سپهرغرب، گروه خبر: آغاز توسعه دانشگاهی برنامه «هر خانه یک پایگاه سلامت» در شهرستانهای تابعه دانشگاه علوم پزشکی همدان با حضور رییس دانشگاه، معاونان بهداشتی و کارشناسان شهرستانهای مختلف در سالن جلسات معاونت بهداشتی دانشگاه انجام شد.
رییس دانشگاه با آرزوی قبولی طاعات و عبادات و تشکر از دکتر کرمی معاون بهداشتی دانشگاه و تیم اجرایی که جهادگرانه و به صورت شبانهروزی در کنترل و مهار کرونا تلاش کردند؛ در خصوص رویکرد هر خانه یک پایگاه سلامت اظهار کرد: در ابتدا قرار بود این برنامه در سه استان انجام شود که با تلاش معاون بهداشتی، دانشگاه علوم پزشکی همدان به عنوان چهارمین استان به کمپین ملحق شد.
رشیدحیدریمقدم با بیان اینکه موفقیتهای حاصلشده نتیجه همگرایی و همدلی همه دانشگاهیان در کل استان بوده است، گفت: کار جهادگونهای که هماکنون در حال انجام است باقیات و صالحاتی برای فعالان حوزه سلامت محسوب میشود.
وی وضعیت کرونا در جهان و ایران را توضیح داد و گفت: در خوشبینانهترین حالت هیچ فردی قابلیت پیشبینی خلع سلاح دنیا توسط ویروس کرونا و ایجاد ادبیات جدید در حوزه اقتصادی، اجتماعی و حوزه سلامت را نداشت.
دکتر حیدریمقدم برگزاری جلسات با رویکرد جدید از طریق وبینار و ویدیو کنفرانس را بااهمیت خواند و افزود: پساکرونا نقطه عطفی در دنیا ایجاد کرد به طوریکه امروزه تعداد 213 کشور جهان درگیر ویروس کرونا شدند و بشریت با چالشی بزرگ مواجه شد و بیشک بعد از کرونا نگاه دنیا به همه مقولهها عوض میشود و معادلات دنیا در حوزه سیاسی تغییر کرده است.
رییس دانشگاه با اشاره به اینکه هر ملتی با برخورداری از اقتدار ملی و حس وطنپرسی با خسران کمتری مواجه میشود، گفت: امروزه جنگهای دنیا شامل دو مقوله بیولوژیک و رسانهای است و باید با توجه به اقتدار نظامی، ادبیات جنگ بیولوژیک را نیز به خوبی یاد بگیریم.
وی از اقدامات انجام شده برای مدیریت کرونا به عنوان مانوری گسترده به وسعت 82 میلیون نفر یاد کرد که تا عمق دورترین روستاها انجام شد و سواد سلامت جامعه را افزایش داد.
حیدریمقدم، مهمترین اتفاق کرونا را نزدیکی بشر به خدا دانست و گفت: بروز کرونا کشور را در برابر حوادث این چنینی در آینده بیمه کرد زیرا با توجه به تغییر علائم بیماری کرونا ناگزیر به رصد لحظه ای اتفاقات روزانه و برنامهریزی بر مبنای آن هستیم.
وی با بیان اینکه مدیریت کرونا در کشور اقتدار جمهوری اسلامی ایران، نظام سلامت و ساختار شبکه را به رخ دنیا کشید، افزود: در هیچ جای ایران اسلامی رنگ، مذهب، سن و... مانعی برای ارائه خدمات به بیماران نشد.
رییس دانشگاه با اشاره به اینکه غربالگری در مراکز 16 ساعته و مراکز بهداشتی انجام میشود، اظهار کرد: در مقطع بروز کرونا باز هم بهداشت به داد درمان رسید و جبهه جنگ به جای بیمارستانها به مراکز بهداشت و درمان و پایگاههای سلامت منتقل شد.
وی با یادآوری اینکه جهاد انجامشده کمتر از دفاع مقدس نیست و نیاز به آمادگی و هوشیاری همهجانبه دارد، گفت: همه اتفاقات خوب را نتیجه تلاش و دلسوزی همگان دانست که این موارد در حافظه تاریخ بشریت خواهد ماند.
دکتر حیدریمقدم با تاکید بر لزوم برای اجتماعی شدن سلامت، گفت: امروزه جمعیت کشور به سمت سالمندی پیش میرود و باید برای افزایش سواد سلامت مردم که در نهایت کاهش هزینههای سلامت و سالمندی سالم با هزینه کم را در پی دارد، تلاش شود.
رییس دانشگاهدر خصوص سیاستگذاری سلسلهوار سلامت از پایین به بالا از خانهها به رابط سلامت و به پایگاههای و خانههای بهداشت است و توسعه نگاه از بالا به پایین تا خانوادهها مطالبی بیان داشت.
وی با تاکید بر اهمیت نگاه ویژه به خودمراقبتی و توانبخشی گفت: با این رویکرد و استفاده از همه ظرفیتهای کشور و توجه به اقدامات پیشگیرانه حدود 70 درصد دغدغهها کاهش مییابد و برخورداری از منابع انسانی و طبیعی غنی کشور جمعیت کشور سعادتمندانه مدیریت میشوند.
دکتر حیدریمقدم ابراز امیدواری کرد که با توان، دقت و وسواس حداکثری و آموزش و مانتیتورینگ مناسب بیش از پیش در راستای تحقق اهداف سلامت گام برداریم.
