شناسه خبر:94180
1404/2/21 21:34:00

مسئولان استانی و کشوری بر برنامه‌ریزی گسترده برای تحول در زیرساخت‌های روستایی همدان با تحویل تجهیزات عمرانی، اتصال دهیاری‌ها به سامانه دولت و آغاز ساخت 100 ساختمان دهیاری، با تخصیص 300 میلیارد تومان اعتبار و برنامه‌ریزی برای آینده‌ای هوشمند و پایدار این مناطق محلی سخن گفتند.

مسئولان استانی و کشوری بر برنامه‌ریزی گسترده برای تحول در زیرساخت‌های روستایی همدان با تحویل تجهیزات عمرانی، اتصال دهیاری‌ها به سامانه دولت و آغاز ساخت 100 ساختمان دهیاری، با تخصیص 300 میلیارد تومان اعتبار و برنامه‌ریزی برای آینده‌ای هوشمند و پایدار این مناطق محلی سخن گفتند.
به گزارش سپهرغرب، روز گذشته همایشی با عنوان «تدبیر، تلاش و توسعه روستایی» با حضور مدیران استانی، مسئولان حوزه روستا و جمعی از فعالان توسعه محلی در سالن همایش‌های استانداری همدان برگزار شد.
*تخصیص 50 هزار میلیارد تومان اعتبار به دهیاری‌ها
معاون امور دهیاری‌های سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور نیز با اشاره به جایگاه راهبردی روستاها در توسعه ملی، از اقدامات گسترده دولت برای حمایت از دهیاری‌ها و افزایش کارایی آن‌ها خبر داد.
علی قربانی با قدردانی از استاندار همدان به عنوان مدیری هم‌مسیر و آشنا با مشکلات روستاها گفت: این دومین حضور ما در پنج ماه گذشته در این استان است و همراهی مدیران استانی باعث تسهیل امور شده است.
وی با اشاره به کارنامه انقلاب اسلامی در توسعه مناطق روستایی افزود: پس از پیروزی انقلاب اسلامی، خدمات زیربنایی و عمرانی گسترده‌ای در روستاها ارائه شد، با این حال، یکی از چالش‌های بزرگ ما تثبیت جمعیت در این نواحی است که علی‌رغم تلاش‌ها، هنوز به هدف مورد نظر نرسیده‌ایم.
82 درصد فعالیت‌های روستاییان، تولیدی و درآمدزا است
معاون امور دهیاری‌های سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور با ارائه آمارهایی بیان کرد: 26 درصد جمعیت کشور در روستاها ساکن هستند؛ روستاها سهم 27 درصد در تولید ناخالص داخلی و 23 درصد در اشتغال کشور دارند، 85 درصد اراضی کشاورزی و 90 درصد عرصه‌های طبیعی کشور در نواحی روستایی قرار دارد.
وی ادامه داد: با این حال، درآمد روستاییان تقریباً نصف درآمد شهرنشینان است و نرخ تورم در سه دهه گذشته، در مناطق روستایی به‌طور میانگین 3 تا 5 درصد بیشتر از شهرها بوده است.
قربانی به قانون تأسیس دهیاری‌های خودکفا اشاره کرد و گفت: این قانون که در سال 1377 با هدف استقلال مالی و اجرایی روستاها تصویب شد، مسیر را برای حمایت‌های مستقیم و سریع‌تر از روستاها هموار کرده است.
وی با بیان اینکه از سال 1382 تا 1401، مجموعاً 50 هزار میلیارد تومان اعتبار به دهیاری‌های کشور اختصاص داده شده است خاطرنشان کرد: در سال 1403 به‌تنهایی بیش از 50 هزار میلیارد تومان اعتبار پیش‌بینی‌شده که نشان‌دهنده رشد چشمگیر حمایت دولت از روستاهاست.
وی با اشاره به پرداخت‌های مستقیم به حساب دهیاری‌ها از طریق بانک مرکزی، گفت: در حال حاضر بیش از 37 هزار دهیاری فعال در کشور داریم، در کمتر از دو ساعت، اعتبارات مستقیم به حساب آن‌ها واریز می‌شود، بدون دخالت استانداری یا فرمانداری و این امر به دلیل تسریع و شفاف‌سازی فرآیند تخصیص منابع است.
قربانی همچنین به تفاهم‌نامه‌های مالی با بانک‌ها اشاره کرد و گفت: بانک کشاورزی و تا حدی بانک ملی در تأمین تسهیلات روستایی فعال بوده‌اند؛ تسهیلاتی با نرخ بهره 6 تا 8 درصد و بازپرداخت 6 ساله برای تعاونی‌ها و دهیاری‌ها در نظر گرفته شده است.
وی عنوان کرد: در برخی موارد، رقم پرداختی تا سقف 70 میلیارد تومان نیز افزایش‌یافته که قابل قیاس با اعتبارات شهرداری‌هاست.
معاون امور دهیاری‌های سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور با اشاره به تصویب قانون درآمد پایدار دهیاری‌ها در مجلس، افزود: طبق این قانون، از سال جاری یک درصد از درآمد کل مالیات‌های کشور به صورت بلاعوض به صندوق دهیاری‌ها پرداخت خواهد شد و همچنین از محل ماده 42(عوارض گمرکی)، ماده 7 قانون پایدار و ماده 39 بودجه نیز اعتبارات ملی قابل توجهی اختصاص یافته است.
وی گفت: در استان همدان، سال گذشته 350 میلیارد تومان اعتبار استانی تخصیص یافت که با کمک‌های وزارت کشور این رقم به 750 میلیارد تومان رسید و پیگیری می‌کنیم تا استان‌هایی که از میانگین کشوری پایین‌ترند، از اعتبارات ملی بیشتری بهره‌مند شوند.
قربانی به امنیت شغلی دهیاران پرداخت و تصریح کرد: دهیارانی که دو دوره متوالی یا سه دوره متناوب در این سمت فعالیت داشته‌اند، شایسته حمایت هستند و از آزمون معاف باشند، در سال 1401 پیشنهاد تبدیل وضعیت این عزیزان به دولت ارائه شد که با مخالفت‌هایی مواجه شد، در نهایت، آیین‌نامه‌ای تصویب شد که بر اساس آن، دهیاران می‌توانند در آزمون‌های استخدامی ویژه دهیاری‌ها شرکت کرده و در صورت کسب حداقل 50 درصد نمره آخرین فرد پذیرفته‌شده، جذب شوند.
وی با تأکید بر اهمیت مشارکت فکری دهیاران گفت: هیچ قانونی مطلق نیست، اگر دو سوم نمایندگان مجلس رای دهند، می‌توانند هر قانونی را اصلاح یا تغییر دهند و ما از تمامی دهیاران و شوراها می‌خواهیم نظرات، پیشنهادها و طرح‌های درآمدزا خود را با ما در میان بگذارند؛ این پیشنهادات می‌تواند مبنای تصمیم‌گیری‌های جدید در دولت و مجلس شود.
معاون امور دهیاری‌های سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور افزود: اگر هر دهیار حتی یک طرح درآمدزا اجرا کند، نه تنها موجب توسعه روستا بلکه تأمین امنیت شغلی خود خواهد شد و سازمان شهرداری‌ها با تمام توان در کنار شماست و از حقوق شما دفاع خواهد کرد.
استاندار همدان نیز در این همایش بر اهمیت نهادینه‌سازی حکمرانی مطلوب در مدیریت محلی تأکید کرد و گفت: نهاد شوراها و دهیاری‌ها از جلوه‌های مهم مردم‌سالاری دینی در نظام جمهوری اسلامی ایران هستند؛ این نهادها، با اتکا به اعتماد عمومی، توانسته‌اند نقشی مؤثر در اداره مناطق روستایی و ارتقای سطح رفاه ایفا کنند و باید این روند با نگاهی نو، تقویت و بازطراحی شود.
حمید ملانوری با اشاره به اهمیت روستاها در تأمین امنیت غذایی و تولید ملی افزود: روستاها خاستگاه تمدن، فرهنگ و تولید کشور ما بوده‌اند و بسیاری از شخصیت‌های برجسته سیاسی، فرهنگی و علمی کشور از دل همین روستاها برخاسته‌اند؛ امروزه اما متأسفانه شاهد مهاجرت معکوس، تضعیف نقش تولیدی و وابستگی روستاها به منابع شهری هستیم که باید آن را زنگ خطری برای آینده بدانیم.
