معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کرمانشاه: پیشگیری از آسیبهای دانشآموزی مستلزم تخصص و اخلاق حرفهای است.

نیکزاد عباسی معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان کرمانشاه در نشست شورای پیشگیری از وقوع جرم استان که با محوریت بررسی راهکارهای کاهش آسیبها و ناهنجاریهای اجتماعی در میان دانشآموزان، بر اساس سند ائتلافی و آییننامه اجرایی طرح «نماد» با حضور جمعی از مدیران دستگاههای اجرایی از جمله آموزش و پرورش، دانشگاه علوم پزشکی، سازمان بهزیستی، اداره زندانها، کمیته امداد امام خمینی(ره)، اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان مدیریت و برنامهریزی و دیگر نهادهای مرتبط همراه بود، در محل دادگستری کل استان برگزار شد. بر ضرورت همافزایی، آموزش هدفمند و مسئولیتپذیری جمعی در قبال آیندهسازان کشور تأکید کرد.
وی با اشاره به پیچیدگیهای نوظهور در حوزه آسیبهای اجتماعی و نقش تأثیرگذار دانشآموزان در شکلدهی آینده جامعه، اظهار کرد: برای مقابله مؤثر با تهدیدات اجتماعی، بهویژه در فضای مجازی، نیازمند نظام تعلیم و تربیتی بهروز، همراه با دانش تخصصی و اخلاق حرفهای هستیم.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان کرمانشاه با بیان اینکه بخشی از مشکلات موجود ناشی از اجرای غیرتخصصی برخی برنامههاست، تصریح کرد: آموزش و پرورش به عنوان متولی طرح نماد، باید از ظرفیت اساتید دانشگاه و متخصصان حوزه روان و تعلیم و تربیت برای توانمندسازی مشاوران مدارس استفاده کند؛ چرا که اجرای ناصحیح و غیرکارشناسی برنامهها میتواند نهتنها بیاثر، بلکه آسیبزا نیز باشد.
وی با تأکید بر اهمیت ارجاع صحیح موارد در معرض آسیب به مراکز تخصصی، گفت: دستگاههایی مانند آموزش و پرورش و علوم پزشکی مکلفاند در مواجهه با موارد جدی، موضوع را برای مداخله حرفهای به اورژانس اجتماعی ارجاع دهند؛ در غیر این صورت، تبعات قضایی و انسانی جبرانناپذیری در پی خواهد داشت.
در بخش پایانی جلسه، نمایندگان دستگاههای اجرایی حاضر به ارائه دیدگاهها، مسائل و راهکارهای پیشنهادی در خصوص چالشهای پیشروی طرح نماد پرداختند. از جمله بر لزوم بازنگری در تفاهمنامهها، تخصیص اعتبارات لازم، برنامهریزی برای اوقات فراغت دانشآموزان و حمایت از دانشآموزان بازمانده از تحصیل بهویژه فرزندان زندانیان تأکید شد.
شناسه خبر 94749