مدیر دفتر مدیریت مصرف شرکت توزیع نیروی برق کردستان گفت: تاکنون حدود 200 واحد نیروگاه خورشیدی پنج کیلوواتی توسط مشترکان بخشهای مختلف در استان راهاندازی شده است.

امروزه مصرف انرژی در جهان رو به افزایش و از طرفی دیگر مقدار منابع انرژی بهشدت رو به کاهش است؛ بنابراین یکی از راهکارها، استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر بهویژه انرژی خورشیدی است که در کشورمان کمتر به آن توجه شده است.
پنل خورشیدی یا صفحه خورشیدی ذرات نور خورشید را به انرژی الکتریکی تبدیل میکند که برای تولید گرما یا برق از آن استفاده میکنند.
در کردستان هم استقبال از انرژی خورشیدی برای تولید برق کم است، در همین راستا با مازیار محمدی، مدیر دفتر مدیریت مصرف شرکت توزیع نیروی برق کردستان گفتوگویی انجام دادیم که مشروح آن در ادامه میآید.
* استقبال از انرژیهای تجدیدپذیر ازجمله انرژی خورشیدی در کردستان کم است، در این باره توضیح دهید.
بله متأسفانه در کردستان استقبال از نیروگاههای خورشیدی به دلایلی ازجمله بالا بودن هزینه راهاندازی کم است.
کردستان بهدلیل داشتن حدود 300 روز آفتابی، ظرفیت بسیار خوبی برای تولید برق از طریق انرژی خورشیدی دارد اما هنوز استفاده از این انرژی پاک نهادینه نشده است.
*چه مشوقهایی برای مردم دارید تا به سمت راهاندازی نیروگاه خورشیدی بروند؟
در صورتی که مشترکان بخش خانگی نیروگاه خورشیدی پنج کیلوواتی روی پشت بام نصب کنند، برق تولیدی آنها تا 20 سال بهصورت تضمینی و براساس نرخ تورم، از آنان خریداری میشود.
اگر واحدهای صنعتی و بهرهبرداران کشاورزی هم، 50 درصد دیماند مصرفی خود را از طریق نیروگاه خورشیدی تأمین کنند، از خاموشیها معاف خواهند شد.
*برای ادارات هم مشوق دارید؟
خیر، طبق بخشنامه هیئتوزیران، ارگانها و ادارات مشمول قانون مدیریت خدمات کشوری، باید در مدت چهار سال 20 درصد انرژی مورد نیاز خود را از طریق پنلهای خورشیدی تأمین کنند.
اداراتی که این بخشنامه را اجرا نکنند، هزینه برق مصرفی آنان طبق تعرفه آزاد محاسبه میشود.
*آیا برنامهای برای احداث نیروگاههای مقیاس بزرگ دارید؟
بله، در استان 13 نقطه برای احداث نیروگاه سه مگاواتی پیشبینی شده که در حال انجام اقدامات لازم در این زمینه هستیم که با احداث این نیروگاه ها، به ظرفیت تولید برق کشور اضافه میشود؛ چراکه سیستم برق کشور یکپارچه است.
*در شرایط کنونی یکی از مهمترین راهکارهای مدیریت مصرف برق، هوشمندکردن کنتورهاست، در این زمینه چه اقداماتی انجام شده است؟
در حال حاضر کنتور برق مشترکان بخش صنعت، کشاورزی و اداری هوشمند است و امیدواریم بتوانیم تا سال 1405 تمام شبکه توزیع بخش خانگی و تجاری را هوشمند کنیم.
در کنار آن، در حال هوشمند کردن کنتور مشترکان بخش خانگی هستیم که اگر اینگونه شود، برق مشترکان پرمصرف قطع میشود. در حال حاضر در بخش خانگی، عمومی، کشاورزی و صنعتی 767 هزار مشترک از خدمات شرکت برق کردستان بهرهمند هستند.
شناسه خبر 94498