گروه رسانه ای سپهر

آخرین اخبار:
شناسه خبر:101240

گندم، دانه روغنی و نهاده دام جایگزین سبزی و صیفی شود

گندم، دانه روغنی و نهاده دام جایگزین سبزی و صیفی شود
 ارزآوری 1 میلیارد دلاری صادرات محصولات پر آب‌بر کشاورزی توجیه ندارد و باید جایگزین محصولات اساسی شود.

کارشناس اقتصاد کشاورزی با بیان اینکه تأمین مطمئن و تولید مواد غذایی اساسی برای همه دولت‌ها اولویت اساسی دارد و این موضوع در سال‌های اخیر به‌ویژه پس از رخدادهایی مانند جنگ اوکراین به شکل آشکاری تشدید شده است، تصریح کرد: حتی پرآب‌ترین کشورها نیز قوانینی در حوزه کشاورزی وضع کرده‌اند تا کشاورزان را به تولید محصولات اساسی هدایت کنند و این موضوع را بالاتر از موفقیت در تجارت و صادرات سایر اقلام غذایی در اولویت گذاشته‌اند.

علی قنبری، با اشاره به سیاست کشورهای پیشرو کشاورزی درخصوص بازنگری قوانین کشاورزی در دوره‌های چندساله، اظهار کرد: در برخی از این کشورها هر پنج سال یکبار قوانین کشاورزی بازنگری می‌شود و متناسب با نیاز و برنامه‌ریزی‌ها، قوانینی وضع می‌کنند که کشاورزان را بیش از پیش به سمت تولید محصولات راهبردی مانند گندم، دانه‌های روغنی و نهاده‌های دامی سوق می‌دهند.

وی افزود: چنین اقداماتی برای حفاظت از امنیت غذایی در دنیای پر از رقابت و درگیری و تلاش بی‌وقفه دولت‌های برای تأمین منافع، ضروری است.

این کارشناس مسائل اقتصادی با اشاره به اهمیت تامین محصولات اساسی در کشورمان تصریح کرد: موضوع خرید تضمینی یکی از مهمترین اقدامات دولت‌ها در این زمینه بوده که دست‌کم در زمینه گندم وابستگی به خارج را تا حد امکان کاهش داده است.

قنبری افزود: باوجود اذعان مدیران و تصمیم‌گیران کشور به اهمیت تأمین امنیت غذایی، آنگونه که در زمینه تأمین گندم تلاش شده، در مورد محصولات جالیزی طرح و پیگیری جامع و اثرگذاری برای متناسب‌سازی و کنترل وجود نداشه و ما همچنان شاهد تولید بیشتر از نیاز محصولات پرآب‌بر به روش سنتی هستیم.

وی اضافه کرد: همچنین اجرای طرح ملی الگوی کشت نیز که قرار بود با جدیت کاهش کشت محصولات آب‌بر و اختصاص سطح زیر کشت آن‌ها به محصولات اساسی را به‌طور جدی دنبال کند به‌نظر می‌رسد که در عمل نتوانسته اکثریت کشاورزان سبزی و صیفی را به گلخانه‌داری یا کشت محصولات اساسی تشویق کند.

وی با اشاره به آمار و ارقامی که همه‌ساله درباره تولید محصولات جالیزی و ارز آوری میلیارد دلاری حاصل از صادرات آن‌ها منتشر می‌شود، اظهار کرد: ارز آوری صادرات محصولات آب‌بر نسبت به هزینه‌های تولید آن‌ها در داخل کشور، به‌ویژه منابع آبی که صرف آن‌ها می‌شود، رقم ممتازی نیست و لازم است در این زمینه تغییرات جدی و اثرگذار رخ دهد.

این مسئول تصریح کرد: در آمد یک میلیارد دلاری حاصل از صادرات سبزی و صیفی متناسب با زمین‌های قابل کشت و منابع آبی که به آن‌ها اختصاص می‌یابد نیست و اگر بخواهیم بر اساس ارزش اقتصادی آب قضاوت داشته باشیم، این کار به هیچ وجه توجیه اقتصادی برای کشور ندارد.

ارسال نظر

سوال: بلندترین کوه جهان؟ Everest

*شرایط و مقررات*
کلمه امنیتی را بصورت حروف فارسی وارد نمایید
بعنوان مثال : پایتخت ارمنستان ؟ ایروان
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار