شناسه خبر:94780
1404/3/19 16:42:00

مشترکان پُرمصرف که بعضاً مصرف برقشان چندین‌برابر الگوی مصرف است، باید برق مورد نیاز خود را از طریق احداث نیروگاه‌های تجدیدپذیر فراهم کنند که این امر می‌تواند فشار را از روی سایر مصرف‌کنندگانی که برق را در حد الگو و به‌صورت بهینه مصرف می‌کنند، بردارد و کمک ‌کند تا صنعت برق بتواند در اوقات ناترازی و ایام اوج بار، توزیع برق کشور را با همکاری بقیه مشترکان، منصفانه و عادلانه انجام دهد.

به گزارش سپهرغرب و به نقل از دفتر روابط عمومی شرکت برق منطقه‌ای باختر، مشترکان پُرمصرف که بعضاً مصرف برقشان چندین‌برابر الگوی مصرف است، باید برق مورد نیاز خود را از طریق احداث نیروگاه‌های تجدیدپذیر فراهم کنند که این امر می‌تواند فشار را از روی سایر مصرف‌کنندگانی که برق را در حد الگو و به‌صورت بهینه مصرف می‌کنند، بردارد و کمک ‌کند تا صنعت برق بتواند در اوقات ناترازی و ایام اوج بار، توزیع برق کشور را با همکاری بقیه مشترکان، منصفانه و عادلانه انجام دهد.
در حقیقت تحمیل چندین‌برابری بار از سوی مشترکان پُرمصرف، نباید موجب تحمیل محدودیت در مصرف سایر مشترکان شود و چنانچه مشترکان پُرمصرف برق خود را از طریق انرژی‌های تجدیدپذیر تأمین نکرده و خود اقدام به احداث نیروگاه تجدیدپذیر نکنند، قیمت برق آن‌ها براساس خرید برق از نیروگاه‌های تجدیدپذیر محاسبه می‌شود. به این معنی که وزارت نیرو به‌جای آن‌ها برق را از سرمایه‌گذارانی که نیروگاه تجدیدپذیر احداث کرده‌اند، خریداری می‌کند و به آن‌ها تحویل می‌دهد.
اما این‌قبیل مشترکان پُرمصرف چگونه می‌توانند نیروگاه تجدیدپذیر احداث کنند؟
مجری طرح نظارت بر تولید پراکنده و مولدهای مقیاس کوچک پاسخ آن را این‌گونه می‌دهد: وزارت نیرو برای واگذاری تجهیزات نیروگاه‌های خورشیدی پنج کیلوواتی به مشترکان تمهیدات خاصی اندیشیده است.
محمد گودرزی می‌گوید: وزارت نیرو برق تولیدی یک خانواده دارای نیروگاه خورشیدی پنج کیلوواتی را به‌ازای هر کیلووات، سه هزار و 700 تومان خریداری می‌کند، درحالی که خانواده برق یارانه‌ای و ارزان را از سوی وزارت نیرو دریافت خواهد کرد؛ بنابراین در ادامه مشترکانی که خارج از الگو مصرف کنند، محدود می‌شوند، مگر آنکه برق مازاد مورد نیاز خود را از طریق تابلوی برق سبز و یا با احداث نیروگاه تجدیدپذیر تأمین کنند.
وی همچنین از برنامه وزارت نیرو برای واگذاری تجهیزات نیروگاه خورشیدی پنج کیلوواتی با اینورترهای معمولی به ارزش در حدود 80 تا 85 میلیون تومان به خانواده‌ها خبر داد و افزود: البته هزینه‌های نصب توسط پیمانکاران بخش خصوصی به هزینه‌های ساخت اضافه خواهد شد.
به گفته گودرزی، برای ساخت نیروگاه پنج کیلوواتی 40 تا 50 متر مربع فضا نیاز است که آپارتمان‌های دارای چند واحد می‌توانند به‌صورت اشتراکی نیروگاه احداث کرده و ضمن بهره‌مند شدن از درآمد فروش برق آن، از پنل‌های خورشیدی به‌عنوان سایه‌بان کولرهای آبی نیز استفاده کنند و سبب بهینه‌سازی مصرف برق شوند.
وی در پایان سخنانش گفت: خانواده‌ها برای تأمین برق در ساعت دارای محدودیت بار می‌توانند از نیروگاه‌های خورشیدی با اینورترهای هیبریدی بهره ببرند و در کنار آن از ذخیره‌سازها استفاده کنند تا امکان تأمین برق خانه در تمام ساعات شبانه‌روز حتی در صورت قطع برق شهر، برایشان فراهم باشد.

شناسه خبر 94780