مدیرعامل سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری همدان خبر داد:
استخدام 35 آتشنشان جدید در همدان تا پایان امسال
مدیرعامل سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری همدان با اشاره به اینکه 35 آتشنشان جدید تا پایان امسال در استان همدان استخدام خواهند شد، گفت: به دنبال افزودن 6 دستگاه ماشینآلات جدید به مجموعه خود هستیم.
صبح روز سهشنبه جلسه هماهنگی دستگاههای خدمترسان برای مدیریت بحران در محل سالن جلسات آتشنشانی استان همدان با حضور مسئولانی از همدان و تهران برگزار شد؛ براساس دستورالعمل جدید، استان همدان و منطقه 16 تهران معین یکدیگر شدهاند تا در مواقع بحرانی برای هریک، از ظرفیتها، نیروهای انسانی و امکاناتشان جهت مواجه با بحران و کمک به همدیگر، استفاده کنند.
* آموزش جامعه محلی برای مواجهه با بحران، ضروری است
مدیرکل مدیریت بحران استانداری همدان گفت: در منطقه غرب کشور یک بالگرد اورژانس و یک بالگرد هلالاحمر وجود دارد.
حمید پورحسینی با اشاره به اینکه 70 درصد زائران اربعین بهصورت زمینی سفر میکنند، ادامه داد: بیشتر زائران اربعین از استان همدان عبور میکنند و این موضوع باعث اسکان آنها در همدان میشود که تاکنون بهخوبی انجام شده است.
وی افزود: نکته قابل توجه این است که نیروی انتظامی ما معین منطقه 19 است و سایر موارد با منطقه 16 بوده که هنوز مشخص نشده است که آیا نیروی انتظامی نیز تغییر یافته یا خیر؟ بنابراین این مهم نیز باید تعیین تکلیف شود.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری همدان تأکید کرد: ما در این خصوص به نقشههای موجود و گلوگاههای مورد نیاز واحدهای برق و گاز نیاز داریم تا نیروهای اعزامی در زمان بحران بتوانند به جامعه هدف کمک کنند.
پورحسینی با اشاره به اینکه باید برخی از موضوعات مانند ترافیک تهران در برنامهریزیها مورد توجه قرار بگیرد، گفت: آموزش شهروندی بهصورت محلهمحور مورد توجه است تا در مواقع بحرانی و نیاز قبل از نیروهای امدادی، مردم محلی به کمک بیایند.
وی با اشاره به اینکه پایگاههای بسیج و مساجد محلات شهر همدان به وسایل و امکانات اطفای حریق مجهز شدهاند، تصریح کرد: همچنین تعدادی از ماشینهای امدادی ما در مناطق پُرترافیک قرار گرفتهاند تا بتوانند در زمان کمتر از پنج دقیقه خدماترسانی کنند.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری همدان افزود: برای مدیریت بهتر لازم است اطلاعات محرمانه و غیر محرمانه توسط دستگاههای متناظر به یکدیگر اعلام شود.
وی با بیان اینکه دو انبار بزرگ نفت در همدان قرار دارد، گفت: همدان شهر تابآور کشور است و در سال 1401 نیز بهعنوان شهر پدافندی ایران انتخاب شده است.
این مقام مسئول بر شناسایی مناطق و محلهای خطرزا تأکید کرد و افزود: در شهر همدان پمپ بنزینها به خارج از شهر منتقل شدهاند و مجوزهای جدید به محلهای امن داده خواهد شد.
پورحسینی با اشاره به اینکه در شهر همدان محلهای کمایمن شناسایی و احصا شدهاند، گفت: برخی از مشکلات بهدلیل عدم رعایت قانون توسط افراد است؛ چراکه اغلب ما پیش از به بحران رسیدن موضوعات، به افراد و اماکن اخطار لازم را میدهیم.
این مقام مسئول افزود: مثال آن انفجاری است که در حسینیه ارشاد همدان اتفاق افتاد؛ پیشتر آتشنشانی به بهرهبرداران اعلام خطر کرده بود و این حادثه در پی بیتوجهی آنها رخ داد.
