گروه رسانه ای سپهر

آخرین اخبار:
شناسه خبر:37693

70 درصد میوه‌های پاییزه در انبارهاست

سود 200درصدی میوه در جیب دلالان و واسطه‌ها
70 درصد میوه‌های پاییزه در انبارهاست

عضو هیئت مدیره اتحادیه باغداران کشور گفت: در حالی سود فروش میوه نهایت باید 30درصد باشد که واسطه‌ها و ودلالان از مرحله خرید میوه از باغدار تا زمانی‌که دست مصرف‌کننده برسد، تا 200درصد سود می‌کنند و علت آن هم معاملات مکرر میوه بین واسطه‌هاست.

مجتبی شادلو اظهار کرد: فرمایشات اخیر رهبرمعظم انقلاب درباره قیمت بالای میوه با وجود تولید فراوان و عدم بهره‌مندی باغداران از تولید خود نشان از اطلاعات مناسب ایشان از بطن جامعه و تولیدکنندگان است.

وی افزود: تولیدکنندگان بخش کشاورزی سرانجام روشنی در کشور ندارند و مشخص نیست بعد از تولید می‌توانند محصولات خود را در بازار به فروش برسانند یا خیر.

عضو هیئت مدیره اتحادیه باغداران کشور ادامه داد: بعد از هدفمندی یارانه‌ها، بخشی از یارنه‌های بخش کشاورزی حذف و در سال‌جاری نیز قیمت کود‌های شیمیایی آزاد شد و دیگر حمایت خاصی از تولیدکننده وجود ندارد در‌حالی‌که مسئولان همیشه حرف از حمایت از تولید‌کنندگان بخش کشاورزی می‌زنند.

وی افزود: قیمت کود در سال جاری 5 برابر شد و قیمت تراکتور از 70 تا 80 میلیون تومان سال گذشته به 500‌میلیون تومان رسید. قیمت وسایل جمع‌آوری میوه نیز در سال جاری افزایش قابل‌توجهی یافته به‌طوری‌که قیمت پوشال و کاغذ 2 تا 4 برابر شده که همه این موارد بر قیمت تمام شده باغداران تاثیر می‌گذارد و باعث می‌شود که تولیدات این بخش زیان‌ده شود.

عضو هیئت مدیره اتحادیه باغداران کشور با بیان اینکه بخش کشاورزی نیازمند حمایت ویژه است، گفت: این بخش امنیت غذایی کشور را تامین می‌کند و ضامن استقلال و آزادی کشور است و از وابستگی به دیگر کشورها جلوگیری می‌کند.

*تفاوت عمده‌فروشی تا خرده‌فرشی میوه 2 تا 3 برابر است

وی با انتقاد از سیستم عرضه میوه در کشور و نبودن نظارت لازم در این بخش گفت: بر اساس قوانین صنفی، خرده‌فروشان سطح شهر‌ها باید حداکثر 30 درصد سود خرده‌فروشی دریافت کنند اما در حال حاضر شاهد تفاوت 2 تا 3 برای قیمت میوه از عمده‌فروشی میدان مرکزی تا خرده‌فروشی‌های سطح شهر هستیم.

شادلو اظهار کرد: خرده فروشی‌های می‌گویند کرونا باعث کاهش مصرف میوه شده و فروش با 30 درصد سود کفاف دخل و خرج آنها را نمی‌دهد؛ باید میزان سود خرده‌فروشی را اصلاح کرد نه اینکه باعث قیمت‌گذاری سرخود میوه در مغازه‌ها شوند.

وی با بیان اینکه نظارتی بر قیمت فروش میوه در خرده‌فروشی‌ها وجود ندارد ادامه داد: درصورتی‌که میوه‌فروشان با رعایت حال مردم، قیمت‌های متعادلی در نظر گیرند با افزایش فروش و ایجاد گردش مالی سود آن‌ها نیز تامین خواهد شد.

عضو هیئت مدیره اتحادیه باغداران کشور با بیان اینگه گردش چندین باره میوه از تولیدکننده تا مصرف‌کننده خیانت به تولید‌کننده و مصرف‌کننده است، گفت: میوه‌های تولیدی بعد از تولید به میادین عمده‌فروشی میوه و بعد از آن باید مستقیم به خرده‌فروشی‌ها بروند و هرگونه خرید و فروش خارج از این چرخه صرفا سودجویی است.

*70 درصد میوه‌های پاییزه در انبار مانده و مردم قدرت خرید ندارند

وی در واکنش به اینکه صادرات میوه باعث افزایش قیمت آن شده، گفت: حجم زیادی از میوه‌های باغداران در انبار مانده است؛ تا این موقع سال به‌طورمعمول باید 70 درصد میوه‌های پاییزه در بازار به فروش می‌رسید اما در سال‌جاری به دلیل اینکه قدرت خرید مردم کاهش یافته تنها 30 درصد از تولیدات در بازار فروش رفته و 70 درصد آن در سردخانه‌ها است؛ در صورت عدم جذب این محصولات در بازار یا صادرات آن‌ها برای تولیدکنندگان فاجعه ایجاد می‌شود.


منبع: خبرگزاری تسنیم

ارسال نظر

سوال: Tehran پایتخت ایران؟

*شرایط و مقررات*
کلمه امنیتی را بصورت حروف فارسی وارد نمایید
بعنوان مثال : پایتخت ارمنستان ؟ ایروان
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار