گروه رسانه ای سپهر

آخرین اخبار:
شناسه خبر:103425
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام:

همدان می‌تواند به قطب گردشگری علمی، سلامت و پزشکی تبدیل شود

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی همدان: ضرورت دستیابی دانشگاه علوم پزشکی به مرجعیت علمی
همدان می‌تواند به قطب گردشگری علمی، سلامت و پزشکی تبدیل شود

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با تأکید بر ظرفیت‌های تاریخی، علمی و درمانی همدان، گفت: نام و میراث ابوعلی‌ سینا نباید تنها یک افتخار تاریخی باشد، بلکه باید مبنایی برای ساختن آینده‌ای علمی، درمانی و گردشگری در این استان قرار گیرد.

علی آقامحمدی روز یکشنبه در مراسم بزرگداشت مقام شیخ‌الرئیس ابوعلی‌سینا و روز پزشک که در آرامگاه بوعلی‌ سینا برگزار شد، با اشاره به شخصیت جامع‌الاطراف ابوعلی‌ سینا، اظهار کرد: پزشکان زندگی خود را وقف مردم کرده‌اند و در تمام عمر شریک درد و رنج بیماران هستند.

وی افزود: پزشکان در هر لحظه آماده خدمت‌رسانی‌اند و می‌توان آنان را مجاهدان دائمی عرصه سلامت دانست؛ بنابراین جامعه پزشکی کشور شایسته قدردانی است.

* رشد ظرفیت‌های پزشکی کشور پس از انقلاب

آقامحمدی با اشاره به وضعیت درمان در دوران پیش از انقلاب اسلامی، خاطرنشان کرد: در آن دوران برای درمان بیماران از پزشکان خارجی استفاده می‌شد و نبود زبان مشترک، مشکلاتی را برای بیماران ایجاد می‌کرد.

وی ادامه داد: در همان زمان نیز ظرفیت پزشکی ایران مطلوب بود، اما از سوی مدعیان تمدن نادیده گرفته می‌شد؛ در آن دوره شخصیت‌هایی همچون دکتر میرهادی در میان زنان حضور داشتند که از فرهیختگان جامعه و معترضان به شرایط زمانه بودند.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه در گذشته بسیاری از افراد برای درمان به خارج از کشور سفر می‌کردند، گفت: امروز شهرهای مختلف ایران ازجمله شیراز، اصفهان و همدان، هریک به قطب‌های پزشکی تبدیل شده‌اند.

وی افزود: در حوزه دارو نیز کشور در گذشته وابسته بود، اما امروز توان علمی ایران در بسیاری از حوزه‌ها در اوج قرار دارد.

* ضرورت اجرای طرح‌های غربالگری در محلات همدان

آقامحمدی تأکید کرد: همدان با توجه به برخورداری از شخصیتی همچون ابوعلی‌ سینا، باید متفاوت‌تر از گذشته عمل کند. در همه محلات این شهر باید طرح‌های غربالگری اجرا شود و مسئولان به سراغ افراد نیازمند خدمات سلامت بروند.

وی تصریح کرد: همدان باید به شهری پیشرو در کنترل بیماری‌ها تبدیل شود و برای تحقق این هدف باید عمل‌گرا بود؛ چراکه ابزار و امکانات لازم برای آن وجود دارد.

* پیشنهاد ایجاد بانک جامع اطلاعات تخصصی

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام همچنین پیشنهاد ایجاد نخستین بانک جامع اطلاعات تخصصی را در دانشگاه علوم پزشکی همدان مطرح کرد و گفت: باید زمینه‌ای فراهم شود تا اطلاعات و خدمات تخصصی مورد نیاز مردم در یک نظام جامع گردآوری شود تا همه شهروندان بتوانند از خدمات بهینه بهره‌مند شوند.

* دانشگاه بوعلی‌ سینا باید جایگاه ابن‌ سینا را بیشتر معرفی کند

آقامحمدی با اشاره به جایگاه فلسفه در اندیشه ابن‌ سینا، اظهار کرد: ابن‌ سینا یکی از ستون‌های اصلی فلسفه است. دانشگاه بوعلی‌ سینا نیز باید با توجه بیشتر به آثار و پژوهش‌های جدید، جایگاه این دانشمند بزرگ و نقش همدان در تاریخ علم و فلسفه را بیش از گذشته معرفی کند.

وی درباره ظرفیت‌های همدان در حوزه گیاهان دارویی نیز گفت: در این زمینه گام‌های اولیه‌ای برداشته شده، اما حجم فعالیت‌های انجام‌گرفته هنوز متناسب با ظرفیت‌های موجود نیست.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: باید به اراضی کم‌بازده و ظرفیت‌های طبیعی منطقه توجه بیشتری کنیم و با استفاده از روش‌هایی مانند آبخیزداری و آبخوان‌داری، زمینه توسعه کشت و تولید گیاهان دارویی فراهم شود.

* سهم پایین همدان از گردشگری سلامت

آقامحمدی با بیان اینکه ابوعلی‌ سینا نماد کار، تلاش و دانش است، افزود: باید همدان را به مرکزی برای گردشگری علمی و پزشکی تبدیل و ظرفیت‌های تاریخی، علمی و درمانی این شهر را در سطح ملی و بین‌المللی معرفی کنیم.

