مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان همدان با اشاره به راهبردها و سیاستهای سال 1404 کانون همدان، اظهار کرد: برنامه راهبردی چهارساله کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان همدان در قالب اهداف، راهبردها و سیاستها تبیین شده است؛ البته در کنار آن برنامههای اجرایی کوتاهمدت و بلندمدت نیز با توجه به زیستبوم همدان، ظرفیتها و قابلیتهای اجرایی استان، برنامهریزی و تدوین شده است.

معصومه ابراهیمیهژیر در گفتوگو با خبرنگار روزنامه سپهرغرب با بیان اینکه در تدوین برنامههای استان سند راهبردی کانون کشور مد نظر بوده است، ادامه داد: سند راهبردی کانون کشور با توجه به اسناد بالادستی همچون اساسنامه کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، سیاستهای فرهنگی ابلاغی مقام معظم رهبری، سند چشم انداز 20 ساله کشور و سند تحول بنیادین آموزشوپرورش مورد توجه بوده و تدوین آن پس از مشورت و تشکیل جلسات متعدد همفکری و همافزایی شورای فرهنگی با کارشناسان فرهنگی، هنری، ادبی و مسئولین مراکز فرهنگی هنری کانون پرورش فکری سراسر استان صورت گرفته است.
وی با اشاره به چهار سیاست کانون در سال 1404، خاطرنشان کرد: سه محور فعالیت چون مخاطبمحوری، نوجوانمحوری و مرکزمحوری از سال پیش همچنان ادامه خواهد داشت و در سال جاری سیاست رشد و توانمندسازی به فعالیتهای کانون اضافه شده است.
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان همدان با تشریح سیاست مرکزمحوری کانون، افزود: براساس این سیاست انتظار هست قطب فعالیتهای کودک و نوجوان شهر و استان، مراکز کانون پرورش فکری باشند و مراکز کانون باید محل برنامهریزی، طراحی، عملیات و نظارت بر طرحها بوده و مربی خودش را به بچهها برساند و متولی فعال و مؤثر همه فعالیتها و برنامههای کودک و نوجوان شهر باشد.
وی ادامه داد: در این راستا تقویت حلقههای میانی و مردمی، برقراری ارتباط با ادارات و سازمانهای دیگر جهت اجرای برنامههای درونسازمانی با تولیگری کانون، بهرهمندی از ظرفیت جوانان مستعد در شواری نخبگان و استفاده از نیروهای داوطلب در قالب کارورزی و هنرجو، مد نظر است.
ابراهیمیهژیر با اشاره به سیاست نوجوانمحوری کانون همدان، تصریح کرد: براساس این سیاست انتظار هست در کنار عضویت حداکثری نوجوانان در مراکز کانون و فعال بودن آنها، این نوجوانان به یک عضو کنشگر تبدیل شوند و باید بدانیم که نوجوان، فقط مخاطب ما نیست.
وی افزود: نوجوان در کانون، فاعل است و باید در مسیر رشد تربیتی و بالغی خود قرار بگیرد و در این مسیر مربیان ما در مراکز باید به تقویت شورای نوجوان، ایجاد پرونده رشد هر عضو، شادابسازی مراکز، ارتقا و فعالسازی طرح کانون مدرسه در مدارس متوسطه و نیز بازطراحی مراکز کانون متناسب با مخاطب نوجوان، توجه داشته باشند.
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان همدان با بیان اینکه درخصوص نوجوانمحوری انجمنهای شعر و داستان را پویاتر از قبل فعال خواهیم کرد، گفت: همچنین اجرای با کیفیت طرح کانونیاران همراه با ایفای نقش نوجوانان در مدارس توسط کارشناسان و مربیان با جدیت پیگیری خواهد شد و همه کانونیاران بهصورت کشوری در برنامههای آموزشی شرکت خواهند کرد.
وی با اشاره به سیاست مخاطبمحوری، خاطرنشان کرد: مخاطب کسی است که بهنوعی با کانون در ارتباط است، اما عضو کانون نیست؛ همچون پدر، مادر، معلم، روحانی مسجد محله، کاسب و غیره که انتظار داریم کلیه برنامههای مراکز کانون در سطح استان گستره چندین هزار نفری از خانوادهها و مردم عادی را زیر پوشش خود قرار دهد.
ابراهیمیهژیر با اشاره به اجرای طرح هما (هویت ملی- اسلامی) مانند سال گذشته در مراکز همدان، بیان کرد: در سال گذشته کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان همدان با توجه به اهداف تعریفشده و در راستای سرمایهگذاری روی کودکان و نوجوانان، اقدام به نامگذاری ایام هفته در قالب طرح هما و انجام دادن فعالیتهای کانون براساس نامگذاری صورتگرفته با هدف توجه به معنویات و بالا بردن سطح اطلاعات اعتقادی و مذهبی مربیان و اعضا کرد و نتایج خوبی را از این نامگذاری بهدست آورد.
وی ادامه داد: این طرح هما در سال 1404 هم اجرا خواهد شد که البته لازمه اجرای هریک از برنامهها در ایام هفته توسط مربیان و مدیران مراکز، مطالعه و کسب آگاهی درخصوص برنامههای همان روز است تا با علم و دانش در مرکز حاضر شده و تبیین کودکان، نوجوانان و والدین آنها بهدرستی انجام بگیرد.
ابراهیمیهژیر با تشریح سیاست چهارم کانون یعنی رشد و توانمندسازی، گفت: در اجرای این سیاست لازم است همه عرصهها و افراد از نیروی خدمات مرکز گرفته تا کارشناسان در ستاد، در معرض رشد قرار بگیرند؛ اعضا باید در معرض رشد قرار گیرند و مربیان برونسازمانی علاقهمند به حوزه کودک و نوجوان نیز باید شناسایی شوند و در معرض رشد قرار گیرند. توسعه معنوی مربیان و کارکنان از رویکردهای مهم این سیاست است؛ ازاینرو واحد آموزش برنامه آموزشی با عناوین و موضوعات مختلف را طراحی کرده که در طول سال اجرایی خواهد شد.
وی در اجرای سیاست رشد و توانمندسازی به اجرای طرح کابوک اشاره و تصریح کرد: کابوک مخفف «کا» آغاز کلمه کانون و «بوک» واژه نگلیسی به معنای کتاب است و این طرح با هدف بالا بردن سرانه مطالعه بین کودکان و نوجوانان و نیز خانوادهها اجرا خواهد شد.
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجونان استان همدان با بیان اینکه در کنار برگزاری برنامههای استانی برنامههای ملی هم داریم، خاطرنشان کرد: کانون برنامههایی همچون تقویت اعضای باشگاه ادبی قاف، باشگاه ادبی سیمرغ، جشنواره تئاتر، جشنواره سرود، جشنواره قصهگویی، پویشهای مربوط به توسعه و ترویج کتابخوانی و غیره نیز دارد که در کنار دستورالعملهای ارسالی از تهران، برنامههای بومیسازیشده خود را با توجه به ظرفیت مراکز، مربیان و اعضا، انجام میدهد.
وی در پایان سخنانش گفت: در ابتدای سال برای تکتک اعضای کانون در سراسر استان آرزوی موفقیت میکنم و امیدوارم در کنار یکدیگر سالی پُربار در تمامی حوزهها داشته باشیم.
شناسه خبر 93481