدایی طی هفته گذشته به ما ابلاغ شد.
وی با اشاره به اینکه مجتمع عربلو به 21 روستا آب‌رسانی خواهد کرد، تصریح کرد: در سطح شهرستان همدان چهار مجتمع آب‌رسانی سنگستان، کوزره و سماوک و شیرین‌آباد را داریم و با توجه به نیاز شهرستان مجمتع عربلو درنظر گرفته شده است.
حسنی ادامه داد: با پیگیری‌ها مشخص شد این مجتمع اعتباری حدود 800 میلیارد تومان نیاز دارد که نیازمند 271 کیلومتر خطوط انتقال، هفت باب مخزن ذخیره آب و 9 ایستگاه پمپاژ است؛ این مجتمع در سطح کشور شاخص خواهد بود و کلنگ‌زنی آن در ایام دهه فجر است.
مدیر امور آب شهرستان همدان درخصوص شبکه فاضلاب جورقان گفت: فاضلاب جورقان و مریانج دارای ظرفیت‌هایی هستند که به خطوط انتقال پساب همدان متصل می‌شوند و نیاز به تصفیه‌خانه ندارند، اما شهر قهاوند نیازمند تصفیه‌خانه است.
وی ادامه داد: حدود 25 کیلومتر خطوط فاضلاب در شهر جورقان وجود دارد. بنا داریم امسال نیز چهار کیلومتر خط جدید ایجاد شود؛ همچنین در قهاوند نیز سه کیلومتر خط انتقال پساب و سه کیلومتر شبکه فاضلاب پیگیری می‌شود.
حسنی با اشاره به اینکه به دنبال سهم خود از اعتبارات ملی هستیم، گفت: در حوزه آب و فاضلاب اکثر پروژه‌ها شروع شده و چون کار مردم است، منتظر اعتبارات هم نمی‌مانیم.

شناسه خبر 89864