به همت اداره راهداری و حملونقل جادهای تویسرکان انجام گرفت؛
تکمیل سامانه روشنایی هوشمند تونل ولایت تویسرکان
احداث سوله 1000 متری پدافندی در راهداری تویسرکان/ نقطه حادثهخیز جدید به ما ابلاغ نشده است
رئیس اداره راهداری و حملونقل جادهای تویسرکان با تأکید بر اینکه یکی از اقداماتی که راهداری این شهرستان در دستور کار قرار دارد عملیات تکمیل سامانه هوشمند روشنایی تونل تویسرکان است که در پی اجرای آن یکی از بهترین و استانداردترین سیستمهای روشنایی موجود در کشور بهرهبرداری خواهد شد، گفت: طول این تونل 777 متر است که با اجرای 714 چراغ روشن خواهد شد؛ این روشناییها در چهار طرح نور روز، نور شب، نور حالت اضطراری و نور عصرگاهی و هوای ابری عمل خواهند کرد.رئیس اداره راهداری و حملونقل جادهای تویسرکان با تأکید بر اینکه یکی از اقداماتی که راهداری این شهرستان در دستور کار قرار دارد عملیات تکمیل سامانه هوشمند روشنایی تونل تویسرکان است که در پی اجرای آن یکی از بهترین و استانداردترین سیستمهای روشنایی موجود در کشور بهرهبرداری خواهد شد، گفت: طول این تونل 777 متر است که با اجرای 714 چراغ روشن خواهد شد؛ این روشناییها در چهار طرح نور روز، نور شب، نور حالت اضطراری و نور عصرگاهی و هوای ابری عمل خواهند کرد.

سازمان راهداری و حملونقل جادهای و اداره راه، بهعنوان زیرمجموعه و ضابط وزارت راه و شهرسازی در هر شهر فعالیت دارد. این اداره وظایف بسیاری در بخشهای مختلف حوزه کاری خود برعهده دارد که یکی از مهمترین وظایف این ادارات در استانها و شهرها، ساخت و توسعه راهها است. در این زمینه نیز فعالیت گوناگونی از قبیل ایجاد و توسعه زیرساختها، ساخت و امور نهایی از قبیل روکش آسفالت و خطکشی ترافیکی جادهها را در دستور کار خود قرار میدهد.
دراینبین راهداری تویسرکان در سالهای اخیر با توجه به اعتبارات مالی و شرایط موجود، فعالیتهای خوبی در مسیر بازسازی، احیا و نگهداری راهها و درعینحال در راستای اصلاح نقاط حادثهخیز داخلی شهرستان انجام داده است؛ بر این اساس با توجه به اهمیت موضوع بر آن شدیم تا درخصوص پروژههای در دستور کار تویسرکان، گفتوگویی را با حمید ملکنیا، رئیس اداره راهداری و حملونقل جادهای شهرستان تویسرکان ترتیب دهیم که در ادامه میخوانید:
رئیس اداره راهداری و حملونقل جادهای شهرستان تویسرکان با بیان اینکه 440 کیلومتر طول راههای زیر پوشش ما در شهرستان است، گفت: از این مقدار 41 کیلومتر آن بزرگراه، 21 کیلومتر راه اصلی، 77 کیلومتر راه فرعی و 296 کیلومتر راه روستایی و غیره است.
حمید ملکنیا با تأکید بر اینکه درحال حاضر پروژه روکش محور فرسفج- خیرآباد درحال انجام است، اظهار کرد: در این راستا تاکنون یکهزار و 700 متر طول روکش بهصورت دولایه اجرا شده است.
وی با تأکید بر اینکه تاکنون در حوزه عملیات خطکشی در محورهای تویسرکان- باباپیرعلی- تیمیجان- شهرستانه- گنجنامه و همچنین محور تیمیجان- وردآورد- اشتران 60 کیلومتر خطکشی انجام شده است، تصریح کرد: شایان ذکر است جهت ایمنسازی پیچهای خطرناک محور تویسرکان- کنگاور، تاکنون 900 متر نیوجرسی در سه پیچ خطرناک انبار نفت، فریازان و اریکان نصب شده است که نقش بسزایی در افزایش ایمنی این محور خواهد داشت.
ملکنیا با تأکید بر اینکه از دیگر اقدامات راهداری که درحال انجام است میتوان به تکمیل سامانه هوشمند روشنایی تونل تویسرکان اشاره کرد که بهنام تونل ولایت نامگذاری شده است، اذعان کرد: با نصب این سامانه هوشمند یکی از بهترین و استانداردترین سیستمهای روشنایی موجود در کشور، به بهرهبرداری خواهد رسید.
وی طول این تونل را 777 متر اعلام کرد و افزود: این مسیر با اجرای 714 چراغ روشن خواهد شد که این روشنایی در چهار طرح نور روز، نور شب، نور حالت اضطراری و نور عصرگاهی و هوای ابری عمل خواهد کرد.
رئیس اداره راهداری و حملونقل جادهای شهرستان تویسرکان با بیان اینکه یکی دیگر از اقداماتی که توسط اداره راهداری دنبال شده انعقاد قرارداد در انجام روکش آسفالت محور خیرآباد- تویسرکان (محدوده گزندر) و انجام روکش آسفالت و لکهگیری محور حد فاصل اریکان تا پیچ فریازان و همچنین روکش آسفالت محور اشتران- شانآباد (حد فاصل روستای قلقل تا روستای سوری) است، ابراز کرد: علاوهبر این سوله مدیریت بحران و ماشینآلات به مساحت یکهزار متر در مرکز اداره درحال احداث بوده که دارای 70 درصد پیشرفت فیزیکی است.
وی افزود: این سوله نهتنها نقش مهمی در نگهداری ماشینآلات سنگین و برفروبها ایفا میکند، بلکه بهعنوان یک پایگاه پدافند غیر عامل و مرکز خدماترسانی در مواقع بحرانی، امید تازهای برای مدیریت بحران در این شهرستان بهشمار میرود.
ملکنیا خاطرنشان کرد: از طرفی هزینههای زیاد سرویس و نگهداری ماشینآلات، یکی از دلایل اصلی احداث این سوله بوده و بهرهبرداری از آن به صرفهجویی در هزینههای جاری و افزایش آمادگی راهداری کمک شایانی خواهد کرد.
وی در واکنش به این پرسش که «چگونه شناسایی و اصلاح نقاط حادثهخیز در شهرستان شما از سوی اداره راهداری دنبال شده و شامل کدام پروژهها است؟» ابراز کرد: همانطور که پیشتر عنوان شد، محور تویسرکان- کنگاور در سال گذشته بیشترین آمار تصادفات را در شهرستان به خود اختصاص داد که به همین منظور راهداری در پیچهای خطرناکی که ذکر کردم، یعنی پیچ انبار نفت، فریازان و اریکان که جزء نقاط پُرتصادف ما بودند، اقدام به نصب نیوجرسی کرد.
ملکنیا با تأکید بر اینکه خوشبختانه محورهای ما در بین 52 نقطه حادثهخیز جدید شناساییشده قرار ندارند، تشریح کرد: شناسایی این محورها فرایند خاصی بهلحاظ تصادفات (حداقل هشت تصادف و چهار فوتی در سال) دارد که خوشبختانه شامل محورهای شهرستان تویسرکان نشده است.
وی در پاسخ به این سؤال که بهلحاظ رسیدگی به راههای روستایی و فرعی بهویژه آسفالت و روکش آسفالت اولویت شما کدام پروژه است؟ اذعان کرد: محور خیرآباد- فرسفج جزء اولویتهای کاری ما است که با انعقاد قرارداد حدود 20 میلیارد تومان، درصورت تأمین و تخصیص اعتبار لازم، 12 کیلومتر روکش در محور انجام خواهیم داد.
رئیس اداره راهداری و حملونقل جادهای شهرستان تویسرکان ادامه داد: علاوهبر این در محور اشتران- شانآباد نیز که جزء محورهای فرعی است، پیشبینی شده که چیزی حدود هشت کیلومتر روکش اسفالت انجام شود.
وی افزود: امیدواریم با بهرهبرداری از این پروژهها بتوانیم گامهای مؤثری در راستای بهبود وضعیت جادهها و افزایش رضایتمندی شهروندان برداریم.
معالوصف؛ با توجه به آنچه گفته شد، اداره راهداری و حملونقل جادهای در شهرستانها نقش کلیدی در شکوفایی ظرفیتها و بالفعل شدن داشتهها از طریق توسعه راهها دارد که دراینبین شهرستان تویسرکان از ظرفیتهای اقتصادی، کشاورزی، فرهنگی، گردشگری و جغرافیایی قابل توجهی برخوردار است و توسعه زیرساختها بهویژه در حوزه راه، زمینهساز بهرهبرداری بهینه از این ظرفیتها خواهد بود.
به دیگر سخن میتوان اداره راهداری و حملونقل جادهای را ستون فقرات توسعه پایدار در در هر شهرستان دانست و میبایست هرچه بیشتر در راستای تحقق اهداف توسعهای این اداره از طریق جذب اعتبارات توسط مدیران ارشد استانی و نیز نمایندگان شهرستانی، گام برداشت.
شناسه خبر 94229