وی شناخت مسیر را برای تحقق اهداف تعیین شده در برنامه هر خانه یک پایگاه سلامت مهم خواند و یادآور شد که انتخاب بهورزان بومی با آگاهی از روابط حاکم بر روستا برای مدیریت مناسب و به کارگیری رابطان سلامت توانمند تمام دغدغهها رفع میشود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان: اجرای برنامه "هرخانه یک پایگاه سلامت" هزینههای حوزه سلامت را کاهش میدهد و از تحمیل هزینههای کمرشکن بر مردم خواهد کاست.
دکتر منوچهر کرمی نیز در جلسه آغاز توسعه دانشگاهی برنامه هر خانه یک پایگاه سلامت در شهرستانهای تابعه دانشگاه علوم پزشکی همدان ضمن آرزوی قبولی طاعات و عبادات همه در ماه مبارک رمضان اظهار کرد: وقتی در مورد کرونا و آنفلوانزا به عقب مینگرم شجاعت و شهامت رئیس دانشگاه را در مدیریت این بحرانها بسیار مؤثر میبینم تا جایی که این موضوع مدیرکل حراست استان را هم به اقرار واداشت و عنوان کرد عملکرد دکتر حیدری مقدم مصداق کلام شهید سلیمانی بود که نه خود ترسید و نه دیگران را ترساند.
وی با بیان اینکه برنامه هر خانه یک پایگاه سلامت دارای بالاترین حمایت در سطح وزارت خانه است گفت: از مهمترین اصول کار حمایت طلبی است که خوشبختانه این طرح در بالاترین سطح قرار دارد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان تصریح کرد: هم تیم پشتیبان پرورش برای این طرح دیده شده و هم برنامهریزی صورت گرفته تا آموزش منطبق بر نیازسنجی علمی انجام شود.
وی در ادامه افزود: در این برنامه هدف بزرگ نظام مراقبت، مبتنی بر رویدادهای بهداشتی را دنبال میکنیم تا بر این اساس استفاده از ظرفیت هر خانه یک پایگاه سلامت با هدف آموزش و بهرهمندی از فضای بسیج اطلاعرسانی برای مدیریت موقعیتهای مختلف مثل کمپین مبارزه با تأخیر واکسن، بررسی مداخلات عوامل بهداشتی در سلامت روان و... مورد استفاده قرار گیرد.
دکتر کرمی بیان کرد: از مهمترین اتفاقاتی که در نظام سلامت دنبال میشود علاوه بر ارتقای سطح سلامت، خود مراقبتی است که توجه به آن بار هزینههای سلامت و درمان را کاهش میدهد.
وی با بیان اینکه در ماجرای کرونا نظام شبکه ما به الگویی جهانی تبدیل شد عنوان کرد: در این سیستم از کوچکترین روستاها میتوان با حضور بهورزان و مراقبین سلامت، شرایط سلامت مردم را مورد بررسی قرار داد، در این سیستم بهورز تربیت شد تا ناخوشیهای ساده کنترل شوند و همه مردم روستا با الگویی بومی به سلامت برسند به این ترتیب بهورزان معتمدترین فرد در حوزه سلامت شدند.
معاون بهداشتی دانشگاه ضمن تأکید بر اینکه با همین رویکرد میتوان به اهداف دیگر نیز دست یافت به لزوم پوشش همگانی سلامت در اجرای طرح هر خانه یک پایگاه سلامت اشاره کرد.
وی تشریح کرد: متاسفانه نیمی از جمعیت جهان هنوز به مراقبتهای بهداشتی مورد نیاز دسترسی ندارند و قریب به یک میلیارد نفر از جمعیت دنیا حدود ده درصد درآمد خود را صرف هزینههای بهداشت و درمان میکنند و تعداد قابل توجهی از مردم دنیا به علت عدم دسترسی به بهداشت و درمان به فقر و فتقه دچار میشوند.
دکتر کرمی تأکید کرد: باید تلاش کنیم هزینههای سلامت برای مردم کمرشکن نشود بنابراین وارد فضای هر خانه یک پایگاه سلامت میشویم تا در این راستا تلاش کنیم، تامین سلامت مناسب خانواده بدون تحمیل هزینههای پرفشار در همه اقشار و گروههای سنی یکی از اهداف مهم این برنامه است.
وی تبیین کرد: پوشش خدمات، پوشش جمعیت، کاهش هزینههای دریافت خدمات و کیفیت خدمات موضوعاتی هستند که باید روی آن کار شود و مهمترین اهدافی هستند که در این برنامه دنبال میشود.
معاون بهداشتی دانشگاه با اشاره به اینکه از مجموعه پیش نیازهای نظام سلامت، مدیریت و رهبری است گفت: برای اجرای طرح هر خانه یک پایگاه سلامت، رایزنیهای مربوطه در دیماه گذشته صورت گرفته بود و برنامه آغاز شده بود که به دلیل برخورد با کرونا مسکوت باقی ماند البته کاشان، سمنان و قزوین پیش از ما پایلوت این برنامه را آغاز کرده بودند.
وی در پایان افزود: بالاترین درجه حمایت طلبی در این برنامه جاری است بنابراین باید با رویکردی کاملا متفاوت از دیگر دانشگاهها و با اپلیکیشنها کار را پیش ببریم تا به اهداف مورد نظر دست یابیم.
شناسه خبر 22077