شناسه خبر:57120
1401/4/7 08:26:55

سپهرغرب، گروه خبر: معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری همدان با بیان اینکه به صاحبان بیش از 150 ساختمان‌ دارای مشکل برای رفع نواقص تذکر داده‌ایم، گفت: باید نظارت‌ مؤثری صورت گیرد، چراکه مهرفروشی و امضافروشی برخی از مهندسان نظام مهندسی باعث بروز مشکل خواهد شد.

عباس نجفی در نشست خبری به‌مناسبت هفته قوه قضائیه، اظهار کرد: در حوزه پیشگیری از وقوع جرم 45 برنامه مصوب در چهار حوزه درحال اجرا است و 12 برنامه فوق‌العاده نیز در طول سال برگزار می‌‌شود.

وی با اشاره به اینکه شرط اثربخشی اقدامات تعامل تمام دستگاه‌ها است، گفت: آگاهی‌بخشی در راستای کاهش جرایم دعاوی با کمک رسانه‌ها حائز اهمیت است.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان همدان با بیان اینکه یکی از تکالیف اصلی پیشگیری از وقوع جرم و دعاوی است، افزود: هر دستگاهی در هر بخشی تکایف خود را انجام دهد و ترک فعل نشود، قطعاً شاهد این حجم از جرم و دعاوی نخواهیم بود.

وی با بیان اینکه مطالبه‌گری با لحاظ 10 عنوان اولویت‌دار جرائم که در رده‌های نخست سرقت، توهین و ضرب و جرح بوده مورد توجه است، گفت: در دو حوزه پیشگیری از وقوع جرم و مسائل فرهنگی و اجتماعی اقداماتی درحال اجرا است که امیدواریم اثربخش باشد.

نجفی با اشاره به اینکه در حوزه مسائل فرهنگی و اجتماعی از سال گذشته پروژه ملی مراقبت اجتماعی دانش‌آموزان اجرایی می‌شود، عنوان کرد: این برنامه نیازمند بازنگری‌ها در فرآیند اجرا بوده؛ چراکه متأسفانه هنوز 50 درصد اهداف پیش‌بینی‌شده اجرایی نشده است.

وی با بیان اینکه در طرح هجرت 16 کارگاه برگزار شده و نزدیک به 600 نفر از زندانیان و خانواده‌های آن‌ها آموزش دیدند، گفت: 12 کارگاه با مشارکت 320 نفر در طرح هور برگزار شده است.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان همدان افزود: دو مرکز ترک اعتیاد و درمان افراد معتاد در استان فعال است که متأسفانه مشکلات مراقبت‌های پس از خروج آن‌ها را داشتیم؛ اخیراً با هماهنگی‌ سعی کرده‌ایم به نخستین حلقه مفقوده یعنی اشتغال این افراد توجه جدی کنیم.

وی از به‌کارگیری مشاورین اطفال در دادگاه‌های ویژه اطفال سخن گفت و خاطرنشان کرد: درحال حاضر 65 نفر از مشاورین اطفال در سطح استان فعالیت دارند.

   13 مرکز مشاوره خانواده راه‌اندازی خواهد شد

نجفی با بیان اینکه سال گذشته دو کارگاه آموزشی ویژه قضات و پنج کارگاه آموزش برای مشاوران در حوزه کودکان برگزار شد، گفت: دفاتر حقوقی خانواده از ابتدای امسال افتتاح شده و تا چند ماه آینده نیز 13 مرکز مشاوره خانواده راه‌اندازی خواهد شد.

وی با بیان اینکه بنیاد صیانت خانواده به‌عنوان نهاد مردمی در استان همدان درحال فعالیت است، ابراز کرد: در این مرکز تلاش می‌شود تا حد امکان از متارکه زوجین جلوگیری شود.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان همدان با اشاره به راه‌اندازی دو مرکز ملاقات مهر خانواده و به‌کارگیری مشاورین در این مرکز و حضور والدین و ملاقات آن‌ها با فرزندانشان، گفت: این مراکز در نهاوند و ملایر راه‌اندازی شده‌اند و به دنبال ایجاد چهار مرکز نیز هستیم.

وی به برگزاری کارگاه استانی ارتقای مهارت زوجین ویژه دانشجویان اشاره کرد و افزود: برنامه کنترل خشونت و سایر جرایم خشن نظیر ضرب و جرح نیز در دستور کار است.

نجفی بیان کرد: برچسبی با عنوان اراذل و اوباش باعث می‌شود نتوانیم این افراد را جذب کنیم و تهدید جدیدی برای اجتماع می‌شوند؛ برای جلوگیری از این موضوع کارگاه‌های آموزش و هدایت این افراد برگزار می‌شود.

وی با اشاره به جلوگیری از تغییر کاربری اراضی در استان، خاطرنشان کرد: قانون حفظ کاربری قانونی در جهت تأمین نیازهای مردم نیست و مشکلاتی در این زمینه ایجاد می‌شود.

   3 هزار پرونده در حوزه حفظ اراضی ملی تشکیل شد

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان همدان با بیان اینکه پیشنهاد بازنگری این قانون طبق شرایط بومی هر استان را داده‌ایم، گفت: سال گذشته در مرکز استان سه هزار پرونده در حوزه حفظ اراضی ملی تشکیل شد.

وی با اشاره به اهمیت به‌کارگیری سامانه پایش تصویری درخصوص اراضی که کوچک‌ترین تغییر را در سطح استان نشان خواهد داد و جلوی تخلف‌ها را می‌گیرد، افزود: در این راستا ترک فعل مدیران نیز مشخص خواهد شد و می‌توان با متخلفان برخورد جدی داشت.

نجفی با بیان اینکه سال گذشته 400 فقره ترک فعل انجام شد و به‌کارگیری سامانه در جلوگیری از این مسائل حائز اهمیت است، گفت: به دنبال راه‌اندازی آن تا دو ماه آینده هستیم.

وی با اشاره به جلوگیری از شکل‌گیری ساخت‌وسازهای غیر مجاز، افزود: مسئله اسناد عادی باید یک‌بار برای همیشه حل شود که متأسفانه بعد از گذشت 90 سال زیرساخت‌های آن فراهم نشده و قانون متروک مانده است.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان همدان با اشاره به اینکه تاکنون 50 درصد اسناد رسمی ثبت نشده و می‌طلبد به‌طور جدی مسئله مورد توجه قرار گیرد، گفت: متأسفانه یکی از مشکلات نیز ناایمن بودن ساختمان‌ها است که باید دستگاه‌های متولی ورود کنند تا شاهد بروز اتفاقات ناگوار در استان نباشیم.

وی با تأکید بر اینکه از سال گذشته هماهنگی‌هایی را با سازمان آتش‌نشانی برای رفع نواقص داشته‌ایم، ادامه داد: در این سال با صاحبان بیش از 150 ساختمان‌ دارای مشکل صحبت‌هایی داشتیم و آن‌ها را مکلف به رفع نواقص کرده‌ایم.

   ساختمان‌های ناایمن از سوی شهرداری و نظام مهندسی معرفی شوند

نجفی بیان کرد: باید نظارت‌های مؤثر در این زمینه صورت گیرد، چراکه متأسفانه گاهی مهرفروشی و امضافروشی از سوی مهندسان نظام مهندسی باعث بروز مشکلاتی خواهد شد.

وی با بیان اینکه اجرای پروژه نباید توسط مالک باشد و حضور مجری از نظام مهندسی در ساخت ساختمان‌ها الزامی است، افزود: از سال 74 این قانون وجود داشته، اما به‌دلیل کمبود مجری و نبود سازوکار درست، مشکلات اجرایی در ساختمان‌ها دیده می‌شود.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان همدان با بیان اینکه باید ساختمان‌های ناایمن در سطح استان از سوی شهرداری و نظام مهندسی معرفی شوند، گفت: در حوزه چالش‌های نماد نیز یکی از گرفتاری‌ها به‌خاطر موازی‌کاری‌ها است.

وی با اشاره به اینکه باید زیرساخت‌های لازم در این زمینه فراهم شود و سرفصل و تکالیف برای آموزش از سوی دستگاه آموزش‌وپرورش باشد، افزود: درحال حاضر 11 دستگاه متولی طرح بوده و هرکدام وظایفی را بر گردن دیگری می‌اندازند و خروجی رضایتمندی نداشته است.

نجفی با اشاره به اینکه سال گذشته برای 70 درصد زندانیان نیازمند اشتغال شغل تأمین شد که اقدام خوبی بوده اما مطلوب نیست، بیان کرد: میانگین کشوری ایجاد اشتغال برای زندانیان 80 درصد است.

وی با بیان اینکه در ضرب و جرح منجر به قتل جزء استان‌های میانی به پایین هستیم و در این زمینه فراوانی بالایی نداریم، گفت: در حوزه جرایم منافی عفت نیز آمار بالا نیست، 20 عامل اصلی در این زمینه احصا شده و باید هرکدام از دستگاه‌ها در یک مورد وارد شوند و اقدامات لازم در پیشگیری انجام شود.

شناسه خبر 57120