وی ادامه داد: تحول در نقش روستاها، از تولیدکنندگی به مصرف‌کنندگی، نتیجه‌ برنامه‌ریزی ناکافی و گاه سیاست‌گذاری‌های نادرست در حوزه تقسیمات کشوری و توسعه نامتوازن است.
* تبدیل روستا به شهر بدون زیرساخت فرهنگی بحران‌آفرین است
استاندار همدان با انتقاد از تبدیل روستاها به شهرهای کوچک بدون زیرساخت فرهنگی و اقتصادی کافی گفت:در حال حاضر، مناطقی داریم که با جمعیت 200 نفر، عنوان شهر به آن‌ها داده شده است؛ در‌حالی‌که سبک زندگی، اقتصاد و فرهنگ این جمعیت همچنان روستایی است؛ این تصمیم‌ها ضمن تحمیل هزینه‌های بالا، هویت این مناطق را نیز دچار بحران می‌کند و قانون باید اصلاح شود تا سیاست‌گذاری‌ها با واقعیات فرهنگی و اقتصادی همخوان باشد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود تأکید کرد: دهیاران بر اساس قوانین موجود، اختیارات قابل توجهی دارند، حتی در مواردی ظرفیت قانونی بیشتری نسبت به شهرداران در اختیار دارند و مدیریت دهیاری‌ها باید با آموزش، فناوری و برنامه‌ریزی دقیق تقویت شود.
ملانوری تأکید کرد: نگاه ما به دهیاری‌ها، صرفاً اداری نیست، بلکه باید با نگاهی توسعه‌گرا، آن‌ها را به عنوان بازیگران اصلی توسعه محلی در نظر بگیریم.
*شبکه الکترونیکی دهیاری‌ها و نوآوری در مدیریت محلی
وی به نقش فناوری در ارتقای عملکرد دهیاری‌ها اشاره کرد و گفت: با توسعه شبکه الکترونیکی دهیاری‌ها و تأمین تجهیزات نرم‌افزاری و سخت‌افزاری، باید مدیریت روستاها را به سمت شفافیت، پاسخگویی و مشارکت‌پذیری بیشتر سوق دهیم و همین رویکرد می‌تواند ریسک وابستگی به اعتبارات دولتی را کاهش داده و فرصت جذب منابع مستقل را فراهم کند.
استاندار همدان با اشاره به لزوم تدوین برنامه‌ای متناسب با الزامات گام دوم انقلاب اسلامی عنوان کرد: باید با بهره‌گیری از تجربیات 40 سال گذشته و نگاه به آینده، برنامه‌ای جدید و نوآورانه در حوزه توسعه روستایی تدوین کنیم و مردم توقع دارند که زندگی در روستاها نیز با کیفیت، رفاه و ثبات همراه باشد و این هدف، تنها با مدیریت علمی، مشارکت مردمی و حمایت‌های قانونی قابل تحقق است.
وی با اشاره به مفهوم «حکمرانی مطلوب» یا «حکمرانی خوب» گفت: مدیران محلی باید اصول حکمرانی مطلوب شامل شفافیت، قانون‌گرایی، مشارکت عمومی، عدالت، کارآمدی و پاسخگویی را در تمام فعالیت‌های خود سرلوحه قرار دهند و اگر به این اصول بی‌توجه باشیم، توسعه پایدار ممکن نخواهد بود.
ملانوری همچنین افزود: در ساختار حکمرانی مطلوب، سه رکن اساسی یعنی مردم، مدیران محلی و حاکمیت باید در تعامل مستمر و هم‌راستا قرار گیرند تا مسیر توسعه ملی هموار شود.
وی با قدردانی از تلاش‌های مدیران و کارکنان حوزه دهیاری‌ها، خاطرنشان کرد: امروز بیش از هر زمان دیگر، ضرورت دارد که با نگاهی علمی، مبتنی بر تجربه و متصل به مردم، مسیر مدیریت روستاها را بازآفرینی کنیم و موفقیت ما در این عرصه، ضامن امنیت غذایی، ثبات فرهنگی و توسعه عدالت‌محور در کشور خواهد بود.
* مدیریت محلی خلاق، مستقل و مبتنی بر ظرفیت‌های بومی باشد
استاندار همدان با تأکید بر ضرورت بازنگری در شیوه حکمرانی محلی گفت:اداره جوامع محلی مانند روستاها بدون حضور جدی مردم، فعالان مدنی و شوراها نه‌تنها ممکن نیست، بلکه آسیب‌زا خواهد بود و اگر نگاه ما همچنان دولتی و از بالا به پایین باقی بماند، در مواقع بحران با بن‌بست مواجه می‌شویم.
وی با اشاره به آمارهای مالی گفت:سال گذشته حدود 100 میلیارد تومان از محل سود دولت به حساب دهیاری‌های استان همدان واریز شده است، حال اگر این رقم به هر دلیلی سال آینده پرداخت نشود، بسیاری از دهیاری‌ها و حتی شهرداری‌ها دچار ورشکستگی می‌شوند؛ این یعنی مدیریت محلی ما متکی به دولت است و برای شرایط اضطراری، درآمد پایدار نداریم.
ملانوری تأکید کرد: نباید نگاه ما این باشد که اگر دولت بودجه‌ای اختصاص نداد، همه چیز متوقف شود، مدیریت باید خلاق، میدانی، برنامه‌محور و مسئولیت‌پذیر باشد و اگر فردا بودجه قطع شد، شما دهیاران باید برنامه‌ای داشته باشید که روستا را همچنان بچرخانید.
* استفاده از ظرفیت‌های ویژه استان همدان
وی با اشاره به ظرفیت‌های منحصربه‌فرد استان گفت: استان همدان دارای بیش از یک هزار و 300 گونه گیاه دارویی است که 4 گونه آن در هیچ جای دنیا یافت نمی‌شود؛ در 57 روستای استان، نام‌هایی برگرفته از گیاهان دارویی ثبت شده که نشان‌دهنده ریشه‌دار بودن این ظرفیت است و ما باید روی این ظرفیت‌های سرمایه‌گذاری کنیم.
استاندار همدان افزود: همدان علاوه بر گیاهان دارویی، در حوزه‌های کشاورزی، گردشگری، منابع معدنی و نیروی انسانی متخصص نیز ظرفیت بالایی دارد و اگر این منابع به‌درستی شناسایی و فعال شوند، می‌توانند جایگزین بودجه دولتی شوند.
وی با اشاره به استفاده از تسهیلات بانکی برای خرید تجهیزات و ماشین‌آلات گفت:ما با برنامه‌ریزی و قبول ریسک، توانستیم ماشین‌آلات مورد نیاز را کاملاً از محل تسهیلات بانکی تأمین کنیم و این نشان‌دهنده برنامه‌ریزی، ابتکار عمل و شهامت مدیریتی است و دیگر نباید فقط منتظر اعتبارات دولتی باشیم.
ملانوری افزود: دو نوع تسهیلات امروز در اختیار استان است که یکی برای خرید تجهیزات و دیگری برای طرح‌های درآمدزا؛ هر دو می‌توانند زمینه‌ساز درآمد پایدار و استقلال مالی در مناطق روستایی باشند.
وی در ادامه، از راه‌اندازی ستاد پیشرفت ویژه بانوان خبر داد و گفت: نقش زنان در حکمرانی و توسعه محلی حیاتی است و ما باید این ظرفیت را جدی بگیریم و زمینه مشارکت واقعی زنان را در همه سطوح فراهم کنیم.
استاندار همدان همچنین با اشاره به سیاست‌های اقتصاد مقاومتی ابلاغی مقام معظم رهبری تصریح کرد: عصاره سیاست‌های اقتصاد مقاومتی، مشارکت مردم است و اگر ما امروز دهیاران و شوراها را به‌عنوان پارلمان‌های محلی در نظر بگیریم، باید آن‌ها را در مسیر توانمندسازی، استقلال مالی و مسئولیت‌پذیری اجتماعی تربیت کنیم.