وی با اشاره به ظرفیت گردشگری سلامت در غرب کشور، گفت: متأسفانه سهم همدان در پذیرش بیماران خارجی، به‌ویژه عراقی، بسیار پایین است؛ درحالی که این استان ظرفیت تبدیل شدن به یکی از مراکز مهم گردشگری سلامت در سطح منطقه را دارد.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تأکید کرد: همدان می‌تواند با تکیه بر ظرفیت‌های پزشکی نوین، پزشکی مهندسی، فناوری‌های جدید و دانش گیاهان دارویی، یک منظومه علمی و درمانی منسجم ایجاد کند و از این طریق جایگاه خود را در حوزه سلامت و اقتصاد دانش‌بنیان، ارتقا دهد.

* همدان؛ کریدور تمدنی و تاریخی کشور

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار همدان نیز با تأکید بر پیشینه علمی و تاریخی این منطقه، گفت: انتخاب همدان برای سکونت دانشمندی همچون ابوعلی‌ سینا، نشان‌دهنده مرجعیت علمی و تمدنی این منطقه در تاریخ است و امروز باید از این ظرفیت برای معرفی توانمندی‌های گردشگری استان به جهان، استفاده شود.

حمزه امرایی ضمن گرامیداشت یاد شهدای گران‌قدر جنگ تحمیلی اخیر، با اشاره به دلایل انتخاب همدان به‌عنوان مقصد مهاجرت شیخ‌الرئیس بوعلی‌ سینا، اظهار کرد: دوران حضور ابن‌ سینا مقطعی پُر از تلاطم‌های اجتماعی، سیاسی و فرهنگی بوده؛ در آن برهه، همدان به‌دلیل برخورداری از مرجعیت علمی و جایگاه والای منطقه‌ای انتخاب شد که گواهی روشن بر شکوه علمی این شهر در تاریخ است.

وی با اشاره به جامعیت علمی این دانشمند نامدار، افزود: ابوعلی‌ سینا تنها یک پزشک نبود، بلکه فیلسوف، منجم و دانشمندی بود که میراث ارزشمندی از خود برای بشریت به یادگار گذاشت.

* تنوع کم‌نظیر گیاهان دارویی، جاذبه طبیعی همدان

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار همدان با اشاره به ظرفیت‌های اقلیمی، گفت: وجود صدها گونه گیاه دارویی منحصربه‌فرد، از دلایل مهم علمی و اقلیمی برای اقامت و فعالیت ابن‌ سینا در همدان بوده است.

امرایی تصریح کرد: امروزه همدان نقش کریدور ارتباطی شرق، غرب و مرکز کشور را ایفا می‌کند؛ اما فراتر از موقعیت جغرافیایی، همدان در دوره‌های مختلف تاریخی همواره یک «کریدور تمدنی» اثرگذار بوده است.

وی تأکید کرد: باید با برنامه‌ریزی دقیق از میراث این نابغه شرق در جهت معرفی ارزش‌های علمی و ظرفیت‌های گردشگری همدان به جهانیان، بهره برد.

معاون استاندار همدان به نقش راهبردی کادر درمان در روزهای سخت اشاره کرد و افزود: نقش جامعه پزشکی در دوران بحران‌ها بسیار مورد توجه بوده است؛ در جریان حوادث اخیر، پزشکان، پرستاران و ارکان دانشگاه علوم پزشکی با ایثار در صحنه حاضر شدند.

امرایی در پایان سخنانش خاطرنشان کرد: جامعه سلامت استان علاوه‌بر تأمین نیازهای درمانی منطقه، ظرفیت‌های خود را برای پشتیبانی از استان‌های هم‌جوار نیز به‌کار گرفت که این مجاهدت، شایسته تقدیر است.

* دانشگاه علوم پزشکی، کانون اعتماد عمومی

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی استان همدان با تأکید بر نقش جامعه پزشکی در ارتقای سرمایه اجتماعی، گفت: پزشکی نوین با فناوری‌هایی چون هوش مصنوعی و پزشکی رباتیک پیشرفت‌های چشمگیری داشته، اما محور اصلی آن همچنان رویکرد انسان‌مدار است.

غلامرضا کلوندی با اشاره به جایگاه تاریخی همدان، اظهار کرد: تمام اعضای گروه سلامت برای اعتلای نام ایران تلاش می‌کنند و در این استان، بهترین خدمات را ارائه می‌دهند.

وی با گرامیداشت روز همدان، افزود: تاریخ و فرهنگ ایران با نام همدان گره خورده است. انتخاب این شهر برای حضور ابن‌ سینا، نشان‌دهنده ویژگی‌های برجسته این منطقه در طول تاریخ بوده؛ چنان‌ که شاگردان و بیماران آن دوران نیز به این شهر مراجعه می‌کردند.

کلوندی با بیان اینکه نگاه شیخ‌الرئیس تنها درمانگری نبود، تصریح کرد: ابن‌ سینا یک پزشک فیلسوف با رویکردی اخلاقی بود. امروز نیز از همکاران پزشک، به‌ویژه جوانان، انتظار می‌رود اخلاق را سرلوحه کار خود قرار دهند و در مسیر اعتلای فرهنگ این مرزوبوم، کوشا باشند.

وی ادامه داد: بیش از یک‌هزار سال از دوران بوعلی‌ سینا می‌گذرد و پزشکی به جایگاه قابل توجهی رسیده است؛ فناوری‌های جدید و پزشکی رباتیک، نمونه‌هایی از پیشرفت این حوزه‌اند. با وجود این تحولات، محور اصلی پزشکی همچنان انسان است و نباید از این منش حرفه‌ای فاصله گرفت.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی استان همدان با اشاره به نقش جامعه پزشکی در بحران‌ها، گفت: کادر درمان در طول 50 سال اخیر همواره در کنار مردم بوده است؛ از دوران دفاع مقدس و زلزله‌ها گرفته تا همه‌گیری کرونا و جنگ‌های اخیر، پزشکان با ایثار خدمت‌رسانی کردند.

کلوندی افزود: ما قدردان مردم هستیم؛ چراکه اعتماد عمومی، مهم‌ترین سرمایه جامعه پزشکی است. اعتمادی که جز با خدمت‌رسانی مبتنی بر اخلاق، شکل نمی‌گرفت.

وی با بیان اینکه دانشگاه علوم پزشکی کانون این اعتماد است، تصریح کرد: این دانشگاه تلاش می‌کند در حوزه آموزش سرآمد، در پرورش نیروها مسئله‌محور، در مدیریت پاسخگو و در درمان، الگو باشد.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی استان همدان ادامه داد: هدف ما این است که همدان به‌عنوان «چهارراه غرب کشور»، مرجعیت علمی داشته باشد؛ هدفی که به لطف تلاش جامعه پزشکی استان، در بسیاری از رشته‌ها محقق شده است.

کلوندی در پایان سخنانش ضمن قدردانی از پیشکسوتان نظام سلامت، خطاب به دانش‌آموختگان گفت: شما باید مسئولیت‌پذیر باشید و با نگاهی انسانی در حوزه پزشکی، برای اعتلای نام ایران گام بردارید.

* اندیشه ابن‌ سینا به امروز تعلق دارد

رئیس بنیاد علمی و فرهنگی بوعلی‌ سینا نیز با تأکید بر ضرورت مطالعه عمیق آثار این دانشمند، گفت: ابن‌ سینا تنها فیلسوفی متعلق به گذشته نیست، بلکه اندیشه‌های او با مسائل امروز نیز گره خورده و برای انسان معاصر راهگشا است.

ان‌شاءالله رحمتی درباره اهمیت واکاوی اندیشه‌های این فیلسوف قرن چهارم هجری اظهار کرد: ابن‌ سینا فیلسوفی متعلق به امروز ما است؛ بااین‌حال، محافل دانشگاهی فلسفه در سطح جهان که درباره او فعالیت می‌کنند، بسیار پویاتر از آن چیزی هستند که امروز در جهان اسلام شاهد آن هستیم.

وی با اشاره به دیدگاه یکی از فیلسوفان معاصر آلمان درباره ماهیت فلسفه، گفت: به اعتقاد او، فلسفه «نابه‌هنگام» و لازمان است؛ چراکه اندیشه اصیل در بندِ زمان نیست و گاه باید قرن‌ها بگذرد تا طنین آن در ذهن بشر آشکار شود.

رحمتی ادامه داد: ابن‌ سینا نمونه‌ای روشن از این واقعیت است. اندیشه او پس از گذشت سده‌ها همچنان مورد توجه است؛ چراکه صرفاً فرزند زمانه خویش نبود، بلکه از زمره اندیشمندانی بود که در ساختن افق‌های فکری جدید، نقش داشت.

رئیس بنیاد علمی و فرهنگی بوعلی‌ سینا گفت: اینکه ما اندیشه ابن‌ سینا را صرفاً در تاریخ فلسفه یا پزشکی محصور می‌کنیم، ناشی از غلبه شیفتگی به نوگرایی ظاهری در زمانه ما است.

وی افزود: اگر در این موضوع تأمل کنیم، درمی‌یابیم که ما نیز تاحدودی به این مسئله مبتلا هستیم و تصور می‌کنیم سخن اصیل، لزوماً سخنی است که پیش‌تر گفته نشده باشد؛ حال آنکه از منظر ابن‌ سینا، «تازگی» معیار اصالت نیست.

رحمتی در پایان سخنانش تصریح کرد: معیار اصالت ازنظر ابن‌ سینا، حقیقت بوده و از این منظر، اندیشه زمانی اصیل است که با حقیقت نسبت داشته باشد، نه اینکه صرفاً ظاهری نو و متفاوت داشته باشد.

ارسال نظر

سوال: بزرگ‌ترین سیاره؟ Moshtari

*شرایط و مقررات*
کلمه امنیتی را بصورت حروف فارسی وارد نمایید
بعنوان مثال : پایتخت ارمنستان ؟ ایروان
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار