
هلال احمر از آندست نهادهایی است که نامش همراه با احساس آرامش و امنیت است. هیچ ایرانی نیست که تصویری از فداکاری امدادگران هلال احمر در گوشه ذهن خود نداشته باشد؛ از دوران دفاع مقدس گرفته تا سیل، زلزله، کرونا و بسیاری از حوادث دیگر، وقتی بخشی از ملت عزیز ایران آسیب میبینند، این عزیزان در کنار سایر اقشار، تلاش میکنند التیامبخش درد مردم باشند؛ اما حوزه فعالیت هلال احمر فقط به خدماتدهی در هنگام مشکلات محدود نمیشود، یکی از حوزههای فعالیت این نهاد، تأمین دارو است و داروخانههای این جمعیت را میتوان یکی از بازوهای خدماتی آن برشمرد که طی سالها گره از کار درمان بسیاری از بیماران باز کرده است.
اخیراً اما نجواها و گلایههایی درباره نوع خدماتدهی داروخانه هلال احمر همدان شنیده میشود؛ از کمبود داروهای بیماران خاص تا پاسکاری بیماران بین داروخانه و هلال احمر شهرستان! درواقع برخی از بیماران معتقد هستند دیگر داروخانه هلال احمر همدان مانند گذشته دغدغه خدمت به مردم را ندارد. این گلایهها باعث شد ضمن گفتوگو با برخی بیماران خاص که داروهایشان را از این داروخانه تهیه میکنند، خبرنگاران روزنامه را نیز برای دریافت نظر مردم به داروخانه این جمعیت اعزام کنیم که آنچه در ادامه میآید، بخشی از دیدهها و شنیدههای خبرنگاران ما است.
نخستین مشکل نوع سازماندهی ارائه خدمات به اقشار کمدرآمد و آسیبپذیر است؛ بهصورتی که متقاضیان دریافت داروی حمایتی و رایگان باید ابتدا نسخه خود را به واحد شهرستان که در شهرک مدنی مستقر است، ارائه دهند و سپس به داروخانه هلال احمر در جهاننما معرفی شوند و این رفت وآمد چندباره، برای دریافت یک نسخه باید انجام شود و این به معنی ایجاد مشکل مضاعف برای بیماران کمبضاعت است.
برخی از بیماران از کیفیت پایین داروهایی که هلال احمر همدان ارائه میدهد، گلایه میکردند و معتقد بودند همین دارو توسط داروخانههای علوم پزشکی با کیفیت بهتر ارائه میشود؛ گویا این ضعف کیفی فقط شامل داروها نیست، بلکه تجهیزات پزشکی بهویژه پروتزهای دست و پا و غیره که از بخش ارتوپد فنی میآیند نیز زود مستهلک شده و غیر قابل مصرف میشوند. به نظر میرسد مسئولان مربوطه بیشتر کمیت تجهیزات را مد نظر قرار میدهند تا کیفیت اقلام را و همین امر موجب نارضایتی مردم درخصوص اکثر وسایل و تجهیزات ارتوپدی شده است، این مشکل بیش از هر قشری افراد تحت سرپرستی نهادهای حمایتی را متضرر میکند که ناچار هستند از خدمات و کالاهای این بخش استفاده کنند.
اگر از جلوی داروخانه هلال احمر در خیابان جهاننمای همدان عبور کنید، عموماً تعدادی از مردم را که جلوی این داروخانه منتظر هستند، میبینید که برگه نوبتدهی در دست دارند و برخی روی جدول خیابان نشستهاند و بعضی هم جلوی داروخانه کلافه رژه میروند... برخی بیماران ماهها است که در انتظار دریافت داروهای کامل خود هستند، اما همیشه بخشی از نیازشان تأمین میشود.
با حضور در جمع مراجعین به داروخانه هلال احمر همدان و همصحبتی با افرادی که در صف انتظار هستند، متوجه کمبود اکثر داروها ازجمله داروهای بیماری دیابتی و ناباروری میشوم که صحبتها و گلایههای هرکدام از این افراد، شنیدنی و تأملبرانگیز بود.
خانمی که برای دریافت داروهای باروری در صف انتظار داروخانه بود، با اشاره به اینکه برخی از داروها در روند درمان ناباروری بسیار مهم هستند، اظهار کرد: در مورد داروهای خاص باروری مانند آیویآیجی وضعیت بهگونهای است که گاهی تعداد کامل ویالهای نسخه تحت پوشش بیمه قرار نمیگیرند و یا سهیهای هستند؛ این مهم درصورتی است که این دارو را باید در یک زمان مشخص تزریق کرد، وگرنه نتیجه نمیدهد و بیاثر میشود. بنابراین بیمار مجبور به پرداخت هزینههای گزاف میشود تا دوز کامل دارو را از مافیا دریافت کند.
وی در ادامه افزود: برای تهیه همین دارو از هلال احمر باید حدود 12 میلیون تومان بپردازم!
برخی از بیمارانی که از راههای دور به داروخانه هلال احمر همدان مراجعه میکنند، پس از منتظر ماندن در صفهای طولانی، زمانی که به متصدی میرسند، با جملاتی همچون این دارو را نداریم، بعداً مراجعه کنید و یا این دارو حتماً نیاز به نسخه تکبرگی دارد، مواجه میشوند و این روند ناراحتی و نارضایتی در بیماران را به دنبال دارد.
یکی از شهروندان با اشاره به برخی از اقدامات داروخانه علوم پزشکی در راستای بهبود این فرآیند، بیان میکند: در داروخانه دانشگاه اقدام به راهاندازی سیستم نوبتدهی آنلاین شده است. در این سیستم بیماران با وارد کردن کد ملی خود، کد پیگیری دریافت میکنند و بلافاصله فهرست داروهای موجود به آنها نمایش داده میشود. این روش موجب صرفهجویی در زمان بیماران و کاهش اتلاف وقت آنها شده است و همین یک اقدام کوچک اما بسیار کاربردی و علمی، توانسته دل بیمارانی که به داروخانه علوم پزشکی مراجعه میکنند را بهدست آورد و بهنوعی با این حرکت به مردم احترام گذاشتهاند.
برخی از بیمارانی که جزء بیماران خاص هستند، معتقدند وقتی تعداد داروها کم است، برخی از متصدیان این داروخانه مراجعین را در اولویت فروش دارو قرار نمیدهند و تعدادی را برای مراجعان خاص نگه میدارند.
در پایان خاطرنشان میشود؛ همانگونه که وظیفه خود دانستیم مشکلات مردم را در مورد خدماتدهی داروخانه هلال احمر همدان پیگیری کنیم، این فرصت را در اختیار مدیریت این نهاد نیز قرار میدهیم که درصورت تمایل، پاسخگوی مشکلات مطرحشده باشند.
شناسه خبر 94485