وی بیان کرد: مدیری که فقط منتظر بودجه دولتی است، نمی‌تواند مدیر موفقی باشد و ما به مدیری نیاز داریم که در شرایط بحران، دچار تزلزل نشود و بتواند سازمان و مجموعه‌اش را اداره کند و این همان تعریف حکمرانی خوب است.
ملانوری خطاب به دهیاران و اعضای شوراها تأکید کرد: نگاه را تغییر دهید، خودتان را توانمند کنید و اگر فردا اعتبارات دولتی واریز نشد، باید آن‌قدر قوی باشید که بدون آن هم بتوانید به مردم خدمت‌رسانی کنید و این جوهره مدیریت در تراز انقلاب و اقتصاد مقاومتی است.
وی با تاکید بر اینکه باید سرمایه گذاری بخش خصوصی توسط دهیاری انجام شود و این جزو ارزیابی دهیاری‌ها خواهد بود گفت: امروز ماشین‌آلاتی به دهیاری‌ها واگذار می‌شود و ماشین آلات بعدی خواهد آمد و در حوزه نیروگاه خورشیدی هم اعتباراتی اختصاص یافته است.
*توسعه زیرساخت‌ها و معیشت روستایی اولویت دولت است
معاون امور عمرانی استانداری همدان نیز در این همایش با تأکید بر اولویت یافتن روستا در برنامه‌ریزی‌های کلان توسعه‌ای گفت: دولت و مجموعه مدیریتی استان همدان بر این باورند که توسعه پایدار از دل روستاها آغاز می‌شود و این مهم، در تمام برنامه‌ها و اسناد فرادستی به‌وضوح مورد تأکید قرار گرفته است.
امیررضا یوسفیان با اشاره به روند رو به رشد مهاجرت از روستا به شهر اظهار کرد: روستاها با وجود برخورداری از ظرفیت‌های عظیم در حوزه تولید، گردشگری، منابع طبیعی و انسانی، به دلیل برخی کاستی‌ها در زیرساخت‌ها و معیشت، با کاهش جمعیت مواجه‌اند و تغییر در این روند نیازمند نگاه جامع و اقدام هماهنگ همه دستگاه‌هاست.
* 5700 پرونده مغایرت شهری و روستایی تعیین تکلیف شد
وی در ادامه با اشاره به تشکیل کمیته مغایرت‌های شهری و روستایی در استان گفت: با دستور استاندار محترم و همکاری گسترده دستگاه‌های اجرایی، شوراها، فرمانداران و دفاتر فنی، تاکنون بالغ بر 5700 پرونده در زمینه تعیین وضعیت ساخت‌وساز، کاربری اراضی و مجوزهای روستایی و شهری بررسی و تعیین تکلیف شده‌اند.
معاون امور عمرانی استانداری همدان یکی از اصلی‌ترین مطالبات روستاییان را موضوع تأمین آب دانست و افزود: در پهنه 20 هزار کیلومتر مربعی روستایی استان، موضوع آب پس از معیشت، مهم‌ترین دغدغه است، خوشبختانه برای 160 روستا تعیین تکلیف صورت گرفته و برای 330 روستای دیگر نیز با مشارکت شرکت آبفا استان و قرارگاه امام حسن مجتبی(ع) بسیج سازندگی، طرح‌های آبرسانی و تأمین آب در حال اجراست.
*128 پروژه عمرانی در دستور کار دولت استان
وی همچنین به برنامه‌ریزی‌های صورت‌گرفته در حوزه پروژه‌های عمرانی اشاره کرد و گفت: از ابتدای آغاز به کار مدیریت جدید استان، 128 پروژه عمرانی کلان در دستور کار قرار گرفته که بیش از 70 درصد آنها با استفاده از منابع دولتی و تسهیلات، پیشرفت قابل‌توجهی داشته‌اند که این پروژه‌ها در حوزه‌هایی چون حمل‌ونقل، راهسازی، آبرسانی، انرژی و توسعه زیرساخت‌های تولیدی تعریف شده‌اند.