وی خاطرنشان کرد: ما درخصوص بازار همدان نیز هشدارهایی دادهایم، اما گاهی از سوی بهرهبرداران به این تذکر توجه لازم نمیشود.
پورحسینی در پایان افزود: نیاز به برگزاری جلسات بیشتر و متصل کردن دستگاهها با یکدیگر است تا ارتباطها برقرار شود و در مواقع بحرانی باهم هماهنگ باشند.
* فعالیت 176 آتشنشان و 30 نیروی ستادی در سازمان آتشنشانی همدان
مدیرعامل سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری همدان نیز ابراز کرد: براساس دستورالعمل جدید، استان همدان و منطقه 16 تهران معین یکدیگر شدهاند تا در مواقع بحرانی برای هریک، از ظرفیتها، نیروهای انسانی و امکاناتشان جهت مواجه با بحران و کمک به همدیگر، استفاده کنند.
سیدصادق پورسینا با اشاره به اینکه در شهر همدان 10 ایستگاه آتشنشانی، 176 نیروی آتشنشان، 30 نیروی ستادی و 54 دستگاه خودروی امدادی فعالیت دارند، گفت: محدوده و حریم قانونی ما بخشهای مختلف استان و شهرستان را در بر میگیرد.
این مقام مسئول با بیان اینکه شیرهای آبی در سطح شهر ثبت و جانمایی شده است، اظهار کرد: این شیرهای آبی با خطای کمتر از یک سانتیمتر هستند که میتوان در زمان بحران از آنها استفاده کرد.
وی خاطرنشان کرد: تیمهای واکنش سریع ما برای کمک در مواقع بحرانی درخصوص مواد خطرناک و شیمیایی دوره دیده و میتوانند حضور مؤثر داشته باشند.
مدیر عامل سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری همدان در ادامه تصریح کرد: شعاع عمل تکلیف قانونی ما درصورت وقوع هرگونه حادثهای با هماهنگی ستاد بحران استانداری، امکان کمک به استان همدان و سایر استانهای کشور را دارد.
وی افزود: ما این توانمندی را در سایر مواقع مانند ایام اربعین بهکار گرفتهایم.
پورسینا از استخدام 35 آتشنشان جدید طی چند ماه آینده خبر داد که به ظرفیت نیروی انسانی این مجموعه اضافه خواهند شد و گفت: همچنین به دنبال افزودن تعداد 6 دستگاه ماشینآلات جدید به مجموعه آتشنشانی هستیم تا بتوانیم خدمات مطلوبتری به مردم ارائه دهیم.
در ادامه معاون امداد و نجات جمعیت هلالاحمر استان همدان نیز با اشاره به اینکه استان ما کریدور منطقه غرب و بهصورت آزمونه (پایلوت) نیز معین منطقه غرب کشور انتخاب شده است، گفت: 22 پایگاه امداد و نجات جادهای، یک مرکز کنترل، یک مرکز آنست با دو قلاده سگ جستجوگر، یک مرکز واکنش سریع و یک مرکز کشیک بهصورت 24 ساعته با حضور همکاران ما در استان، فعال هستند.
کیان پاشایی با بیان اینکه 450 نفرروز امدادگر و نجاتگر در استان مستقر هستند، گفت: همچنین 16 قلم کالای امدادی در استان ما دپو شده است.
وی ادامهداد: مهمترین موضوع برای معین شدن همدان و منطقه 16 تهران، آشنایی کامل نیروهای امداد و نجات هر دو منطقه با نقاط ضعف و قوت آنها است.
