شناسه خبر:90606
1403/10/13 18:42:00

رئیس سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری همدان از پیشرفت 90 درصدی پروژه فیبر نوری شهرداری خبر داد.


جواد مختاری با اشاره به راه‌اندازی سامانه شهرداری الکترونیک در همدان، اظهار کرد: این یک سیستم یکپارچه الکترونیک در حوزه شهرسازی، نوسازی، درآمد و شهروندسپاری است.
وی بیان کرد: این پروژه در سال 1401 آغاز شد و خوشبختانه تا امروز کارآیی زیادی در شهر همدان داشته است.
رئیس سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری همدان ابراز کرد: اعلام ضابطه هوشمند ساخت‌وساز، صدور الکترونیکی گواهی پایان کار، کارتابل شهروندی «خدمات اختصاصی»، فعالیت سیستم شهرنما «تصویربرداری 360 درجه از معابر و جداره‌های شهر- پانوراما شهری» و تصدیق گواهی «اصالت‌سنجی اسناد» از امکانات این سامانه است.
وی با اشاره به محاسبه و پرداخت الکترونیکی عوارض نوسازی، صنفی و کسب و پیشه از طریق سامانه شهرداری الکترونیک، افزود: صدور الکترونیکی پروانه شهرسازی، پیگیری درخواست‌های ثبت‌شده در سامانه، صدور الکترونیکی و غیر حضوری مفاصاحساب، پاسخ‌دهی غیر حضوری به استعلامات بانک و ادارات و شناسایی کد نوسازی آپارتمان، از دیگر مزیت‌ها است.
مختاری با بیان اینکه با سامانه شهرداری الکترونیک مشاهده سابقه مجاز ملک و آرای کمیسیون ماده 100 امکان‌پذیر است، ابراز کرد: ارائه خدمات شهرداری الکترونیک در دفاتر پیشخوان خدمات دولت و پاسخ‌ به استعلام نقل و انتقال دفاتر اسناد رسمی به‌صورت الکترونیکی و غیر حضوری از فرصت‌های این سامانه است.
وی عنوان کرد: با راه‌اندازی سامانه شهرداری الکترونیک همدان برای نخستین‌بار در کشور صدور و ارسال پاسخ استعلام نقل و انتقال به دفاتر اسناد رسمی، الکترونیکی و غیر حضوری شد و این مهم کاهش 70 درصدی مراجعات شهروندان به شهرداری همدان را به همراه داشته است.
رئیس سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری همدان با بیان اینکه تشخیص صحیح املاک از روی نقشه با استفاده از تصاویر برداشتی و کاهش خطای انسانی از دیگر مزیت‌های سامانه است، افزود: در حوزه حمل‌ونقل و ترافیک نیز استفاده می‌شود و کاهش بازدیدهای حضوری کارشناسان را به دنبال دارد.
وی با اشاره به بررسی ساخت‌و‌سازها و تشخیص تخلفات ساختمانی، مغایرت‌های اجرایی، کاربری‌ها و بررسی پیشروی‌های مجاز و غیر مجاز در کنترل ساختمان از طریق سامانه «شهرنما»، گفت: استفاده از تصاویر سه‌بُعدی در حوزه گردشگری و تور مجازی را می‌توان از دیگر مزیت‌های این سامانه دانست.
مختاری خاطرنشان کرد: در این سامانه بارگذاری بیش از یک‌ میلیون تصویر با تصویربرداری دو هزار و 550 کیلومتر از معابر شهر همدان انجام گرفت؛ این پروژه سال گذشته آغاز شد و امسال به اتمام رسید.
وی به آغاز اجرای پروژه فیبر نوری توسط شهرداری در بستر شهرداری الکترونیک در سال 1401 توسط سرمایه‌گذار بخش خصوصی اشاره کرد و افزود: در این راستا 70 کیلومتر حفاری و کانال اجرایی شده و مقدار فیبر شوت شده 45 کیلومتر است و پروژه 90 درصد پیشرفت دارد.
رئیس سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری همدان تعداد فازهای پروژه را 14 مورد و در 85 کیلومتر کار اجرایی عنوان کرد و گفت: در این راستا 10 فاز به میزان 70 کیلومتر در دست اقدام است.

شناسه خبر 90606