یوسفیان در بخش دیگری از سخنان خود به ضرورت شناسایی ظرفیت‌های خاص هر روستا اشاره کرد و گفت: هر روستا با توجه به جغرافیا، منابع طبیعی و مهارت‌های بومی می‌تواند در حوزه‌هایی مانند گردشگری، مزرعه‌گردی، باغداری، دامپروری، آبزی‌پروری یا صنایع‌دستی نقش‌آفرین باشد و باید با کمک نهادهای ذی‌ربط این ظرفیت‌ها را شناسایی، سند توسعه تهیه و طرح‌ها را به مرحله اجرا رساند.
وی با تقدیر از عملکرد اداره کل امور شهری استان گفت: در سال گذشته، اداره کل شهری استان همدان موفق شد رتبه سوم کشور در حوزه پژوهش و رتبه پنجم در آموزش شهرداری‌ها را کسب کند و این توفیقات نشان‌دهنده جدیت استان در تقویت توان مدیریتی، کارشناسی و برنامه‌ریزی در حوزه شهری و روستایی است.
معاون امور عمرانی استانداری همدان با قدردانی از تمام مدیران، شوراها، دهیاران و نهادهای مشارکت‌جو عنوان کرد: دولت به تنهایی نمی‌تواند بار توسعه را بر دوش بکشد و آنچه می‌تواند پروژه‌ها را به ثمر برساند، مشارکت مردمی و پیگیری همه‌جانبه از سوی مسئولان محلی است و ما برای تأمین امنیت غذایی، تثبیت جمعیت روستایی، تأمین آب، انرژی و اسکان، نیازمند همت جمعی هستیم.
*تحول بنیادین در توسعه روستایی استان با تخصیص 300 میلیارد تومان اعتبار
مدیرکل امور روستایی و شوراهای استانداری همدان ابتدا در این همایش با ارائه گزارشی از روند اقدامات انجام‌شده در راستای ارتقای سطح زندگی در روستاهای استان اظهار کرد: با افتخار اعلام می‌کنم امروز در خدمت همه دست‌اندرکاران حوزه مدیریت روستا هستیم و این گردهمایی فرصتی مغتنم برای بررسی گره‌های چندساله و برداشتن گام‌های عملی در مسیر توسعه روستایی است.
مازیار عبدی با اشاره به عملکرد استان در حوزه جذب تسهیلات برای روستاها گفت: از سال 1395، در حوزه تسهیلات طرح‌های درآمدزا سهم استان همدان عملاً صفر بود، اما با حمایت‌های دکتر قربانی و تیم مدیریتی استان، اکنون موفق به تصویب و جذب 300 میلیارد تومان تسهیلات شده‌ایم.
وی خاطرنشان کرد: از این میزان، 100 میلیارد تومان به‌صورت نقدی در محوطه استانداری تحویل شده و ماشین‌آلات اختصاص‌یافته و 100 میلیارد دیگر در آستانه تخصیص نهایی است، 100 میلیارد سوم نیز به توسعه نیروگاه‌های خورشیدی، صنایع بسته‌بندی و مجموعه‌های کشاورزی اختصاص می‌یابد.
مدیرکل امور روستایی استانداری همدان با تاکید بر اهمیت نوسازی و تجهیز دهیاری‌ها گفت: از میان 920 دهیاری موجود در استان، تنها حدود 200 دهیاری ساختمان فیزیکی دارند و با حمایت‌های انجام‌شده امروز فرایند ساخت 100 ساختمان دهیاری آغاز می‌شود که بودجه و نقشه‌های تیپ این پروژه‌ها تأمین و در اختیار دهیاران قرار گرفته‌اند.
وی همچنین به طرح هوشمندسازی امنیت روستاها اشاره کرد و افزود: براساس مصوبه شورای معاونین و تأکید استاندار بر ارتقای امنیت، موضوع نصب دوربین در مبادی ورودی روستاها با جدیت پیگیری شد و تاکنون 140 روستای بدون دوربین شناسایی و بخش زیادی از تجهیزات امنیتی در این مناطق نصب شده‌اند.
عبدی ادامه داد: در گذشته، برخی دهیاری‌ها حتی یک سیستم کامپیوتری نداشتند و نمی‌توانستند نقش جدی در فرایندهای برنامه‌ریزی ایفا کنند، امروز اما با راه‌اندازی شبکه امن ارتباطی (MPLS) و تحویل 210 سیستم کامپیوتری جدید، تمامی دهیاری‌های استان به سامانه دولت متصل شده‌اند و امکان صدور مجوزهای برخط نیز فراهم شده است.