* دبیرخانه ملی تابآوری شهری در استان ما قرار دارد
در ادامه معاون مدیریت بحران استانداری همدان نیز با اشاره به اینکه معین قرار گرفتن منطقه 16 تهران و همدان بهصورت متقابل برای حل مشکلات درصورت وجود بحران به شکل قانونی برای هریک وظایفی ایجاد خواهد کرد، گفت: در این خصوص لازم است تا همکارانمان در تهران نتایج برنامههای عملیاتی اجراشده خود را در اختیار ما قرار دهند تا برای اجرا مبنای کار قرار بگیرد و در مواقع بحرانی از آنها استفاده شود.
علی وجدانی با اشاره به اینکه دبیرخانه ملی تابآوری شهری در استان ما قرار دارد، اظهار کرد: همچنین برای مواقع بحرانی در شهر همدان نقش همه دستگاهها و سایر شهرهای معین تعیین شده است.
وی خاطرنشان کرد: انتظار داریم اطلاعات بهصورت دقیق در اختیار ما قرار بگیرد، چراکه موفقیت در بحران نیازمند هماهنگی رسمی و غیر رسمی و تبادل اطلاعات بین است.
معاون مدیریت بحران استانداری همدان یکی از مشکلات موجود را مکاتبه غیر مستقیم برشمرد و افزود: هماکنون نامهنگاری دستگاههای ذیربط بهصورت مستقیم نیست و نامهها ابتدا به مدیرت بحران استانداری ارسال و سپس به اداره هدف ارجاع داده میشود که لازم است این ارتباطات مستقیم باشد.
وجدانی در پایان سخنانش گفت: برای موفقیت در این خصوص باید اطلاعات کامل مرز بحرانی، منطقه، محله و همه موارد لازم برای شناخت کافی از محلهای هدف، در اختیار طرفین قرار بگیرد.
* وجود 65 پایگاه اورژانس در استان همدان
در ادامه مسئول اورژانس هوایی استان همدان نیز با اشاره به اینکه 65 پایگاه اورژانس و 500 نیروی انسانی در مجموعه ما درحال فعالیت هستند، گفت: متأسفانه ما در منطقه 16 موضوع پیشبیمارستانی نداریم.
نادر بزمآرا با بیان اینکه بالگرد ما نیز در اختیار هوانیروز کرمانشاه است، ابراز کرد: مقرر است تا بهمنماه امسال این موضوع در جلساتی که با حضور دانشگاه علوم پزشکی همدان برگزار خواهد شد، پیگیری شود.
در ادامه مرتضی رضایی، مدیر خدمات شهری شهرداری همدان نیز گفت: در مجموعه ما یکهزار نیروی انسانی، 70 دستگاه ماشینآلات مختلف و 10 گروه فوریتی در مواقع بحرانی مشغول به خدمت هستند.
در ادامه حمیدرضا کریمی، معاون بحران شرکت نفت به خدماتی که شرکت نفت همدان میتواند بهعنوان معین ارائه دهد پرداخت و گفت: ما توانایی ارسال روزانه هفت تانکر بنزین، 10 تانکر گازوئیل، 52 تانکر نفت سفید و 14 هزار و 500 لیتر گاز مایع را داریم.
در ادامه معاون بازسازی و مسکن روستایی بنیاد مسکن همدان نیز ابراز کرد: شناسایی مناطق بحران، اسکان موقت مراکز و امکانات موجود هر دو منطقه معین، به همه دستگاهها کمک خواهد کرد.
محمدمهدی عبدالملکی افزود: بنیاد مسکن آمادگی ایجاد مرکز Eoc را دارد و با کمک پهپاد بال ثابت میتواند در هر پرواز در هشت ساعت، تصاویر یکهزار و 100 هکتار را بگیرد؛ همچنین توانایی تصویربرداری از مناطق مسکونی با کیفیت مطلوب را دارد که ما در مرحله گرفتن اعتبارات آن هستیم.
گفتنی است؛ در این جلسه اعلام شد اقدامات لازم در حوزه زیرساختهای اینترنت و شبکه مخابرات انجام شده و گروههایی برای رفع مشکلات آنتندهی درنظر گرفته شدهاند تا در مواقع بحرانی خدمات ارائه دهند.
شناسه خبر 90796