شناسه خبر:90383
1403/10/9 15:22:00

مدیرکل دامپزشکی استان ایلام با اشاره به واکسیناسیون 6 میلیون رأس دام سبک و سنگین در این استان، گفت: طی دو سال گذشته گونه گزارشی مبنی بر بیماری‌های مسری و مشترک بین انسان و دام در این استان گزارش نشده است.


یونس احمدی با بیان اینکه دام، دامپروری و کشاورزی سرمایه‌های اصلی در بین مردم استان به‌شمار می‌رود، اظهار کرد: فعالیت اقتصادی حدود 50 درصد مردم این استان به‌صورت مستقیم و یا غیر مستقیم به حوزه دامپروری مربوط است.
وی با تأکید بر اینکه ارزش سرمایه دامی استان در حال حاضر حدود 50 همت ( 500 هزار میلیارد ریال) است، افزود: این سرمایه دامی شامل یک میلیون و 200 هزار رأس دام سبک، 100 هزار دام سنگین و 300 تا 350 هزار مرغ و طیور است.
مدیرکل دامپزشکی استان ایلام با اشاره به اینکه همچنین 300 مزرعه پرورش ماهی سردآبی و گرم‌آبی در استان ایلام فعال است، ابراز کرد: این تعداد دام و طیور، مجموعه مهم و ارزشمند سرمایه دامی استان را تشکیل می‌دهد که نقش مهمی در حوزه اقتصادی استان دارد.
احمدی با بیان اینکه یکی از وظایف اصلی دامپزشکی استان صیانت و حفاظت از این سرمایه عظیم استان است، یادآور شد: در 10 ماه سال جاری برای مقابله با بیماری‌های مهم دامی و مشترک بین انسان و دام، نزدیک به 6 میلیون سر دام سبک و سنگین واکسیناسیون انجام شده است.
وی با اشاره به اینکه در حوزه طیور نیز بر اساس آمار 65 میلیون بار طیور استان واکسیناسیون شده است، یادآور شد: این مراقبت و مبارزه با بیماری‌های دامی در واقع در راستای صیانت از سرمایه‌های دام و طیور استان انجام می‌شود.
مدیرکل دامپزشکی استان ایلام گفت: حوزه دام و دامپروری در استان هر روز به‌صورت برخط و مداوم رصد می‌شود و اگر کوچکترین مشکلی به لحاظ بیماری‌های دامی در مناطق مختلف استان وجود داشته باشد، در اسرع وقت، توسط همکاران ما در حوزه دامپزشکی، بررسی می‌شود.
احمدی با اشاره به اینکه طی دو سال گذشته هیچ مشکل از بیماری خاص دامی در سطح استان گزارش نشده، افزود: امسال در برخی شهرستان‌های استان، بیماری زبان آبی در محدوده بسیار کم گزارش شد که همکاران ما به‌صورت فوری و جدی وارد شدند و در چند روستای شهر چوار که این مشکل وجود داشت، این بیماری کنترل شد.
وی با تأکید بر اینکه سرمایه دامی استان روزانه رصد و پایش می‌شود، گفت: امروز به برکت نظام مقدس جمهوری اسلامی، مردم به خدمات دامپزشکی در حوزه مبارزه با بیماری‌های دامی و مشترک انسان و دام و سایر بخش‌ها به راحتی دسترسی دارند.
مدیرکل دامپزشکی استان ایلام یادآور شد: همچنین در مجموع 10 هزار نوبت، مرغداری‌های صنعتی، سنتی و حتی حیات وحش استان رصد شده، خاطرنشان کرد: در پایش به‌صورت مستقیم، با نمونه‌گیری از کلونی‌های مختلف دامی و طیور رصدهای لازم در خصوص بیماری‌ها انجام می‌شود و در پایش‌های غیر مستقیم نیز در صورت برخورد با هر گونه تلفات دامی، موارد مورد رصد قرار خواهد گرفت.
به گزارش ایرنا، استان ایلام دارای 788 هزار و 539 هکتار مرتع است. ایلام به‌عنوان یکی از قطب‌های دامپروری دارای یک میلیون و 400 هزار راس دام عشایری است.
استان ایلام دارای 9 هزار خانوار عشایری با 60 هزار نفر جمعیت بوده و یک میلیون و 400 هزار رأس دام سبک و سنگین نیز سرمایه دامی این استان را تشکیل می‌دهد.
مناطق گرمسیری ایلام در ماه‌های سرد سال میزبان دو هزار رأس دام عشایر استان‌های کرمانشاه، لرستان و همدان است. از گستره دو میلیون هکتاری استان ایلام یک میلیون 700 هزار هکتار آن را اراضی جنگلی تشکیل داده است.

شناسه خبر 90383