وی همچنین به وضعیت بحرانی منابع آب روستایی اشاره کرد و گفت: با استفاده از داده‌های سامانه جدید سیمای آب و همکاری با دانشگاه‌های معتبر کشور، 26 نقطه بحرانی آب روستایی شناسایی شده و با اقداماتی که در دست اجراست، تا پایان تیرماه سال جاری، مشکل تنش آبی 20 هزار نفر از ساکنان روستاهای هدف برطرف خواهد شد.
مدیرکل امور روستایی استانداری همدان همچنین از برنامه‌های آینده خبر داد و گفت: برنامه‌ریزی برای شادزیستی، توسعه گردشگری روستایی، هوشمندسازی کشاورزی و صدور مجوزهای الکترونیکی از جمله اهدافی است که در چشم‌انداز آینده توسعه روستاهای استان دنبال می‌شود.
وی ضمن قدردانی از مدیران استانی، بخشداران، دهیاران و کارشناسان حوزه روستا افزود: با اعتماد مسئولان ارشد استان، مجموعه مدیریت روستایی امروز نه‌تنها در جایگاهی تازه ایستاده بلکه با قدرت به سمت تحول همه‌جانبه گام برداشته است.
*برگزاری اولین همایش «نونهالان امیدآفرین و آینده‌ساز» در هفته جمعیت استان همدان
مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری همدان، نیز بر لزوم توجه همه‌جانبه به وضعیت زنان، خانواده و موضوع جمعیت در سطوح مختلف استان تأکید کرد.
باقری با بیان اینکه سیاست‌های ابلاغی دولت چهاردهم در حوزه زنان و خانواده بر تقویت عدالت، برابری و تحکیم بنیان خانواده متمرکز شده‌اند، افزود: در استان همدان نیز با حمایت و نگاه ویژه استاندار محترم، این سیاست‌ها به شکل ویژه‌ای دنبال می‌شود.
باقری با اشاره به هفته جمعیت که از 24 اردیبهشت آغاز می‌شود، گفت: این هفته فرصتی برای تمرکز بر موضوع تحول جمعیت و کاهش آسیب‌های اجتماعی در کشور است و لازم است برنامه‌هایی هدفمند در سطح روستاها، بخش‌ها، شهرستان‌ها و استان برگزار شود.
وی با تاکید بر اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، تصریح کرد: این قانون 85 ماده‌ای که به 81 دستگاه اجرایی وظایف مشخصی محول کرده، باید به‌طور کامل و بی‌وقفه اجرا شود و صرفاً با دستورالعمل قابل تغییر نیست.
مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری همدان، از برنامه‌ریزی برای برگزاری جشن هفته جمعیت در مرکز استان با عنوان پیشنهادی «نونهالان، امیدآفرین و آینده‌ساز» خبر داد و از سازمان‌های مردم‌نهاد، دستگاه‌های متولی و گروه‌های مردمی خواست در انتخاب نهایی عنوان همایش مشارکت کنند.
وی همچنین خواستار ورود فعال گروه‌های مردمی و بهره‌گیری از ظرفیت بانوان کارآفرین و خانواده‌محور در توسعه مشاغل خانگی شد و افزود: باید با ایجاد فضای امید و ارائه مشوق‌های مؤثر، نقش‌آفرینی اجتماعی زنان در حوزه اقتصاد خانواده را تقویت کنیم.
باقری از همکاری تمامی نهادها، مردم و فعالان اجتماعی در اجرای موفق برنامه‌های هفته جمعیت قدردانی کرد و ابراز امیدواری کرد که این اقدامات زمینه‌ساز تحولی مثبت در حوزه زنان و خانواده در استان همدان شود.
گفتنی است این همایش با آیین تحویل 90 دستگاه کامپیوتر، 12 دستگاه خودروی عمرانی و 9 دستگاه خودروی نیسان و تجلیل از برترین‌های حوزه روستایی استان همراه بود.

شناسه خبر 94180